minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Japonci vs Švicarji

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5495

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
sokol napisal(a):

blazb napisal(a):

Marketing je kar povsod prisoten. Če kje, pri urah ne drži, da ima višja cena temelj v višjih stroških. Pri večini luksuznih ur predstavlja mehanizem manj kot 5 % tržne cene (!).

NE VEM ČE BO DRŽALO..ali mogoče veš koliko časa in denarja vložijo vrhunske manufakture v razvoj mehanizma?

Napisal sem "pri večini". Poglejmo recimo Panerai, ki je del skupine Richemont in postopoma uvaja lastne mehanizme. P9000, P3000, P2000 in P900 so razviti v okviru te skupine. Dvomim, da jih je razvoj stal ogomno časa in denarja. Tudi za Rolex dvomim, da drastično veliko vlaga v razvoj mehanizmov in je investicijo v razvoj že amortiziral.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5496

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Sokol: ... kot si rekel imaš uro ki je KLON submarinerja. v tem primeru je s tvoje strani nategnjen rolex, ker imaš uro z ukradenim dizajnom.

Na str. : forums.watchuseek.com/f71/whats-nicest-b...s-homage-717427.html
Re: Whats the nicest/best valued Blancpain Fifty Fathoms homage?
The Rolex Submariner.

Ta trditev ni tako osamljena…

Pravno je pa po moje mnenju to takole: oblika Rolex submarinerja ni bila pravno zaščitena, v nasprotnem primeru bi Rolex (Blancpain) preganjal clone (homage).

Po domače: kar ni prepovedano je dovoljeno.
Podobno tudi že stari Grki: Nullum crimen, nulla poena sine praevia lege

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5497

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Levjul napisal(a):

Sokol: ... kot si rekel imaš uro ki je KLON submarinerja. v tem primeru je s tvoje strani nategnjen rolex, ker imaš uro z ukradenim dizajnom.

Na str. : forums.watchuseek.com/f71/whats-nicest-b...s-homage-717427.html
Re: Whats the nicest/best valued Blancpain Fifty Fathoms homage?
The Rolex Submariner.

Ta trditev ni tako osamljena…

Pravno je pa po moje mnenju to takole: oblika Rolex submarinerja ni bila pravno zaščitena, v nasprotnem primeru bi Rolex (Blancpain) preganjal clone (homage).

Po domače: kar ni prepovedano je dovoljeno.
Podobno tudi že stari Grki: Nullum crimen, nulla poena sine praevia lege

kolega...kot sem že enkrat povedal...rolex submariner je ura o kateri je največ napisano, narisano, diskutirano...je kultna ura, o kateri se največ ljudem zacedijo sline.je ura, s katero greš lahko na roštiljado ali pa na sprejem h kraljici. je najbolj kopirana ura (ti to seveda že veš). je ura ki popolnoma enako paše na moško in žensko roko, je ura katera gre nevoščljivcem najbolj v nos...IN TO KOLEGA Z RAZLOGOM.

kdor ne spoštuje rolexa si ga enostavno ne zasluži. to da je submariner klon blaincpaina fifty fathoms....zakaj potem večna debata o submarinerju in ne blancpainu.

še za konec...toliko imaš za povedat čez rolex, a sam nosiš klon dotične ure. verjetno oba veva zakaj.. rolex submariner je hočemo ali nočemo THE URA. no, vasj ena izmed njih.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5498

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Kolikor jaz razumem Levjula hoče povedat to, da si Rolex lasti nekaj kar morda ni čisto njegovo in to je tako opevan dizajn, ki ga vsi kopirajo a ga je očitno tudi sam.

Bodimo pošteni, tega sicer nočemo slišat ampak očitno je res tako (eni so zaradi tega celo tako užaljeni da zapustijo forum). Rolex je 'kult osebnosti' a to še ne pomeni, da je vsemogoč.

Kill the messenger ni prava pot... Lahko smo ponosni na forumaše, ki vedo več in vidijo širše od večine.

Last Edit: od criptus.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5499

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
criptus napisal(a):

Kolikor jaz razumem Levjula hoče povedat to, da si Rolex lasti nekaj kar morda ni čisto njegovo in to je tako opevan dizajn, ki ga vsi kopirajo a ga je očitno tudi sam.

Bodimo pošteni, tega sicer nočemo slišat ampak očitno je res tako (eni so zaradi tega celo tako užaljeni da zapustijo forum). Rolex je 'kult osebnosti' a to še ne pomeni, da je vsemogoč.

