minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Glede rednih servisov in »generalne«

Odg:Glede rednih servisov in »generalne« pred 13 let 3 mesecev #6988

• Filip
  • Filip avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 21
Ne bi o imenih.Kako je servisiral, pa ne vem. Urarja ste mi svetovali tukaj na forumu in je baje ugleden in dober urar.Jaz o tem ne bom sodil, ker nisem urar in o tem nimam pojma. Vem pa kakšna je bila ura pred in kakšna je po posegu. Naredil je generalni servis.Ura sicer nima nobene tržne vrednosti ima pa emocionalno, kar znajo nekateri izkoristiti (od urarske industrije do urarjev). Sicer pa cel svet tako deluje. Ne gojim nobene zamere do dotičnega urarja, se pač bori za ljubi kruhek tako kot vsi ostali. Sem se pa odločil, da ur ne bom nosil k urarjem, če to ne bo res nujno. Nujno pa zame pomeni okvara ali pa res enormno prehitevanje oz. zaostajanje. Ura je bila vodotesna do 200m, sedaj pa jo je testiral do 50 in tesni. Če primem odvito krono in preko osi krone prenesem tresljaje na mehanizem, vidim in čutim, da se mehanizem v ohišju premika, ob tem početju se premika tudi številčnica. Pa še kaj bi se našlo, kar je drugače, kot je, bilo ko je bila ura nova in tudi pred servisiranjem. Ne vem, če je to normalno po servisu, ne vem, če je urar dober ali slab, vem, pa da ura ni takšna, kot je bila. Prehiteva cca 2-3 minute na teden, če jo nosim na roki. Ni bilo poceni, ampak nad ceno se ne bom pritoževal, ker ne vem koliko znanja, ur dela in še česa je bilo vloženega. Sedaj pa sodite.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg: Glede rednih servisov in »generalne« pred 13 let 3 mesecev #6991

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
sokol napisal(a):

uro lahko reguliraš kolikor hočeš. ko je ura zdrava za servis, bo začela prehitevati ali zaostajati.

To mi malo bolj pojasni.
Mehanska, kvarčna, atomska... ura je v bistvu enaka, vsaj kar se natančnosti tiče.

Odg: Glede rednih servisov in »generalne« pred 13 let 3 mesecev #6992

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
@Filip
Jaz bi uro vsekakor nesel nazaj. Ce nisi zadovoljen z delom za katerega si posteno placal...

Odg: Glede rednih servisov in »generalne« pred 13 let 3 mesecev #6993

• alesn
  • alesn avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Tudi sam sem imel negativne izkušnje s servisom. Šel sem na pooblaščeni servis za ure Pulsar, da bi mi zamenjali baterijo in tesnilke. Ura je bila pred prihodom vodotesna do 50 m, po servisu pa mi je voda vdrla v uro med umivanjem rok.

Odg: Glede rednih servisov in »generalne« pred 13 let 3 mesecev #6994

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
dober urar preveri tesnjenje preden da uro iz rok.

Odg: Glede rednih servisov in »generalne« pred 13 let 3 mesecev #6995

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Shadow napisal(a):

sokol napisal(a):

uro lahko reguliraš kolikor hočeš. ko je ura zdrava za servis, bo začela prehitevati ali zaostajati.

To mi malo bolj pojasni.
Mehanska, kvarčna, atomska... ura je v bistvu enaka, vsaj kar se natančnosti tiče.

vsaka mehanska ura bo po določenem času začela preveč odstopati v + ali -. tudi če jo neseš zregulirat k urarju se bo napaka ponavljala. takrat je ura (mehanizem) treba očistiti/servisirati.

Odg: Glede rednih servisov in »generalne« pred 13 let 3 mesecev #6998

• Filip
  • Filip avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 21
sokol napisal(a):

Shadow napisal(a):

sokol napisal(a):

To mi malo bolj pojasni.

vsaka mehanska ura bo po določenem času začela preveč odstopati v + ali -. tudi če jo neseš zregulirat k urarju se bo napaka ponavljala. takrat je ura (mehanizem) treba očistiti/servisirati.

Saj zato sem jo dal na servis, ker je zaostajala po 2 minuti na dan. Po servisu in reklamaciji pa prehiteva. A zdaj jo naj pa še tretjič nesem nazaj? !

Odg: Glede rednih servisov in »generalne« pred 13 let 3 mesecev #7000

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Filip napisal(a):

sokol napisal(a):

Shadow napisal(a):

sokol napisal(a):

To mi malo bolj pojasni.

Saj zato sem jo dal na servis, ker je zaostajala po 2 minuti na dan. Po servisu in reklamaciji pa prehiteva. A zdaj jo naj pa še tretjič nesem nazaj? !

ali pa četrtič, petič..vse do osmič.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 9 mesecev #14479

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Moj TAG je danes po nekje šestih letih dokaj redne uporabe prišel z generalnega servisa. Uro sem zaupal preverjenemu mojstru Robniku iz Kranja, ki je svoje delo, kot pričakovano, opravil precizno, strokovno in z srcem.

Ne vem če se bo videlo s slike, a ura v resnici izgleda kot nova. Ne le površinska politura, obnove je bil deležen tudi na udarce precej občutljiv zunanji obroč lunete. Menjani so bili: krona (ker tesnila krone posebej ni možno menjat) ter tesnila za steklo, tesnila mehanike in gumbov kronografa. Ura je bila seveda razstavljena na prafaktorje, ustrezno očiščena in na novo naoljena. Menjave drugih delov niso bile potrebne.

Mojster je proces servisa poslikal, zato je v pripravi prispevek, ki bo opisal celoten postopek generalnega servisa. Zaenkrat pa le slika končnega izdelka.

Attachments:

Last Edit: od criptus.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 9 mesecev #14480

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Izgleda res kot nova. Kakšna pa je cena za takšen servis, zanima me predvsem poliranje ohišja in pasu?

LP

minutka.si minutka.si minutka.si