minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Itero žepna ura

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15972

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8

Art napisal: Kako pa ga podpiraš, (Doomy17) na kakšen konkreten način?

Če rečem enostavno, podpiram jih zgolj s svojo besedo, saj jih drugače ne morem.
Če bi si lahko privoščil, bi ekipo podprl tako, da bi jim namenil nekaj denarja, in celo kupil izdelek. (Verjemite ali ne, če bi imel VELIKO denarja, bi podprl vsako firmo v Sloveniji (KI JE BLIZU PROPADA, ALI PA JE ŽE PROPADLA) in jim namenil denar zgolj z upanjem, da se povrnejo...mogoče sem preveč sentimentalen, kaj pa vem?) Ker žal trenutno ne zmorem tega (poleg tega sem tudi sam študent), jim lahko namenim zgolj, nekaj besed o tem, da mi je všeč kar počnejo in naj s tem kar počnejo nadaljujejo.
Ne razumem pa zakaj se spotikati v dizajn, to sta si fanta tako zamislila in tako sta izdelala. Izdelek je ličen. Mogoče izdelku kje manjka kak del? Mogoče ni postružen/frezan dobro in je kje kak srh/zob/igla? Kaj bi si recimo upal kdo pogovorit s Picasojem (slikarjem, če bi bil še živ) in mu povedal: "ja tule pri tej sliki, si pa uporabil napačen odtenek barve."
No pustimo to... V glavnem s tem ni nič narobe Art, da poveš svoje mnenje, prav je tako. Pomembno je da konstrukter kateregakoli izdelka dobi neke informacije od ljudi ki bi to nosili/kupili/imeli in na podlagi teh informacij, izpopolnili svoj izdelek. Če bi bil jaz član ekipe ITERO, bi bil tale pogovor zame osebno ODLIČEN. Saj se samo na tak način izve, kaj želi kdo, kako itd.
Zato naj gre tema le naprej.
Vse dobro ;)

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15973

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Žal mi je Criptus, da si moje pripombe razumel oz. uvidel kot negativno naravnanost. Povsem se strinjam, da se tudi 1000 milj dolga pot začne s prvim korakom in da se je kitajski zid začel postavljati s prvim kamnom. Toda prvi korak mora biti napravljen v smeri kamor želiš (ne nekam bočno) in prvi kamen postavljen na mesto bodoče nadgradnje in ne nekam proč na spotik. Z mojim videnjem zadeve in okusom, ki ga imam, sem čisto konkretno pokazal na možne vzroke morebitnega neuspeha. Sicer mi je pa že žal za moje odkritosti, saj se potem vedno razvije neka nervoza in tako bo, zgleda, tudi v tem primeru..
V prvem postu na to temo sem se posebej spomnil nekajkratnega opomnenja; da se o okusih ne razpravlja. Ravno zato se nisem spuščal in čudil drugim, ki jim je ta dizajn všeč, pač pa sem zgolj iskreno povedal svoje mnenje to je predstavil svoj okus. Sedaj pa berem, da moj okus ni v redu, še več v njem se čuti neka negativnost..?!
Mar bi izbral udobnejšo linijo in elegantno - leporečno dejal; fantje bravo za energijo, drznost, prodornost in polnost idej, kar tako naprej, Art vas podpira..(Ob tem pa bi si mislil svoje..)
A v čem bi bil smisel imaginarnosti izražene podpore, kako bi jo naslovniki konkretno lahko unovčili, oz. s pridom izkoristili..?
In poglejte, nekateri tu med nami so projekt na ta način podprli, ..z besedo,.. sicer pa tega izdelka ne bi nikoli kupili.. Kako naj to razumemo drugače, kot tako, da jih zadeva pač ni prepričala?
Predlagam torej, da Minutka, ki ta projekt podpira, ponudi brezplačen sklop oglasov in mogoče tudi nakup nekaj kosov za start, ki bi jih lahko ob kakšni priliki podelili zainteresiranim, v določen dodaten promocijski učinek.
V miru in dobrem!

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15974

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Meni je stvar kristalno jasna. Ko bo ura videti tako, da bo všeč nam, minutkarjem, bo izdelovalec prodal 30 ur. Ko pa bo všeč širši javnosti in bodo zbrali dovolj sredstev, bo verjetno izdelan tudi kak high end za nas. Redko uspejo proizvajalci, ki začnejo z izbiro samo za petičneže.

