minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Japonci vs Švicarji

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4816

• kronos
  • kronos avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
igor napisal(a):

@kronos: se nikakor ne strinjam. Seiko Credor Spring Drive Minute Repeator za 500.000,00 usd ni zrel za medsebojno primerjavo oz. ga lahko primerjamo le z nižjim razredom poznanih švicarskih ur???[/quote]

ja :woohoo: to se strinjam s tabo, samo še vedno stojim za svojim mnenjem. kolikor vem, je bila ta seiko ura narejena za neko posebno priložnost in je nekako muha enodnevnica, če se lahko tako izrazim. top švicarji producirajo le visokokakovostne izdelke, seiko pa ima v svoji ponudbi poleg malo dražjih tudi za 100 € ure. tudi, če je ta dotična ura toliko vredna, pa še ne pomeni, da je po kvaliteti primerljiva s npr. patek philipe. do 500000 $ cene ne nabije le mehanizem, izdelava in materiali, ampak je zraven vštet tudi japonski ponos

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4830

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
kronos napisal(a):

igor napisal(a):

@kronos: se nikakor ne strinjam. Seiko Credor Spring Drive Minute Repeator za 500.000,00 usd ni zrel za medsebojno primerjavo oz. ga lahko primerjamo le z nižjim razredom poznanih švicarskih ur???

ja :woohoo: to se strinjam s tabo, samo še vedno stojim za svojim mnenjem. kolikor vem, je bila ta seiko ura narejena za neko posebno priložnost in je nekako muha enodnevnica, če se lahko tako izrazim. top švicarji producirajo le visokokakovostne izdelke, seiko pa ima v svoji ponudbi poleg malo dražjih tudi za 100 € ure. tudi, če je ta dotična ura toliko vredna, pa še ne pomeni, da je po kvaliteti primerljiva s npr. patek philipe. do 500000 $ cene ne nabije le mehanizem, izdelava in materiali, ampak je zraven vštet tudi japonski ponos

Ravno toliko je muha enodnevnica, kot večina zdajšnjih limitiranih švicarjev. Samo čas bo pokazal kaj bo zdržalo...ko naju že zdavnaj ne bo več. Zakaj že nebi bila po kvaliteti primerljiva z npr. patekom? Argumentiraj prosim.
500 kilo niti slučajno ne nabije ne mehanizem, ne izdelava, še manj pa materiali. 500 kilo nabije tisto, kar je javnosti popolnoma skrito. Da ni slučajno tudi pri švicarjih (upravičeno) vštet švicarski ponos?

Last Edit: od igor.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4832

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Nekje sem enkrat prebral, da naj bi mehanizem predstavljal 5 - 10 % prodajne vrednosti ure. Razen pri najbolj kompliciranih urah, kjer gre za ure in ure ročnega dela.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4881

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
ce ze primerjamo japonce in svicarje ... malce poznavanje zgodovine ne skoduje ... svica je ena najbogatejsih drzav ... japonska pac ni ... na tem majhnem otoku se borijo za prezivetje ... predvsem pa za konkuriranje celemu svetu ... in odlicno jim uspeva ...

skratka: dosezki so bolj intelektualne natave, kot ekonomske (financne) ...

ja ... avto mamnemski, psa avstrijca ... ura pa japonska (seiko) in ameriska (Hamilton)

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4894

• kronos
  • kronos avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
igor napisal(a):

