minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Replika ur

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19093

• miro
  • miro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Če zakon prepoveduje izdelavo in razpečevanje ponaredkov, zakaj potem na bolhi, amazonu, ebayu in drugod, gledamo maso oglasov, videov in neprikritega ponujanja ponaredkov? Kaj počnejo inšpekcije in organi pregona ? Če gre res le za spoštovanje moralno etičnih norm, potem gospodje je to res boj brez upa zmage.
Pred nekaj dnevi sem na youtubu gledal video, kjr je " tester " prikazoval ponaredek Rolexa, ki je bil razstavljen na prafaktorje in primerjan vsak delček mehanizma in ostalega. Fejk na levi, original na desni. In kaj mislite, koliko je bilo razlike. Nul koma jozef. Cena pa faktor 15.
Mogoče pa ni prava pot le ta, da se apelira samo na poštenje, ampak tudi ta, da prestižne firme ne bi vsako leto povišale cene (Rolex 2017) za 10 in več odstotkov. Nasprotno, naj jih naredijo bolj dostopne, cenejše, bolj zavarovane pred ponarejanjem, z boljšim pristopom do strank, potem pa naj trkajo na vest ljudi.
Skrivanje za oznako "homage", pa je tudi sramota. Razen, če bi to v urinih uradnih podatkih jasno in nedvoumno povdarili. Zame je to vseeno fejk.

Lpm

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19094

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
A lahko das link na prispevej, ki ga omenjaš?

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19095

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Brand - Rolex ima v interesu samo čim večji dobiček.
V tem interesu kapitala ima znižanje cen nesmiselno vlogo, oz. je nezaželjeno.

Verjamem, da se (skoraj) vsaka ura da brez problema skopirat "v nulo".
Vprašanje spet, če se to splača. Pri Rolexu se to sigurno.

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19096

• miro
  • miro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec

Prav tistega še nisem našel, ker je tega ogromno, od mojega ogleda pa je že skoraj en teden.
Bom pa še poskušal.

lpm

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19097

• miro
  • miro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Shadow @ mene to moti predvsem zato, ker bi kakšno rabljeno uro še kupil, pa se enostavno ne upam. Glede na to, da je eden od naših soforumašev celo opisal, kako mu niti pri servisiranju niso ugotovili, da ima fejk (čeprav zelo redek), je pač strah še večji !

lpm

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19098

• miro
  • miro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Do pred kratkim najboljša kopija

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19099

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Uro z druge roke se da kupit varno. Le pazljiv je treba bit. To velja tudi za splet. Zato isces uro s papiji, racunom in znano zgodovino ter servisi.

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19100

• miro
  • miro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Najnovejša pa tale !

Tisto omenjeno pa še iščem.

lpm

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19101

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38

miro napisal: Če zakon prepoveduje izdelavo in razpečevanje ponaredkov, zakaj potem na bolhi, amazonu, ebayu in drugod, gledamo maso oglasov, videov in neprikritega ponujanja ponaredkov? Kaj počnejo inšpekcije in organi pregona ? Če gre res le za spoštovanje moralno etičnih norm, potem gospodje je to res boj brez upa zmage.
Pred nekaj dnevi sem na youtubu gledal video, kjr je " tester " prikazoval ponaredek Rolexa, ki je bil razstavljen na prafaktorje in primerjan vsak delček mehanizma in ostalega. Fejk na levi, original na desni. In kaj mislite, koliko je bilo razlike. Nul koma jozef. Cena pa faktor 15.
Mogoče pa ni prava pot le ta, da se apelira samo na poštenje, ampak tudi ta, da prestižne firme ne bi vsako leto povišale cene (Rolex 2017) za 10 in več odstotkov. Nasprotno, naj jih naredijo bolj dostopne, cenejše, bolj zavarovane pred ponarejanjem, z boljšim pristopom do strank, potem pa naj trkajo na vest ljudi.
Skrivanje za oznako "homage", pa je tudi sramota. Razen, če bi to v urinih uradnih podatkih jasno in nedvoumno povdarili. Zame je to vseeno fejk.

Lpm

O delu naših inšpektorjev in splošnemu stanju "pravne države" ne bom niti začel. Vprašanje pa je, ali je katera od urarskih hiš ali urarskih konglomeratov (Richemont, Swatch group, ipd.) v Sloveniji vložila zahtevo za zaščito določene blagovne znamke, ali jo znotraj EU mora za vsak trg posebej? Mogoče lahko kakšen pravnik razloži, kakšne pravne podlage so na tem področju.

Tudi jaz bi si z veseljem ogledal tisti video, kjer "ni nobene razlike" med originalom in ponaredkom - term replika je namreč napačen, saj repliko lahko naredi samo isti avtor (e.g. slikar svoje delo naslika v treh izvodih - replikah / urarska hiša se odloči, da naredi replike svoje opuščene retro linije ur, ipd.).

Prestižne blagovne znamke višajo cene, ker jih lahko. Preprosta logika elastičnosti povpraševanja. Seveda ne gre samo za stroške razvoja, marketinga, znamko, kakovost izdelave, ustvarjanje profita za lastnike, ipd. . Gre tudi za vprašanje, ali je stvar še prestižna, če je dosegljiva vsem? Najbrž ne.

Izdelovalci "homage" ur se ne pretvarjajo, da so več, kot so. Tudi med njimi so razlike v kakovosti, transparentnosti, ipd. vendar ne uporabljajo tuje blagovne znamke / imena. Za razliko od ponarejevalcev za izdelavo ur verjetno ne uporabljajo otroške delovne sile, normalno plačujejo davke in prispevke, plače zaposlenim, ipd.. Torej vračajo nekaj nazaj družbi, kar ne bi mogel trditi za trg ponaredkov in igralce na njem. In to je z mojega vidika ogromna razlika.

Replika ur pred 9 let 6 mesecev #19102

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Sam se sicer ne spoznam preveč na nove ure, vendar mislim, da ne bi dosti mimo udaril, če rečem, da se popolnoma vsem mehanizmom v replikah Rolex ur že na daleč vidi, da niso originali. Nasprotno je z izgledom ur, dokler ne odpreš zadnjega pokrova, sam sem že držal v roki Submarinerja original in repliko, pa moje oko ni dovolj dobro, da bi ju ločil. Kot sem rekel, pri mehanizmu je pa razlika ogromna in se žal ne morem strinjati z Mirotovo izjavo, da sta mehanizma do posamičnega dela enaka, tega tudi ne potrjuje zgornji video.

Da še razložim v čem je razlika... mehanizmi se razlikujejo seveda po konstituciji in finišingu, vendar bi bil tukaj lahko argument, da je potrebno biti za določitev tega urar. Hitro pa se da videti po nemirki, vse nove Rolex ure (vsaj kakor jaz vem) imajo tako imenovan ''free sprung'' sistem regulacije, medtem ko po mojem vedenju kitajci še niso uspeli izdelati replike s tako regulacijo, ker je to za njih preveč oz. se jim ne izplača. Menim pa, da se vsak lahko nauči razlikovati med free sprung in klasičnim regulatorjem.
Zahvale: criptus

minutka.si minutka.si minutka.si