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15975

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
De gustibus non est dispuntandum - je latinski pregovor. Preveden je največkrat kot: O okusih se ne razpravlja. Bolj smiselen prevod pa je: o okusih nima smisla razpravljati.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15976

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

Levjul napisal: De gustibus non est dispuntandum - je latinski pregovor. Preveden je največkrat kot: O okusih se ne razpravlja. Bolj smiselen prevod pa je: o okusih nima smisla razpravljati.

Ne vidim razloga, da o tem ne bi razpravljali. Dokler je debata na eni kulturni ravni in ne preide v gostilnisko. Potem pa se naj nadaljuje na kaksnem drugem forumu ...

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15977

• Filip
  • Filip avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 21

Levjul napisal: De gustibus non est dispuntandum - je latinski pregovor. Preveden je največkrat kot: O okusih se ne razpravlja. Bolj smiselen prevod pa je: o okusih nima smisla razpravljati.

disputandum

Ustvarjalcem žepne ure želim veliko uspeha, čeprav v to dvomim. Sam sem pred mnogo leti(puberteta) nosil žepno uro. Takrat sicer rusko Molnio na povsem enaki verižici kot je prikazana Itero ura. Takrat je bilo frajersko nositi žepno uro, pa še bolj točne so bile od Ruhel in Raket. Ni pa bilo praktično. Sam sem vsaj dve razbil, ko sem slekel hlače v kopalnici in je ura padla na keramične ploščice. Jaz žepne ure ne bi več kupil, kako danes mladina gleda na žepne ure, pa ne vem. Večina mularije ima uro na telefonu, če pa že ima uro na roki, pol ima kak pogrošen kič.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15978

• B_itero
  • B_itero avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 5
Še enkrat vsem hvala za nasvete, pripombe in želje.

Tudi tebi Art hvala za vse pripombe, so konstruktivne. Razen ene zadeve - napis ITERO je na sredini, razen če ti preko slike vidiš bolje kot jaz. Smešna se mi je zdela takšna zaletavost v detajle, pomni, to je ura za nekaj čez 100 evrov. :)

Pa še nekaj, ura je namenjena množicam, nisva računala, da bi jo pograbili poznavalci ur.

Zelo sem vesel, da sem odkril to skupnost. Pravzaprav sploh nisem vedel, da v Sloveniji obstaja takšno zanimanje. Do sedaj sem bil prisoten le na tujih forumih.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15979

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Kar mene (in mislim, da tudi Arta) zmoti pri napisu je detajl pri črki E. Napis je sicer poravnan na sredino, ampak srednja črka (torej E) stoji nekoliko v levo izven središča. Ker slika pove tisoč besed:

Sicer pa se mi zdi super, da tudi Slovenci posegamo na področje urarstva. Žepne ure se mi sicer zdijo passé, tako da sem zelo presenečen, kako uspešna je bila kampanja - in na koncu dneva je to tisto, kar šteje.
Imate namen poseči tudi na področje ročnih ur? Tako kot mikropivovarne počasi namreč vznikajo tudi mikrourarne. Običajno so njihove ure nekoliko dražje kot primerljivi izdelki, ampak znajo pa včasih presenetit s kakšnim zanimivim dizajnom in - tiste ta dobre - imajo sčasoma močno bazo zvestih kupcev. Na misel mi pride npr. G. Gerlach iz Poljske. Seveda je tudi tak podvig zelo tvegan - ampak če vam je uspelo z žepnimi urami, ki se mi zdijo povsem iz mode ... vam lahko uspe še marsikaj. Pogumno naprej. :)

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15980

• B_itero
  • B_itero avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 5
Napis je centriran na lovorjev venec. Razdalja med markerjema je enaka, če bi bil centriran na E, bi verjetno še bolj izstopalo. Ampak seveda lahko koga moti, hvala. Bomo preučili.

Morda pa nama je uspelo ravno zato, ker je na trgu ogromno ročnih in le malo žepnih ur.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15981

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Saj gre se v bistvu za majhen detajl, ki verjetno zmoti samo pikolovce. Imam pa občutek, da smo med ljubitelji ur (ki vsaj v tej fazi nismo vajina glavna ciljna skupina) še posebej pikolovski. Ko je Nomos npr. prikaz rezerve na eni izmed ur umestil rahlo izven centra, je bilo po forumih ogromno pritožb obsesivno-kompulzivnih ljubiteljev. Primer:

Vsekakor pa moram pohvalit lepo stojalo, minimalističen dizajn in skladnost markerjev s kazalci. To da nimata sekundnega kazalca, se mi zdi za kvarčno uro v bistvu dodaten plus, doda pa še nekaj šarma sami zgodbi. Tako da z moje strani - čestitke in upam, da to ni zadnji urarski podvig.

minutka.si minutka.si minutka.si