minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Itero žepna ura

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15762

• Domen
  • Domen avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 8
www.kickstarter.com/projects/899079945/i...ket-watches-are-back

Kot kaže so se slovenski študentje lotili žepnih ur. Kaj menite?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od Domen. Reason: slovenski* študentje

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15766

• kalimakali
  • kalimakali avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 7
minutka.si/forum/7-splono-o-urah/8140-sl...rterju.html?start=10

Nekaj se je že govorilo o tem po objavi @Miha81
Zahvale: Domen

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15767

• Domen
  • Domen avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Se opravičujem. Uporabil sem splošen iskalnik.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15770

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Ker se je v zadnjih dneh nekajkrat pojavil apel, da se o okusih ne razpravlja, me je že skoraj minila volja kakorkoli izjasnevati se o vsakovrstnih oblikovalskih prilikah in poskusih. Po drugi strani pa, če dobro pretehtamo, naj bi omenjen poziv veljal; da se ne razpravlja o okusu drugih, svojega pa menda le lahko izražamo brez kakršnega koli zadržka?!
Moj, ob prestavljeni žepni uri, je torej tak, da me odmika od naklonjenosti, pa naj bom še tako popustljiv do pogumnih in delavnih..
Prvo, kar zelo moti so živi struženi robovi ohišja, ki v celoti bolj spominja na obroč nekega drsnega ležaja, kot na to za kar je mišljeno. Ta skrajno minimalistični dizajn tu žal razkriva le prestrog interes po čim cenejši izdelavi.
Ni jasno kaj naj bi predstavljala središčna grafika, ki je še najbolj podobna lovorovemu vencu, za katerega pa v tem kontekstu ne najdem pravega opravičila..
Napis pod vencem; INTERO ni na sredini; nobenega razloga ni, da črka E ne bi bila točno nad indeksom pri šesti uri. Poleg tega se bi ob hitrem pogledu zlahka prebral kot INFERO..!!
Vodilo navijalne osi je nerazumljivo visoko in v svoji konični obliki skupaj z ušescem za verižico nerodno spominja na zamašek »floharice«
Obupno ceneni (kitajski) izgled karabinčka in celotne verižice bo še dodatno odbijal tudi najtolerantnejše evt. kupce.
Kakšni ljubitelji časomerov so to, ..da demonstratorju dopustijo uro nositi v običajnem žepu skupaj z abrazivnimi ključi !?

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15776

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486

Ker se je v zadnjih dneh nekajkrat pojavil apel, da se o okusih ne razpravlja, me je že skoraj minila volja kakorkoli izjasnevati se o vsakovrstnih oblikovalskih prilikah in poskusih. Po drugi strani pa, če dobro pretehtamo, naj bi omenjen poziv veljal; da se ne razpravlja o okusu drugih, svojega pa menda le lahko izražamo brez kakršnega koli zadržka?!
Moj, ob prestavljeni žepni uri, je torej tak, da me odmika od naklonjenosti, pa naj bom še tako popustljiv do pogumnih in delavnih..
Prvo, kar zelo moti so živi struženi robovi ohišja, ki v celoti bolj spominja na obroč nekega drsnega ležaja, kot na to za kar je mišljeno. Ta skrajno minimalistični dizajn tu žal razkriva le prestrog interes po čim cenejši izdelavi.
Ni jasno kaj naj bi predstavljala središčna grafika, ki je še najbolj podobna lovorovemu vencu, za katerega pa v tem kontekstu ne najdem pravega opravičila..
Napis pod vencem; INTERO ni na sredini; nobenega razloga ni, da črka E ne bi bila točno nad indeksom pri šesti uri. Poleg tega se bi ob hitrem pogledu zlahka prebral kot INFERO..!!
Vodilo navijalne osi je nerazumljivo visoko in v svoji konični obliki skupaj z ušescem za verižico nerodno spominja na zamašek »floharice«
Obupno ceneni (kitajski) izgled karabinčka in celotne verižice bo še dodatno odbijal tudi najtolerantnejše evt. kupce.
Kakšni ljubitelji časomerov so to, ..da demonstratorju dopustijo uro nositi v običajnem žepu skupaj z abrazivnimi ključi !?