Kill the messenger ni prava pot... Lahko smo ponosni na forumaše, ki vedo več in vidijo širše od večine.

jaz to drugače razumem. kolega ki je zapustil forum ni hotel nič drugega kot dokončati post. ampak mu žal ni uspelo, ker nekateri ne zdržijo da bi ga dokončal.
ta kolega je lepo povedal da želi dokončati post in potem naj se razvije debata o rolexu na tak ali drugačen način. samo tak način je pravilen in korekten. če pa ob vsaki njegovi objavi nekdo vmes kontrira, potem seveda post nima ne glave ne repa. seveda pa se strinjam da so kontra argumenti dobrodošli.

criptus..kill the messenger...ali ni ravno zato kolega @imatra zapustil forum, ker so ga nekateri bombandirali s posti predno je uspel zaključit sigurno najbolj kvaliteten post na tem portalu?

velika škoda da je do tega prišlo. ampak očitno nekateri lahko napišejo kar želijo..ti si razumel post od levjula kot si ga razumel...jaz sem ga razumel po svoje.

ne, rolex ni vsemogočen, ima pa očitno toliko v sebi da je najbolj kopirana ura. in to toliko, da ga klone le tega nosijo tudi tisti ki imajo toliko za povedati čez njega.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5500

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Da ne zaidemo predaleč. Pejmo nazaj k topicu!

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5501

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
ok. švicarske ure so boljše in bolj cenjene kot japonske in tako bo tudi ostalo. švicarske ure so bolj priljubljene pri kolekcionarjih in tako bo tudi ostalo. švicarske ure imajo daljšo tradicijo kot japonske in tega se ne da spremeniti.

patek je boljši kot seiko. vacheron je boljši kot citizen, audemars je boljši kot orient. jaeger lecoultre je boljši kot casio.

Last Edit: od sokol.

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5504

• Imatra
  • Imatra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 1
Pozdravljeni,ker sem bil omenjen v tej temi bom še sam prislonil svojih 5 centov na račun Švicarji Vs. Japonci.

Mnenja sem da kar se tiče tradicije,zgodovine,kolekcionarstva,vrednosti in zanjimanja Švicarji prednjačijo pred Japonci.Tako je bilo,JE in bo najverjetneje tudi ostalo.

Kar se tiče tehnologije in tehničnih napredkov,so Japonci pred švicarji.Quartz,Eco-drive,radijsko vodene ure...in verjetno še marsikaj kar ne vem.

Posameznik se odloči kaj mu je bolj pomembno in kako bo porabil svoj denar onb nakupu ure.Predvsem pa koliko ure si želi za svoj budget.

Osebno sem mnenja,da je 100krat boljši SEIKO 5 ali CITIZEN,kot pa nek kvazi 'Švisar',pardon Švicar,z Swiss Movement(replika,klon,hommage,fake)....V stilu,BI PA NE MOREM. :)

Pravno ali nepravno ;)

Off Topic:

Kar se tiče mojega sodelovanja na forumu,je pa tako da vzrok za moj umik ni bil pogojen s tem da nekateri uporabniki prezirajo Rolex ali se trudijo dokazat,da Rolex ni to kar hoče biiti....To ni moj problem.Mnenja so različna in če me nekaj ne zanjima,gledam drugam...Osebno nosim Rolex z enakim užitkom kot Citizen :)
Administratorju sem izrazil svoje mnenje glede mojega prispevka in sva razčistila po ZS.

Če sem kršil kaka pravila prosim moderatorje da izbrišejo moj post.

Lp,VELKO

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5506

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Imatra napisal(a):

Pozdravljeni,ker sem bil omenjen v tej temi bom še sam prislonil svojih 5 centov na račun Švicarji Vs. Japonci.

Mnenja sem da kar se tiče tradicije,zgodovine,kolekcionarstva,vrednosti in zanjimanja Švicarji prednjačijo pred Japonci.Tako je bilo,JE in bo najverjetneje tudi ostalo.

Kar se tiče tehnologije in tehničnih napredkov,so Japonci pred švicarji.Quartz,Eco-drive,radijsko vodene ure...in verjetno še marsikaj kar ne vem.

Posameznik se odloči kaj mu je bolj pomembno in kako bo porabil svoj denar onb nakupu ure.Predvsem pa koliko ure si želi za svoj budget.

Osebno sem mnenja,da je 100krat boljši SEIKO 5 ali CITIZEN,kot pa nek kvazi 'Švisar',pardon Švicar,z Swiss Movement(replika,klon,hommage,fake)....V stilu,BI PA NE MOREM. :)

Pravno ali nepravno ;)

Lp,VELKO

To sem hotel povedat! :)

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Odg:Japonci vs Švicarji pred 13 let 6 mesecev #5508

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Imatra napisal(a):

Pravno ali nepravno ;)

Off Topic:

Kar se tiče mojega sodelovanja na forumu,je pa tako da vzrok za moj umik ni bil pogojen s tem da nekateri uporabniki prezirajo Rolex ali se trudijo dokazat,da Rolex ni to kar hoče biiti....To ni moj problem.Mnenja so različna in če me nekaj ne zanjima,gledam drugam...Osebno nosim Rolex z enakim užitkom kot Citizen :)
Administratorju sem izrazil svoje mnenje glede mojega prispevka in sva razčistila po ZS.

Če sem kršil kaka pravila prosim moderatorje da izbrišejo moj post.

Lp,VELKO

Ni nujno da nekdo prezira Rolex če napiše nekaj manj všečnega o njem. Saj svojega najboljšega frenda tut kdaj pošlješ v p.m. pa to vzame dobronamerno :beer:

Wellcome back anyway ;)

Last Edit: od criptus.
minutka.si minutka.si minutka.si