minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Replika ur

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19103

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Glede mehanizma oz dobre kopije sem tudi sam precej skeptičen. Prav Rolex se namrec ponaša z izjemno kakovostnim in robustnim mehanizmom, in vsako odstopanje je zelo verjetno urarju zelo hitro vidno.

Glede cene pa je tako. Morda so cene res precej navite, a izdelek je vreden tocno toliko kolikor je pripravljen kupec zanj placat. In kupcev Rolexa ne manjka.. . Bi pa seveda tudi sam takoj glasoval za nizjo ceno B)

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19104

• dreja
  • dreja avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 40

miro napisal: Shadow @ mene to moti predvsem zato, ker bi kakšno rabljeno uro še kupil, pa se enostavno ne upam. Glede na to, da je eden od naših soforumašev celo opisal, kako mu niti pri servisiranju niso ugotovili, da ima fejk (čeprav zelo redek), je pač strah še večji !

lpm

Ne moreš kar tako posploševat, da na servisu ne ugotovijo, da gre za ponaredek.

Predvidevam, da si pri tem mislil na Seiko SKX007K uporabnika MorskiPas, omenjenega v temi o pomoči pri nakupu.
Kolikor vem, omenjen model ure ni namenjen za EU trg, zato je jasno, da urarji ure ne poznajo do potankosti.

Če bi spoznali razlike, bi jih lahko le v mehanizmu 7s26, ki se ga vgrajuje tudi v ostale EU modele. Kolikor je MorskiPas do sedaj povedal, ima dotična ura enak mehanizem kot ostale, torej mehanizem ni ponarejen.
Če se ure ni dalo modificirati, so bile razlike v ohišju. Znano je, da lastniki radi modificirajo svoje Seiko diverje. Modificirajo ohišje ter kazalce in številčnico, mehanizma pa ne.
Zato je tudi tudi možno, da je bil model "rojen kot original", in nato (morda zaradi poškodbe?) popravljen / sestavljen iz neoriginalnih delov...

Morda bo uporabnik dal še kakšno podrobnejšo informacijo, ker bi jaz tudi rad razčistil glede njegovega "ponarejenega" Seikota...

LP Andrej

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19105

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Glede ponarejenega Seika ima podobno zgodbo avtor iz Hodinkee o svojem fejk Seiko skx007:

Oh, sure. This was about 20 years ago; I was still in grad school. I bought it at one of those slightly sketchy electronics shops that used to be all over the Lower East Side. It ran fine, looked fine, and for about three months I wore it with great enjoyment. Then one day while walking through a public sprinkler on a hot summer day I looked down at it and noticed that what I thought was steel was chrome over brass; the chrome was coming off a tiny patch on one of the lugs. Did a bit of research on the SN and found out it was one of a run of fakes coming out of SEA someplace. Weird thing is it had an actual 7S26 movement in it – I was doing some of my own watch repair in between classes, just for fun, so I had the back off it to see what was inside. I still have the darned thing rattling around in a shoebox someplace. Compared to a real 007 the differences were obvious, especially in the dial, but it had me fooled for a while there.

Vir: disq.us/p/17m0jm3

Last Edit: od Matrus.

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19107

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
V bistvu se je v tej temi do sedaj govorilo o originalih, fejkih in homage urah. Po mojem mnenju večinoma z razlikovanjem med temi tremi kategorijami ni takih problemov. Obstaja še četrta skupina, ki je za moje pojme najbolj problematična in to so tako imenovane frankenštajn ure. Tukaj gre pravzaprav za original ure z nekaterimi neoriginalnimi sestavnimi deli (recimo, enak primer, kot jih imamo zgoraj opisane, mehanizem original, številčnica original, ohišje fejk) in to so ure pri katerih se bi znalo zalomiti tudi na uradnih servisih, sploh če gre za starejše različice ali celo vintage ure.

Če koga zanima, si lahko na Ebayu ogleda starejše Seiko, Citizen in Favre Leuba ure iz področja Indije ter Filipinov ali pa cenejše oglase za vintage Breitlig ure in še recimo Citizen Bullhead primerke. Pri vseh slednjih skoraj ni šanse, da bi naletel na original uro, fejki v pravem pomenu besede pa tudi niso.

Za pravi (pristen :) ) kitajski ponaredek, kot jih imamo prikazane na video posnetkih zgoraj, pa mislim, da se absolutno ne sme zgoditi, da ga na uradnem servisu ne bi razkrili.

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19108

• miro
  • miro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Malo ste mi že razjasnili obzorje. Me pa res jezi, da ne najdem tistega videa. Ker nisem urar, seveda ne poznam razlik, ampak če na mehanizmu v enem od videov piše 3135, potem je tudi mehanizem verjetno kopija. Verjamem pa, da je najbrž res razlika v materiali in obdelavi sestavnih delov.

lpm

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19112

• airking
  • airking avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 43
Videl sem ze veliko ponaredkov Rolex ur in pa še več originalov. Zunanjost je res dobro skopirana. Čeprav je narejena iz čisto drugega jekla, že tukaj se cena veliko razlikuje, potem steklo, tesnenje krone in ohišja.... Ko pa pridemo do mehanizma je pa čisto druga zgodba. Do sedaj najboljši ponaredek Rolexa, ki sem ga videl je, da je imel notri Eta mehanizem. Ostali po obliki ali kvaliteti in izgledu ni pa niti blizu... Paracrom hairspring 10x manj obcutliva na udarce, microstella sistem za nastavitev točnosti, nova siloksi spirala pri zenskih urah, parafleks začtita ležaja nemirke, nov zaskočni mehanizem pri novem calibru 3255, nova izdelava zobnikov, ki ima zraven vsakega zoba še dve vzmetki, da se res mehko vpetje med zobmi... Zdej je interna toleranca Rolexa -1 +3. To je samo v zadnjih letih nekaj od razvoja. To pa tudi stane an... Pa ni ti treba tistega videa iskat, ker ne obstaja ali pa je nategancija.
Zahvale: criptus

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19114

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97

miro napisal: Shadow @ mene to moti predvsem zato, ker bi kakšno rabljeno uro še kupil, pa se enostavno ne upam. Glede na to, da je eden od naših soforumašev celo opisal, kako mu niti pri servisiranju niso ugotovili, da ima fejk (čeprav zelo redek), je pač strah še večji !

lpm

Tako na Crono24 kot na Ebayu so preverjeni prodajalci, ki niti ne pomišljajo, da bi ti prodali fake Rolex.
Itak taki dealerji niso dolgo v poslu.
Lahko tudi zahtevaš, da ti jo odpre in poslika mehanizem, če se sumi da je ura ponaredek.

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19335

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10

kaj menite, gre za ponaredek? Hvala.

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19382

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
4 days 23 hours ago - pa nobenega odgovora. Sicer pa sem pričakoval nekaj takega. Očitno je bogata diskusija samo če govorimo o paščkih za uro.

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19383

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Nekaj gre pripisati tudi prazničnemu času :)
Sicer pa jaz, pa verjetno večina forumašev, prvič vidi to znamko ure.

minutka.si minutka.si minutka.si