minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Replika ur

Replika ur pred 11 let 2 mesecev #13680

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
Jaz 400€ nebi dal kar tako. Ker sem še prav tako študent. Da bi pa kupil ponaredek nečesa?? Rajši nimam, kot da bi sploh moral nosit nekaj takega.
potem rajši prisparaj 350€ pa si kupi CASIO.
moje mnenje.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od doomy17.

Replika ur pred 11 let 2 mesecev #13681

• perpetum
  • perpetum avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tko rano rani ,dvije sreče grabi !
  • Thank you received: 73
Lažni sat za lažne ljude .

Replika ur pred 11 let 2 mesecev #13682

• Fistfurry
  • Fistfurry avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 9
Lahko še ti jaz povem svojo izkušnjo z fake uro. Nisem sicer ponosen na to, ampak se je pa res zgodilo :)

V glavnem, lani poleti sva bila z ženo na Tajskem. In vsi vemo kaj se na Tajskem kupuje. To se fake ure. In kakor dober turist, sem se tudi jaz podal v lov za fake Patek Philippe, Lange un sohne ali kaj podobnega. Našel sem lep PP A+++ repliko za približno 100€ (po dvodnevnem cenkanju :) ). Jaz ves ponosenna z novo uro hodim še dva tedna po Tajski in mogoče še 1 mesec po Sloveniji. Potem je ta A+++ replika izdahnila. Bilo me je tako sram, da sem imel fake uro, da je niti urarju nisem hotel nesti. Tako da 100€ počiva v eni škatli v enem predalu v omari. Z mojega stališča je 100€ na mesec za uro dosti...

Kar sem hotel povedati je, da fake ura je vedno fake. In ni ga denarja, da še kdaj v življenju kupim ali samo nadenem repliko!

Upam, da ne ponoviš moje napake... se ne splača!
Zahvale: criptus

Replika ur pred 11 let 2 mesecev #13687

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Ostani lepo na Portuguiserju in je to to. Pa bejzi od fejkov, ker se zdis fajn fant, dedek pa je ocitno tudi imel dober okus :) Pa brez zamere. Bodi raje faca in prilepi kaksno sliko IWCja. To si bomo pomojem vsi z veseljem pogledali.

Me pa veseli,da je na tem forumu taksno trdno stalisce do fejkov, ker na bmw forumu folk pod temo ure, ki jo je lansiral nas kolega Criptus diskutira samo se o fejkih. Me je kar malo sram, da vozim bmw. :blush:

Last Edit: od blazb.

Replika ur pred 11 let 2 mesecev #13689

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Hvala za tole Blaz. Res je tema je bla moja ideja in na zacetku ce pogledas je bilo tudi veliko dobrih postov. Sem pa zaradi cudne politike lastnikov pustil vse skupaj in se posvetil minutki. Takrat sem bil razocaran saj sem veliko truda vlozil danes bi se jim pa v resnici rad zahvalil ;)

Last Edit: od criptus.

Replika ur pred 11 let 2 mesecev #13693

• ili_lj
  • ili_lj avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 28
Nekako me ideja, da fejk ure niso za show off ne prepriča. Mislim, da je to bistvo fejk ur... da za nekaj % cene narediš vtis, da nosiš težko dostopno drago uro, ki je statusni simbol. Vprašanje kvalitete fejka ni, ali je ura točna in zanesliva, temveč koliko prepričlivo naredi vtis, da je na roki prava zadeva, s katero se lahko postavljaš. Če posameznik ceni ure kot izdelek, si kupi kvaliteten originalen kos, ki mu je finančno dosegljiv.

Se čisto strinjam s predhodniki, da naj debeta o kvaliteti fejkov ostane na kakšem drugem forumu;)

Replika ur pred 11 let 2 mesecev #13694

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
ili_lj imaš kar prav.

Na urarskem forumu obsojamo fejke, kar je tudi nekako normalno in pravilno.
Na BMWSlo forumu te pa križajo, če poveš, da boš dal neoriginalne felne na E46...
Vsak pač vleče na svojo stran in vsak ima po svoje prav.

Replika ur pred 11 let 2 mesecev #13744

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
mene so skoraj križali, ko sem napisal, da bi debate o fejkih prepovedal ... Za malo denarja se dobi dobra ura ... Itaq je Seiko dober dokaz, da je to res ... B)

Last Edit: od Sidney70.

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19090

• miro
  • miro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Pozdravljeni !
Prebiram razne prispevke na minutki in med drugim tudi tole temo.
Imam 7 ur, nobena ni ne vem kaj, vendar pa tudi nobena ni fejk. Vsaj da bi jaz vedel, ne !
Priznam pa, da sem malo zbegan, kadar je debata o fejkih. To pa zato, ker nekako niso postavljena merila, kaj je še fejk in kaj ne. Jasno mi je, da če na urci piše Rolex, pa v resnici to ni, da je to ponaredek.
Ampak kam pa potem uvrstiti npr. Steinhart, Davosa itd., ki izgledajo povsem kot recimo Submariner, pa to niso. Nič boljši po tej plati niso Tudor, Hamilton, Seiko itd., ki imajo vsi modele, ki bi želeli izgledati kot Submarinerji, pa to niso.
Ali se nekaterim pač gleda skozi prste, ker so bolj renomirana imena, ali kaj ?

lpm

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19091

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
V bistvu je zadeva precej jasna. Če gre za nelegalno kopijo izdelka je to pač fejk. Se pravi, da gre za bolj ali manj natančno kopijo oblike in logotipa ( www.minutka.si/leksikon/prepoznati-ponaredek.html ).

Podobnost oblike pa je včasih stvar debate a bi le-to, če ni zaščitena s patentom težko označil za fejk. Rolex submarinerju je namreč precej podobno precej ur, tudi znamke kot so Longines, Omega. TAG Heuer, Steinhart in druge imajo zelo podobne modele po obliki. V tem primeru je govora o tako imenovanem homage izdelku ( www.minutka.si/leksikon/homage-ure.html ). Podobno dilemo bi lahko odprli tudi pri zelo klasičnih urah, ki so navzven prav tako skoraj vse enake.

Tako vsaj razumemo to reč na minutki, oz. se da o tej problematiki zelo podobno razlago prebrat tudi po drugih nam sorodnih tujih forumih.

Če imamo kakšnega pravnika pa bi prosil za citat kakega zakona, če obstaja seveda...

Last Edit: od criptus.
minutka.si minutka.si minutka.si