Ravno toliko je muha enodnevnica, kot večina zdajšnjih limitiranih švicarjev. Samo čas bo pokazal kaj bo zdržalo...ko naju že zdavnaj ne bo več. Zakaj že nebi bila po kvaliteti primerljiva z npr. patekom? Argumentiraj prosim.
500 kilo niti slučajno ne nabije ne mehanizem, ne izdelava, še manj pa materiali. 500 kilo nabije tisto, kar je javnosti popolnoma skrito. Da ni slučajno tudi pri švicarjih (upravičeno) vštet švicarski ponos?[/quote]

moj prvi argument proti seiku je ta, da tehle 400 ali 500 tisočakov zajema kar pošteno število dragih kamnov, medtem ko imamo za podoben denar na voljo pateke brez teh dodatkov, a imajo npr. večni koledar. torej je mehanizem le teh malo bolj dodelan, če se lahko tako izrazim... kot drugo, za sestavljanje pri pp porabijo dosti več časa (ravnokar preverjeno v literaturi) in si upam trdit, da ta čas švicarji ne nabijajo samo zaradi lepšega, ampak verjetno z razlogom. torej tu razlika med urami mora bit. oboji pa so uro sestavljali/naredili ročno. seiko je pri tem dotičnem modelu dal velik poudarek na japonski kulturi in simboliki in dejstvo, da so nekatere dele ure izdelali iz iste zlitine in z istim postopkom kot so nekdaj izdelovali samurajske meče te ure pač ne postavi ob rob pp. pravzaprav (kot so napisali ob predstavitvi ure) so japonci v tradicionalen videz švicarjev dodali svoje prvine, zato pa je ura tako všečna na pogled. jaz (žal) najdem samo argumente proti seiko. predstavi še ti svoje argumente, zakaj zagovarjaš seiko!

če je ponos vštet pri japoncih, je seveda tudi pri švicarjih :) samo za moje pojme povsem upravičeno ;)

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4896

• kronos
  • kronos avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Sidney70 napisal(a):

ce ze primerjamo japonce in svicarje ... malce poznavanje zgodovine ne skoduje ... svica je ena najbogatejsih drzav ... japonska pac ni ... na tem majhnem otoku se borijo za prezivetje ... predvsem pa za konkuriranje celemu svetu ... in odlicno jim uspeva ...

ja ... avto mamnemski, psa avstrijca ... ura pa japonska (seiko) in ameriska (Hamilton)

japonska nikakor ni revna! tokyo je eno izmed najdražjih mest na svetu, japonci zaslužijo mesečno čisto primerljivo švicarjem in njihovo gospodarstvo je zelo razvito z ogromno kapitala... samo njihov življenjski slog je drugačen... seveda je pa švica tudi kot država pojem zase... bogata, a hkrati skromna.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4914

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Sidney70 napisal(a):

Japonska je ena bogatejših držav na svetu:

www.aneki.com/richest.html

Pa še vrednote imajo na zavidljivem nivoju...

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4918

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
kronos napisal(a):

igor napisal(a):

500 kilo niti slučajno ne nabije ne mehanizem, ne izdelava, še manj pa materiali. 500 kilo nabije tisto, kar je javnosti popolnoma skrito. Da ni slučajno tudi pri švicarjih (upravičeno) vštet švicarski ponos?

moj prvi argument proti seiku je ta, da tehle 400 ali 500 tisočakov zajema kar pošteno število dragih kamnov, medtem ko imamo za podoben denar na voljo pateke brez teh dodatkov, a imajo npr. večni koledar. torej je mehanizem le teh malo bolj dodelan, če se lahko tako izrazim... kot drugo, za sestavljanje pri pp porabijo dosti več časa (ravnokar preverjeno v literaturi) in si upam trdit, da ta čas švicarji ne nabijajo samo zaradi lepšega, ampak verjetno z razlogom. torej tu razlika med urami mora bit. oboji pa so uro sestavljali/naredili ročno. seiko je pri tem dotičnem modelu dal velik poudarek na japonski kulturi in simboliki in dejstvo, da so nekatere dele ure izdelali iz iste zlitine in z istim postopkom kot so nekdaj izdelovali samurajske meče te ure pač ne postavi ob rob pp. pravzaprav (kot so napisali ob predstavitvi ure) so japonci v tradicionalen videz švicarjev dodali svoje prvine, zato pa je ura tako všečna na pogled. jaz (žal) najdem samo argumente proti seiko. predstavi še ti svoje argumente, zakaj zagovarjaš seiko!