Lepo napisano :)

Tisti ludje, ki jih ure ne zanimajo, jih večinoma niti na roki ne nosijo, kaj šele, da bi se sedaj sekirali še za žepno uro (ki jo morajo, poleg ključev, mobitela, denarnice ipd, nositi v žepu). Med nami, ki smo ljubitelji ur na splošno, pa dvomim, da bi se našel kdo, ki bi resno uporabljal quartz žepno uro... Ampak očitno ljudi na kickstarterju ni težko prepričati, saj, kakor jaz razumem sistem, so snovalci že zbrali želena sredstva? Zanimivo bi bilo videti, koliko bi se zbralo denarja, če bi se zadeve lotili pošteno in naredili uro z mehanskim (po možnosti svojim) mehanizmom...

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15777

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Se isto popolnoma strinjam z napisanim od Arta.
Višina navijalne osi me spominja na verge fusee ure.
Po moje je edina dobra ideja glede ure safirni kristal ure.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15922

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Jaz to vidim drugače. Mi je zanimiv projekt, ker recimo.. zakaj pa ne?
Njihov namen je mogoče tudi nekako povrniti tisti stari slog nošenja žepnih ur, ki se bo sigurno težko vrnil nazaj med ljudi v tem stilu, sicer pa, mogoče malo butasto bo tole zvenelo, babica mi je že pred leti rekla, da gre čas nekako vse bolj nazaj, (in ji seveda nisem verjel, ker kako bi šel nazaj.. :silly: ) in če gledamo recimo modo, gre res v neko smer iz pred mnogo let, le da s kakšnim današnjim pridihom/dodatkom. Všeč mi je recimo želja po tem da bi se celo žepne ure vrnile na svoje "prvotno" mesto..KER...Zakaj pa ne?
Predvidevam, da se neke drage izdelave tudi niso mogli it, ker kdo bi kupil uro za 500 ali 1000€ z japonskim mehanizmom ali kakšnim drugim in prekrasno urejeno (gravirano) žepno uro, izdelovalca iz slovenije? Šli bi z glavo skozi zid..pa ne samo enega..
Glede tega, če bi recimo že katerokoli žepno uro imel, bi jo težko nosil okrog zapestja, kar pomeni, da ura spada v žep (zato očitno žepna ura?) ker pa "mašna" obleka ni za vsak dan, bi jo bilo treba pospravit v žep v hlače ki jih imaš.. in seveda, poleg ure v žepu nebi imel popolnoma NIČ drugega (jaz sigurno ne) :)
Glede teh ur samih pa... ne izgledajo švoh, in jih podpiram, verjetno je pa nikoli ne bom imel, ker me ne privlačijo iz drugih razlogov :)

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15924

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
No saj uro ima poleg ključev, ker ravno takrat govori, da ima safirno steklo in pred tem omeni tudi neko kirurško jeklo, tako, da to je reklame radi, če je že ura v žepu kjer so tudi druge stvari, da je varna ;)

Drugače pa ne vem, projekt je tudi meni zanimiv, ker je pač slovenski in podpiram vse, ki si drznejo nekaj poskusiti sami.

Po drugi strani, pa je tudi jaz sigurno ne bom imel, ker pač nosim ročne ure in ker nima ne datuma ne sekund. Ura brez sekund je meni kot mrtev predmet, ker se nič ne premika, na prvi pogled.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15933

• B_itero
  • B_itero avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 5
Zdravo!

Sem Blaž, soustvarjalec projekta.
Hvala vsem za podana mnenja. Ko to berem mi gre tudi malo na smeh (sploh glede Intera, poravnave in dizajna, ki je posledica nizkih stroškov izdelave?).
Ce se kdo ni prebral celotne predstavitve, pa se je že prej spotaknil ob detajle:

Najin namen je obuditev žepnih ur, tokrat v moderni podobi. Temu tudi sledi takšen dizajn in izbira mehanizma. Beseda Itero izhaja iz latinščine in pomeni obuditi, narediti na novo - to kar zeliva storiti z zepnimi urami.

Ce bi kdo uro rad videl v živo, se lahko dobimo in kakšno recemo :)
Zahvale: criptus, sedovsek, doomy17, apmata

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15934

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Zdravo Blaž, lepo da si se predstavil.

Zakaj za boga nima ura sekund, ker je zanimiv minimalističen dizajn ohišja in pač mehanizem sledi temu ali...?

minutka.si minutka.si minutka.si