minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Glede rednih servisov in »generalne«

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15269

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Dihtunge je treba menjat pri vsakem servisu. Amen.
Zahvale: criptus

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15270

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Saj ni glavna poanta mojega posta v menjavi tesnil in štiftov. Zato sem tudi napisal:" Za tesnila in štifte mi je še nekako razumljivo...". Štifti so zelo poceni, menjaš jih pač iz previdnosti, prav tako tesnila.

Ali se menjajo deli ure (pogonsko vzmet, novo glavno kolo, krono, tubo, os rotorja in pogonski boben) pri vsakem servisu ali ne? To je tisto, kar sem hotel razčistiti.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15271

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46

Levjul napisal: Ali se menjajo deli ure (pogonsko vzmet, novo glavno kolo, krono, tubo, os rotorja in pogonski boben) pri vsakem servisu ali ne? To je tisto, kar sem hotel razčistiti.

Pri cenejših in slabših urah se pač tile deli tudi obrabijo precej hitro :laugh: :silly: B)

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15272

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda

Levjul napisal: Saj ni glavna poanta mojega posta v menjavi tesnil in štiftov. Zato sem tudi napisal:" Za tesnila in štifte mi je še nekako razumljivo...". Štifti so zelo poceni, menjaš jih pač iz previdnosti, prav tako tesnila.

Ali se menjajo deli ure (pogonsko vzmet, novo glavno kolo, krono, tubo, os rotorja in pogonski boben) pri vsakem servisu ali ne? To je tisto, kar sem hotel razčistiti.

Mislim da si dovolj urarsko izobražen, da vnaprej poznaš odgovor. Za tiste ki niso, krono, tubo, os rotorja in pogonski boben..po mojem mnenju ne
Pogonska vzmet..odvisno od mehanizma..za el primero je priporočljivo, za Rolex, Omego...skoraj da ne.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15274

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Levjul nekatere stvari se menjajo, da se lahko potem servis več računa.
Evo, nekdo je moral povedati :)

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15277

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46

Shadow napisal: Levjul nekatere stvari se menjajo, da se lahko potem servis več računa.
Evo, nekdo je moral povedati :)

Se čisto strinjam, proizvajalec misli tudi na svoje servise.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15280

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

Levjul napisal: Saj ni glavna poanta mojega posta v menjavi tesnil in štiftov. Zato sem tudi napisal:" Za tesnila in štifte mi je še nekako razumljivo...". Štifti so zelo poceni, menjaš jih pač iz previdnosti, prav tako tesnila.

Delno je bilo že odgovorjeno na to vprašanje. Pri moji, predvidevam, da je za tovrstne mehanizme najbrž podobno, je bilo na prvem rednem servisu menjano: krona (ker tesnila krone posebej ni možno menjat) ter tesnila za steklo, tesnila mehanike in gumbov kronografa. To je vse. Servis je bil narejen po zahtevah proizvajalca ...

Ne vem pa kako je pri ostalih. Morda bo airking povedal kaj več za redne servise nekaterih drugih znamk.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15282

• airking
  • airking avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 43
Ne vem zakaj vsi takoj vidite poanto, da serviserji zamenjajo dele samo zatom, da zaslužimo na servisu. Pa nas ne zagovarjam zdej. Naprimer dobim v servis enega Zenitha z elprimero mehanizmom in dam stranki predračun 400€, v to ceno spada komplet revizija, kompletna obnova, krona, vsa tesnila in pa dodatno še od 100€-150€ za dele mehanizma. Stranka to potrdi in se lotimo dela. potem ugotoviš, da moraš zamenjati kompletni pogonski boben ne samo vzmeti (stane 140€), potem je slaba pallet fork (70€), kolo avtomatika 120€..... Težko je to razložiti stranki in velikokrat potem računamo samo dele brez našega dela...

Drugi naš problem pa je, da moramo javlati mesečne reporte servisev. Dam primer Breitlinga. Uro sprejmem v servis, jo vpišem v Breitlingev sistem, referenca, serijska, tip popravila in ti avtomatsko vrže katere dele moraš vse naročiti. Konec leta pridejo z statistiko in ti jo vržejo pod nos. Naredil si 100 komplet servisev in naročil samo 50 pogonskih bobnov, 70 kron.... Če hočeš obdržati servis se z Švicarji žal ne moreš zajebavati.

Drugače pa razstavljeno uro, vse dele pogledaš pod mikroskopom in če ni fuč ga pač ne zamenjaš. Nekatere tovarne so zategnjene glede tega, nekatere nič ne briga, nekatere bi pa rade samo služile z rezernimi deli. Kdo pa nasrka, ko zvišujejo garancijo na 5 let. Breitling, Rolex.... servisi!!! Mi moramo poravit zastonj, rezervni del itak dobimo, ampak lahko gre 5 ur našega časa in ti nobeden ne bo povrnil tega....

Tako kot se vi borite z nami serviserji za ugodno in pošteno varianto, se mi borimo z proizvajalci ur in mi gre velikokrat na kozlanje, ko vidim isti eta mehanizem v 10 različnih znamkah in za en in isti del mehanizma daš nekje 10€, nekje pa tudi 70,80 ali 100€!!!
Zahvale: criptus, Levjul, svizec, sedovsek, apmata

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15284

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Zadeli smo filozofijo u čelo našli smo bit okroglo in debelo. (Zmelkow)

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15286

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
Zenith El primero je bistveno bolj občutljiv mehanizem kot npr. Rolexov 3135. Vemo zakaj. To da se pri el primeru vsak servisni interval menja pogonsko vzmet..ok to štekam. Da se to menja na Rolexovem 3135, tud razumem, ampak verjetno ni potrebe.

To je samo moje mnenje. Kot vidim si urar..(respect).

minutka.si minutka.si minutka.si