če je ponos vštet pri japoncih, je seveda tudi pri švicarjih :) samo za moje pojme povsem upravičeno ;)

Verjetno si zamešal Ananto in Credorja ;)

Seiko zagovarjam z zdravo mero razuma in če si bral moje poste lahko vidiš, da sem tudi sam bolj pristaš švicarjev. Moti me le, da je Seiko v mnogih očeh neupravičeno in apriori podcenjen, ker je pač japonec. In ker je japonec, se zgodba tu tudi konča, saj vsak, ki je nekoč že slišal vsaj za tri blagovne znamke ur, je takoj poznavalec (da ne bo pomote, ne govorim o tebi, midva samo debatirava), pozna švicarje, japonci so pa itak kr neki... Pa je to kar daleč od resnice.

Papir pač prenese vse, velika večina tega tudi drži, so pa vsekakor dodane češnjice na tortico, ki so plod marketinške strategije. Je pa seveda prijetno branje. O teh stvareh sem se z osebnimi izkušnjami prepričal pri prodaji tako Seika, kot FC, ML, GO, UN, VC, Movado...

Moji argumenti...kaj pa vem...recimo spet osebne izkušnje. Bil in se izobraževal pri Seiku, bil in se izobraževal pri švicarju, bil in se izobraževal pri nemcu...pri top zadevah razlike, razen v barvi kože, nisem opazil.

Aja, še besedico o Credorju; brez kakršnih koli okrasnih kamnov/dodatkov, a ima npr. minutno repeticijo in edinstveno inovacijo/tehnologijo Spring Drive.

Švicar je in bo ostal švicar, a preden pišemo netočnosti o japoncu (ali kateri koli urarski znamki, ki jo poznamo samo iz gostilniških debat), se prepričajmo, da smo predelali vso razpoložljivo literaturo, se dovolj direktno izobrazili in videli stvari v živo. Samo takrat bomo lahko dovolj kredibilni in bomo znanje oz. mnenja lahko prenašali naprej.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4923

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Naj vržem še eno kost, beri; zanima me vaše mnenje:

- kaj porečete na blamažo, mislim da lansko leto (se mi ne da preverit) nagrajenega hojerja, v katerem je tiktatkal Seiko
mehanizem?
- kakšno mnenje imate o urah Oris, v katerih je 49% delov iz tovarne Seiko?
- kako gledate na to, da je Breitling zelo dobra stranka od Seika?

Se ne hecam, resno mislim...pridejo še kakšni bombončki...

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 8 mesecev #4926

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
igor napisal(a):

Naj vržem še eno kost, beri; zanima me vaše mnenje:

- kaj porečete na blamažo, mislim da lansko leto (se mi ne da preverit) nagrajenega hojerja, v katerem je tiktatkal Seiko
mehanizem?

- kakšno mnenje imate o urah Oris, v katerih je 49% delov iz tovarne Seiko?
- kako gledate na to, da je Breitling zelo dobra stranka od Seika?

Se ne hecam, resno mislim...pridejo še kakšni bombončki...

Misliš na novico TAG-a, da je caliber 1887 njihov in-house? Ja ta je bla res mal huda. Dejansko je resnica ta, da mehanizem vsebuje nekatere (ne vse) japonske dele oz temelji na Seiko 6S37 kalibru. Na tole res ne morajo bit ponosni, posebej ker mehanizem imenujejo manufakturni...

www.reuters.com/article/2012/03/21/swiss...dUSL6E8EL7K320120321
www.calibre11.com/tag-heuer-movement-strategy-2012/

Babin je zadevo priznal in poskušal pomiriti z nekaterimi dejstvi. Izjava je objavljena na watchuseek in upam da je avtentična...

forums.watchuseek.com/f2/tag-heuer-shame...ht-seiko-336032.html

minutka.si minutka.si minutka.si