minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Replika ur

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19390

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
Gre za reklamno uro proizvajalca avtomobilov (kot n. pr. ure Mercedes, Peugeot in podobno). Napis na uri pa ne pove tudi proizvajalca mehanizma. Mislim, da je mehanizem ure na sliki Citizenov, nisem pa prepričan. To so ure, ki jih firma poklanja poslovnim partnerjem in običajno niso najnižje kvalitete. Teh ur tudi ne najdeš na netu saj niso namenjene široki potrošnji, pa tudi na e-bayu nisem zasledil nobenega primerka (običajno daril ne prodajaš). Sem pa slišal, da so ure iskane zato se najde tudi kakšen ponaredek. In zato sem vprašal kaj o uri mislijo tisti, ki se z urami ukvarjajo mnogo več kot jaz. Meni ura sicer deluje kot original, vendar nikoli ne veš.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19392

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Takole s sliko bos tezko dobil pricakovan odgovor. Morda bi ti lahko pomagal kak urar, ceprav bo to tezko, ker ce je ura redka jo bo malo tezko primerjat z originalom.

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19394

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

criptus napisal: Takole s sliko bos tezko dobil pricakovan odgovor. Morda bi ti lahko pomagal kak urar, ceprav bo to tezko, ker ce je ura redka jo bo malo tezko primerjat z originalom.

Bom res moral do urarja. Ta bo kar hitro ugotovil kakšen je mehanizem ure. Če je cenena kitajska roba bom takoj vedel koliko je ura.

Se pa popolnoma strinjam s Morskm psom. Če se post izbriše se naj pove zakaj. V mojem primeru je že bil post izbrisan.

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19395

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
No, ko sem napisal, da je bolj redka ura nisem mislil, da je njena vrednost zelo visoka. Osebno ocenjujem vrednost takšne originalne ure na okoli 100 do 150 EUR (manj že skoraj ne verjamem), mogoče bi kdo za uro dal še kakšen euro več (da bi bil usklajen s svojim avtom). Pri ceni malo špekuliram, skoraj ne verjamem, da bi firma Toyota poslovnim partnerjem dajala ure vredne n. pr. 50 ali 60 EUR ali še manj.

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19404

• korenje
  • korenje avatar
  • Nedosegljiv
  • Spammer
  • Spammer
  • Thank you received: 2

motorist napisal: 4 days 23 hours ago - pa nobenega odgovora. Sicer pa sem pričakoval nekaj takega. Očitno je bogata diskusija samo če govorimo o paščkih za uro.

prvič vidim to uro. je sploh kaj vredna? ker sama znamka je bolj žalost po moje.

edit:
če že ocenjuješ vrednost originalne ure na 150€, ti povem da noben kitajc ne bo delal ponaredkov ur, ki so vredne 150€. še dobri ponaredki so dražji. načeloma ponarejajo ure vredne nad 4000€.

Last Edit: od korenje.

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19416

• dreja
  • dreja avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 40

korenje napisal:

motorist napisal: 4 days 23 hours ago - pa nobenega odgovora. Sicer pa sem pričakoval nekaj takega. Očitno je bogata diskusija samo če govorimo o paščkih za uro.

prvič vidim to uro. je sploh kaj vredna? ker sama znamka je bolj žalost po moje.

edit:
če že ocenjuješ vrednost originalne ure na 150€, ti povem da noben kitajc ne bo delal ponaredkov ur, ki so vredne 150€. še dobri ponaredki so dražji. načeloma ponarejajo ure vredne nad 4000€.

Žal se ponarejajo tudi ure vrednosti 20eur. Doma imam ponaredek ure Casio f91w.
Lp Andrej

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19425

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

korenje napisal: prvič vidim to uro. je sploh kaj vredna? ker sama znamka je bolj žalost po moje.

Toyota je znamka avtomobilov, osebno mislim, da Toyote niso ravno žalost. Je pa to seveda subjektivna ocena posameznika. Mehanizem ure pa je verjetno Citizen. To bo ocenil urar vendar, ker je ura nova in vodo tesna nisem najbolj pripravljen uro odpirat. Ker to ni potrebno in ker bi moral potem zamenjati tesnilo.

Vam pa verjamem, da uro vidite prvič. Nekje zgoraj je že napisano, da to niso ure narejene za prodajo. Namenjene so kot darila. In verjamem, da Toyota ur ne deli kot Božiček bonbone. Pa tudi najcenejše zelo zelo verjetno tudi niso. Sicer pa je to vse že napisano nekje zgoraj.

Glede vrednosti, namreč "je sploh kaj vredna" pa lahko rečem, da je vse relativno. Ura s tržno vrednostjo okoli 100 EUR je lahko za nekoga več vredna kot ura za 1000 EUR. Vrednost nečesa se vedno ne izraža z denarno protivrednostjo.

Z gotovostjo pa lahko trdim, da je vrednost te ure tudi v njeni redkosti. To pa lahko odtehta njeno dejansko vrednost v EUR. Ali pa tudi ne. Kako za koga. Meni ura pomeni veliko. In da se razumemo nisem je predstavil, ker bi jo rad prodal. Ura namreč ni za prodajo. Ostaja v moji zbirki.

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19434

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Moje subjektivno mnenje glede Toyota ure..tržna cena 60-80eur, sentimentalna cena..jo ve samo lastnik.
Zahvale: criptus

Replika ur pred 9 let 5 mesecev #19439

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

sokol napisal: Moje subjektivno mnenje glede Toyota ure..tržna cena 60-80eur, sentimentalna cena..jo ve samo lastnik.

Se strinjam z vašim mnenjem.

Replika ur pred 9 let 2 mesecev #20749

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Ne vem, kje bi bila bolj primerna tema. Če obstaja, prosim moderatorja za premik objave tja. V roko mi je prišla ura iz slik in 99% sem, da je fake. Bi pa rad drugo mnenje, zato prosim za pomoč. Zmotilo me je že to, da utež navija v le eno smer, font mi ne štima (črka B) in še par malenkosti. Chrono sicer dela, vendar gumbi delujejo trdo. Prav tako lahko štoparico resetiraš tudi z zgornjim gumbom. Je še kak očitnejši indic, da je fake? Hvala.

Attachments:

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein
minutka.si minutka.si minutka.si