minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Hišni - manufakturni mehanizmi

Hišni - manufakturni mehanizmi pred 11 let 8 mesecev #11878

• placebo
  • placebo avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5

rojcek napisal:

maurice napisal: Drugače mislim, da ETA ne prodaja mehanizmov posameznikom, ne vem, če so tu všteti tudi serviserji, mislim, da ja. Najbrž bo kaj več o tem znal povedati Igor.

Meni pa se zdi, da se da. Ne preko Ete, ampak... Se mi zdi, da sem na netu zasledil nekaj strani, kjer lahko med drugim (orodje, šipce, krone...) naročiš oz. kupiš tudi celotne mehanizme. Niti nevem, če samo osnovne modele ali tudi tiste high. Je treba mal prebrskat.

ofrei.com recimo prodaja ETA mehanizme

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od placebo.

Hišni - manufakturni mehanizmi pred 11 let 8 mesecev #11879

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Samo te udari davek in carina.

Tule sicer imajo dele za en ETA kaliber:
www.roundro.com/shop/index.php?lang=eng
Splača se vprašat za dotično zadevo.

Hišni - manufakturni mehanizmi pred 10 let 7 mesecev #14840

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Da še tole zanimivo temo malo obudim, ker sem videl, da nihče ni nič napisal o In House mehanizmih urarja Maurice Lacroix. Trenutno imajo v proizvodnji 14 svojih mehanizmov, pričeli pa so z izdelavo lastnih mehanizmov pred okoli 30 leti.

Zbiram njihove ure, zato pač o tej zanimivi firmi malo več vem. Od letos so tudi urarski sponzor FC Barcelone, njihov ambasador je bil tudi Roger Federer. So pa razmeroma mlada firma, ki je začela svoje ure izdelovati v '70.

Če si bi kdo rad pogledal izbor je tule link:
www.mauricelacroix.com/KnowHow/Movements.sls

Last Edit: od apmata.

Hišni - manufakturni mehanizmi pred 10 let 7 mesecev #14843

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Zanimivo. Nekateri modeli so zelo všečni, cenovno pa dostopni.

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Hišni - manufakturni mehanizmi pred 10 let 7 mesecev #14851

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57

apmata napisal: pričeli pa so z izdelavo lastnih mehanizmov pred okoli 30 leti.

Zbiram njihove ure, zato pač o tej zanimivi firmi malo več vem.

Kateri pa so bili njihovi lastni mehanizmi pred 30 leti? Sem prodajal njihove ure, pa nisem naletel na ta podatek...

Hišni - manufakturni mehanizmi pred 10 let 7 mesecev #14856

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

igor napisal:

apmata napisal: pričeli pa so z izdelavo lastnih mehanizmov pred okoli 30 leti.

Zbiram njihove ure, zato pač o tej zanimivi firmi malo več vem.

Kateri pa so bili njihovi lastni mehanizmi pred 30 leti? Sem prodajal njihove ure, pa nisem naletel na ta podatek...

V njihovi zgodovini piše, da so v '90 delali lastne mehanizme za serijo Les Mécaniques, ki je kasneje postala Masterpiece serija. Točna letnica pa ni navedena, bom mogoče raziskal še to.

Copy/Paste:
During the 1990s, Maurice Lacroix experienced a "rocket-like ascent" with the launch of their high end "Les Mécaniques" line, later renamed the "Masterpiece" line. During this time, the company elevated itself to the high ranks of Swiss watch manufactures, by both maintaining traditional 'Swiss watch making art' and by creating their own movements for its Masterpiece Collection.

Hišni - manufakturni mehanizmi pred 10 let 7 mesecev #14857

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Evo preverjeno na Wikipedii piše, da je bil prvi popolnoma lastni mehanizem Maurice Lacroix narejen leta 2006. Tako, da sem podal napačno informacijo v prejšnjih navedbah, oz. sem zapisano narobe razumel. Mogoče so v '90 za serijo Les Mecanuques na ETA mehanizem dodali le svojo utež ali kaj podobnega, pa je zato tako napisano v zgodovini?

Še Copy/Paste:

In 2006, Maurice Lacroix introduced their first full in-house movement, the ML106 based "Masterpiece Le Chronographe." Since then, Maurice Lacroix has introduced numerous manufacture movements including an automatic movement in 2011. The shift to manufacture movements has been accompanied by an increase in the size of the watches and a shift to a more "modern" or "industrial" look.

Hišni - manufakturni mehanizmi pred 10 let 7 mesecev #14863

• criptus
  • criptus avatar
  • Odsoten
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

apmata napisal: Evo preverjeno na Wikipedii piše, da je bil prvi popolnoma lastni mehanizem Maurice Lacroix narejen leta 2006. Tako, da sem podal napačno informacijo v prejšnjih navedbah, oz. sem zapisano narobe razumel. Mogoče so v '90 za serijo Les Mecanuques na ETA mehanizem dodali le svojo utež ali kaj podobnega, pa je zato tako napisano v zgodovini?

Še Copy/Paste:

In 2006, Maurice Lacroix introduced their first full in-house movement, the ML106 based "Masterpiece Le Chronographe." Since then, Maurice Lacroix has introduced numerous manufacture movements including an automatic movement in 2011. The shift to manufacture movements has been accompanied by an increase in the size of the watches and a shift to a more "modern" or "industrial" look.

Wikipedia ni verodostojen vir in se kot ne uporablja za referenco...

Hišni - manufakturni mehanizmi pred 10 let 7 mesecev #14869

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

criptus napisal:

apmata napisal: Evo preverjeno na Wikipedii piše, da je bil prvi popolnoma lastni mehanizem Maurice Lacroix narejen leta 2006. Tako, da sem podal napačno informacijo v prejšnjih navedbah, oz. sem zapisano narobe razumel. Mogoče so v '90 za serijo Les Mecanuques na ETA mehanizem dodali le svojo utež ali kaj podobnega, pa je zato tako napisano v zgodovini?

Še Copy/Paste:

Wikipedia ni verodostojen vir in se kot ne uporablja za referenco...

Saj nisem napisal, da je to verodostojen podatek, ampak preverjena informacija na Wiki...;)

Mogoče pa bo imel kdo verodostojnega?

Hišni - manufakturni mehanizmi pred 10 let 7 mesecev #14874

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Kakšno mnenje o novem Rolexovem kalibru 3255? Na tujih forumih se krešejo mnenja; eni trdijo, da je to svetlobni preskok v inovativnosti, spet drugi, da so zgolj na silo konkurirali master co-axialu, če ne kar kopirali? Ne dvomim v kvaliteto, ni mi pa všeč, da preveč poudarjajo, kako je samo to-to. Lastniki prejšnjih kalibrov tako lahko čutijo močno potrebo po nakupu nove ure. Spet marketinška?

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein
minutka.si minutka.si minutka.si