minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Japonci vs Švicarji

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5509

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Sokol: kot si rekel imaš uro ki je KLON submarinerja. v tem primeru je s tvoje strani nategnjen rolex, ker imaš uro z ukradenim dizajnom.

Odzval sem se na trditev o meni »kot si rekel imaš uro ki je KLON submarinerja. v tem primeru je s tvoje strani nategnjen rolex, ker imaš uro z ukradenim dizajnom.«

Nisem prepričan, če avtor točno ve, kaj pravno pomeni beseda krasti (pravni izraz je tatvina). Zaradi svoje izobrazbe in ker sem tudi dolgo let raziskoval in pisal kazenske ovadbe zoper kriminalce, to dobro vem.

Rad bi na enostaven način pojasnil razliko med klonom (homage) in ponaredkom (fake). Homage je pravno dovoljena oblika, ponaredek je kazniv, tako za izdelovalca, kot za preprodajalca in tudi kupca (v mnogih državah je sankcioniran tudi kupec).

Vse stvari se ne dajo pravno zaščititi, npr. Ferrari ne more zaščititi svoje značilne rdeče barve, je pa zaščiten ime firme, znak (logo) in vse ostale tehnične inovacije, izboljšave, postopki izdelave…

Rolex ima tako zaščite ime firme Rolex, naziv »Superlative Chronometer«, znak, in vse inovacije, izboljšave…

Kdo je kopiral vrtljivo luneto na uri, Blancpain ali Rolex? Blancpain je l. 1953 predstavil potapljaško uro Fifty Fathoms opremljeno z vrtljivo luneto, Rolex je svoj model Submarinerja z vrtljivo luneto predstavil kasneje. IMHO
Blancpain bi v današnjih časih to inovacijo najverjetneje tudi pravno zaščitil, l. 1953 jo ni, vendar takrat pravna zaščita ni bila tako razvita. Tako lahko še kako upravičeno trdimo, da je Submariner homage od Fifty Fathoms. To seveda priznavajo tudi privrženci rolexa na forumih.

FF z vrtljivo luneto iz l. 1953

www.hodinkee.com/2011/2/8/a-historical-l...oms-live-photos.html
www.ornatus-mundi.ch/blancpainforum/Jubilee-50Fathoms.htm
www.thewatchquote.com/Blancpain-Fifty-Fa...urbillon-No_6046.htm
Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5514

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Levjul napisal(a):

Sokol: kot si rekel imaš uro ki je KLON submarinerja. v tem primeru je s tvoje strani nategnjen rolex, ker imaš uro z ukradenim dizajnom.

Odzval sem se na trditev o meni »kot si rekel imaš uro ki je KLON submarinerja. v tem primeru je s tvoje strani nategnjen rolex, ker imaš uro z ukradenim dizajnom.«

Nisem prepričan, če avtor točno ve, kaj pravno pomeni beseda krasti (pravni izraz je tatvina). Zaradi svoje izobrazbe in ker sem tudi dolgo let raziskoval in pisal kazenske ovadbe zoper kriminalce, to dobro vem.

Rad bi na enostaven način pojasnil razliko med klonom (homage) in ponaredkom (fake). Homage je pravno dovoljena oblika, ponaredek je kazniv, tako za izdelovalca, kot za preprodajalca in tudi kupca (v mnogih državah je sankcioniran tudi kupec).

Vse stvari se ne dajo pravno zaščititi, npr. Ferrari ne more zaščititi svoje značilne rdeče barve, je pa zaščiten ime firme, znak (logo) in vse ostale tehnične inovacije, izboljšave, postopki izdelave…

Rolex ima tako zaščite ime firme Rolex, naziv »Superlative Chronometer«, znak, in vse inovacije, izboljšave…

Kdo je kopiral vrtljivo luneto na uri, Blancpain ali Rolex? Blancpain je l. 1953 predstavil potapljaško uro Fifty Fathoms opremljeno z vrtljivo luneto, Rolex je svoj model Submarinerja z vrtljivo luneto predstavil kasneje. IMHO
Blancpain bi v današnjih časih to inovacijo najverjetneje tudi pravno zaščitil, l. 1953 jo ni, vendar takrat pravna zaščita ni bila tako razvita. Tako lahko še kako upravičeno trdimo, da je Submariner homage od Fifty Fathoms. To seveda priznavajo tudi privrženci rolexa na forumih.

