minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Replika ur

Replika ur pred 9 let 2 mesecev #20753

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
@Sablfish

Mehanizem je kitajski klon 7750. Je pa to top of the top fake ur :D, ne bi se čudil, če se je nova prodajala za kaih 400 - 500 €... Se pa utež tudi pri originalu navija samo v eno smer.
Zahvale: sablfish

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Replika ur pred 9 let 2 mesecev #20754

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50

Slamca napisal: @Sablfish

Mehanizem je kitajski klon 7750. Je pa to top of the top fake ur :D, ne bi se čudil, če se je nova prodajala za kaih 400 - 500 €... Se pa utež tudi pri originalu navija samo v eno smer.

Res?! :ohmy: . Sem bil prepričan, da se v obe... Pa tudi verjel sem, da je vsaj 7750 pravi. No, hvalisavec je rekel, da je dal 32k€ v Slowatchu :lol: . Sem pa vsaj ocenil približno prav. Rekel sem, da je dal 500-1000€. Je pa prvi fake, ko sem potreboval 15 min, da sem 100% prepričan, da je fejk. Steklo je safirno, izdelava pa zelo solidna...
Hvala Slamca!

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Replika ur pred 9 let 2 mesecev #20755

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Ne, saj lahko da je bila tudi razreda 1000 €, ceno sem udaril kar tako po občutku, drugače se ne spoznam na trg ponaredkov.

7750 je eden redkih mehanizmov, ki so še vedno v proizvodnji in se navijajo enosmerno. Si pa dober, da si uspel to opaziti.

Drugače je pri razlikovanju ponaredkov daleč najbolje pogledati mehanizem, tam so največje razlike. Načeloma (ne vedno) je slab znak, če so vijaki modre barve. Ne razumem kitajcev, da imajo tako veselje modriti vijake, saj si s tem delajo kontra uslugo. Druga točka je nemirka, vpetje spirale in regulator, če pogledaš fotke original 7750 in tvoje ure, so razlike, tudi pri drugih urah večinoma ta del najtežje ponaredijo.

Je pa zanimivo, da čeprav je klon skoraj enak na pogled, praktično noben kos ni izmenljiv z originalom.

Replika ur pred 9 let 2 mesecev #20756

• korenje
  • korenje avatar
  • Nedosegljiv
  • Spammer
  • Spammer
  • Thank you received: 2
če ti da uro v roke pogledaš če je nemirka balansirana. Nisem še videl kitajskega klona da bi jo imel.

Replika ur pred 9 let 2 mesecev #20757

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Bi želel to malo bolj podrobno razložiti, kaj si mislil s to balansirano nemirko? Hvala.

Replika ur pred 9 let 2 mesecev #20758

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Vpetje sem primerjal na netu in tudi sam opazil. To z balansiranjem pa tudi jaz ne razumem. Bi bilo fajn vedet...

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Replika ur pred 9 let 2 mesecev #20760

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Da ima balansirne vijake na nemirki?
Hublot jih ne uporablja, ali pač?

Replika ur pred 9 let 2 mesecev #20761

• AP
  • AP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Važno da tik-taka
  • Thank you received: 14
Nimajo teh vijakov samo precej starejše ure in bolj novejše prestižne ure?

Tissot, Hamilton, Seiko
Last Edit: od AP.

Replika ur pred 9 let 2 mesecev #20763

• korenje
  • korenje avatar
  • Nedosegljiv
  • Spammer
  • Spammer
  • Thank you received: 2
vse prestižne ure imajo te vijake. to je pogoj da lahko balansirajo uro v 5 ali več pozicijah. lahko pa da se motim.
AP, rolex, omega, patek jih imajo 100% vsi modeli. (ni nunjo da so vijaki, nekateri imajo svoje patente, ko samo zarotirajo ekscenter - v glavnem isto kot da bi imeli vijake).

Last Edit: od korenje.

Replika ur pred 9 let 2 mesecev #20767

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
S tako vehemenco postavljaš svoje trditve, v resnici pa so iz trte izvita neumnost. Potem se boš pa v sosednjih temah pritoževal, če bomo osorni in nesramni na tvoja normalno zastavljena vprašanja. Ja, logično je, da si bomo o tebi ustvarili tako sliko, če pa kot nov uporabnik prideš in nam pričneš prodajati tako meglo!

Da še razčistimo pojme... Balansirni vijaki so vijaki na obodu nemirke, ki služijo za pozicijsko uravnoteženost nemirke. To pomeni, da je center teže balančnega kolesa točno v njegovem geometrijskem centru. Balansirne vijake so imele skoraj vse ure do 60tih let, ko so na trg prišle gladke nemirke brez vijakov, te nemirke so seveda ravno tako uravnotežene, le da namesto vijakov to izvedejo s posebnimi rezi ali izvrtinami na spodnjem robu balančnega kolesa, ki na določenem delu odvzamejo težo iz oboda in tako centrirajo masni center. Fizionomija gladkih nemirk je bolj pri priročna za tako imenovane ''high beat'' mehanizme, poleg tega so tudi v moderni dobi lažje za narediti. Zato danes take nemirke srečamo v skoraj vseh novejših urah, ETA ima v ta tip v vseh mehanizmih, posledično pa imajo take nemirke tudi podjetja, ki se naslanjajo na ETO (npr. Omega, Breitling itd). V to kategorijo pade tudi Hublot in 7750 (seveda tudi kitajski klon, ker je klon), zato je normalno, da ura, ki jo je izpostavil Sablfish nima balansirnih vijakov.

Druga stvar je free sprung tip nemirke (brez regulatorja), to si verjetno ti mislil, ko si vse med seboj pomešal. Gre za ekscentrične vijake (večinoma na gladkih nemirkah), ki služijo za nastavitev točnosti teka ure in nimajo z uravnoteženjem nemirke prav nobene veze. S temi vijaki lahko maso premaknemo proti centru ali na obod nemirke (masno središče ostaja v centru) in s tem skrajšamo/podaljšamo nihajni čas. S tem se odpravi točnostna napaka zaradi konvencionalnega regulatorja. Od ur, ki jih navadni smrtniki dobimo v roke (PP, VC, AP izključeni :) ) tak sistem uporablja samo Rolex in kak eksot, recimo zadnji inhouse Elgin mehanizmi pred propadom podjetja konec šestdesetih. Tudi free sprung sistema 7750 ter njegov klon nimata.
Zahvale: criptus, Matrus, AP, apmata, rajko

minutka.si minutka.si minutka.si