FF z vrtljivo luneto iz l. 1953

www.hodinkee.com/2011/2/8/a-historical-l...oms-live-photos.html
www.ornatus-mundi.ch/blancpainforum/Jubilee-50Fathoms.htm
www.thewatchquote.com/Blancpain-Fifty-Fa...urbillon-No_6046.htm

res me je zanimalo tole z luneto. zanimivo...rolex centrographe in rolex zerographe..oba z vrtljivo luneto..LETA 1938. svetlobna leta pred blancpainom. zdaj ne vem, ali internet laže ali imaš napačne podatke

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5516

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Sokol tole zadnjo trditev argumentiraj sicer bom brisal tvoj post.

Nekaj postov je izbrisanih.

Prosim, da se ne spuščamo na osebno raven in ohranimo argumentirano debato!

moderator

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5517

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5518

• Imatra
  • Imatra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 1
Jaz imam iste podatke o vrtljivi luneti kot je navedel Sokol....

forums.watchuseek.com/f2/first-watch-rot...-bezel-550423-2.html

Sicer,tudi če je bil kdo drugi prvi,nič zato.....po navadi ne verjamem v vse kar preberem na netu ;)

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5519

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
še ena fifty fathoms vs submariner. oba iz leta 1953. kdo je bil prvi? kaj pa vem, presodite sami.

www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s...eEXB39eEm8hw6Z55Klxw

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5520

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Rolex Zerograph iz l. 1935, športna ura z luneto razdeljeno na 60 s. Namen lunete je štetje sekund.
rolexblog.blogspot.com/2008/09/book-revi...perlative-rolex.html

Fifty Fathoms in Submariner, potapljaški uri iz l. 1953, z enosmerno vrtljivo luneto.
www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=...8&d=11357.24887&nmt=
thewatchfanatic.blogspot.com/2011/01/his...olex-submariner.html

Namen je pregleden prikaz minut, ko je potapljač pod vodo. Zato je pomembno, da je luneta pregledna in da se vrti samo v eno smer. V primeru slučajne premaknitve lunete pri potapljanju se luneta premakne v nasprotni smeri urnega kazalca. Tako se potapljaču samo skrajša čas potopa in ni v nevarnosti, da bi ostal predolgo pod vodo.

Kdo je kopiral vrtljivo luneto na uri, Blancpain ali Rolex? Blancpain je l. 1953 predstavil potapljaško uro Fifty Fathoms opremljeno z vrtljivo luneto, Rolex je svoj model Submarinerja z vrtljivo luneto predstavil kasneje.

Kdo je kopiral obliko (dizajn) in namen lunete, kdo je kopiral potapljaško uro?
Attachments:

Last Edit: od Levjul.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5521

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
kolega jaz te ne štekam več. napisal si da je blancpain naredil prvo vrtljivo luneto. NI RES, ROLEX JO JE NAREDIL PREJ. potem si napisal da je submariner klon fifty fathomsa. NEUMNOST.
zdaj ti spet nekaj ne štima in smo že pri slučajno premakljivih lunetah. jaz sem se že zmotil v svojih postih in sem ti dal prav. ti očitno tega ne premoreš.

oba in rolex submariner in fifty fathoms sta bila lansirana l.1953. večji mojstri kot sva midva se ne morejo zmenit kdo je bil prej in ti mi vsiljuješ svoj prav in nikakor se ne moreš sprijaznit da ti in internet nimamta zmeraj prav. včasih je treba priznat zmoto.

ŠE ENKRAT..REKEL SI DA JE BLANCPAIN PREJ NAREDIL VRTLJIVO LUNETO KOT ROLRX....NI RES!!!!!!!

Last Edit: od sokol.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5522

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Napisal sem:
Kdo je kopiral vrtljivo luneto na uri, Blancpain ali Rolex? Blancpain je l. 1953 predstavil potapljaško uro Fifty Fathoms opremljeno z vrtljivo luneto, Rolex je svoj model Submarinerja z vrtljivo luneto predstavil kasneje.
(copy -paste iz mojega posta)

Last Edit: od Levjul.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5525

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
napisal si kdo je kopiral vrtljivo luneto na uri? ne na potapljšaki, vojaški, pilotski...ampak samo uri. valjda veš kaj pišeš. vglavnem..imaš neko samoprepričanje da rolex ni vreden kolikor je pač vreden. to spoštujem, ampak ne vem zakaj se toliko trudiš da bi to dokazal še ostalim.

še za konec...osebno imam rolexa, verjamem da ga imaš tudi ti ali pa si ga že kdaj imel. ker če ga nisi imel, oziroma ga nimaš, potem so vsa tvoja samoprepričanja odveč.

Last Edit: od sokol.
minutka.si minutka.si minutka.si