minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Itero žepna ura

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15935

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Blaz imas ZS...

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15937

• B_itero
  • B_itero avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 5
Za nošenje zepne ure si res moraš vzeti čas. Nama osebno se zdi, da sekundni kazalec ne bi ustrezal filozofiji ure. Uzivas v trenutku, ni potrebe, da bi te sekundni kazalec preganjal :)

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15938

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46

B_itero napisal: Za nošenje zepne ure si res moraš vzeti čas. Nama osebno se zdi, da sekundni kazalec ne bi ustrezal filozofiji ure. Uzivas v trenutku, ni potrebe, da bi te sekundni kazalec preganjal :)

OK razumem. Torej sledi filozofiji, da je svet postal prehiter, kar se verjetno vsi strinjamo.

A bo ta en model v treh izvedbah kovine ali se razmišlja tudi o čem več, oziroma ali se morda začetni projekt kaj spreminja?

MI je pa všeč ideja tega lesenega stojala, tako je žepna in ko prideš domov namizna ura.

Last Edit: od apmata.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15939

• B_itero
  • B_itero avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 5
Idej je se veliko, najprej seveda mehanični mehanizem.
Tukaj ste zbrani poznavalci ur, ki jim quartz pogosto pomeni crap. Večina ljudi pa nima pojma, kaj se v uri skriva :) S quartzom sva lahko lažje poskusila zaživeti, sedaj pa veva, da obstaja interes se za kaj več.

apmata napisal:

B_itero napisal: Za nošenje zepne ure si res moraš vzeti čas. Nama osebno se zdi, da sekundni kazalec ne bi ustrezal filozofiji ure. Uzivas v trenutku, ni potrebe, da bi te sekundni kazalec preganjal :)

OK razumem. Torej sledi filozofiji, da je svet postal prehiter, kar se verjetno vsi strinjamo.

A bo ta en model v treh izvedbah kovine ali se razmišlja tudi o čem več, oziroma ali se morda začetni projekt kaj spreminja?

MI je pa všeč ideja tega lesenega stojala, tako je žepna in ko prideš domov namizna ura.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15942

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
Kot sem že omenil. Celoten projekt mi je vseč in ga podpiram, čeprav več kot to ne zmorem. Mi je pa najbolj všeč ravno to, da je slovenski projekt in pa drznost, saj se dobro ve kje domuje urarstvo.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15961

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Kako pa ga podpiraš, (Doomy17) na kakšen konkreten način?
Lahko bi lahko rekel, da ga podpiram tudi jaz, (če prav iz mojega prvega posta, tega na prvi pogled, ni možno sklepati) in sicer konkretno tako, da sem napisal nekaj dobronamerno – kritičnih pripomb in predlogov, morda res malo ostreje, a drugače ni mogoče vzpodbuditi debate in boja mnenj.
Sicer bo pa prav zanimivo spremljati razvoj te žepne ure; prepričan sem namreč, da bodo snovalci morali upoštevati okus in pomanjkljivosti, ki sem jih nakazal, četudi jim gre zaradi tega sedaj malo na smeh. (Naj ponovim; popraviti bodo morali verižico in karabinček, vodilo oz. ohišje navijalne osi, ostro stružene robove oboda ure, vsiljiv venec okoli središča kazalcev, in centrirati napis. Če pa bi uro videl od blizu v živo, bi se pa lahko še kaj našlo) Vse prevečkrat se v našem okolju (pri mladih) pojavlja ta pretirana samozavest in prepričanje v njihov prav, brez pripravljenosti na konstruktiven dialog z potencialnimi uporabniki in njihovimi pogledi na zadevo. (…"Ne spotikajte se ob detalje, raje poglejte celoto, pa le bolj od daleč"..?!) Prenekaterikrat sem bil v svojih izkušnjah priča podobnim reakcijam, celo zaničljivim ignoriranjem strateške misli in vedno se je izkazalo, da vsak tako zastavljen projekt zaradi tega samo izgublja.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15962

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486

(Naj ponovim; popraviti bodo morali verižico in karabinček, vodilo oz. ohišje navijalne osi, ostro stružene robove oboda ure, vsiljiv venec okoli središča kazalcev, in centrirati napis. Če pa bi uro videl od blizu v živo, bi se pa lahko še kaj našlo)

Art, imaš pa do potankosti izdelano podobo, kako bi ta žepna ura morala izgledati :laugh: Saj drugače se pa generalno kar strinjam s tabo.

Tukaj ste zbrani poznavalci ur, ki jim quartz pogosto pomeni crap. Večina ljudi pa nima pojma, kaj se v uri skriva

Za moje pojme teh ljudi tudi nikoli ne boste/bomo prepričali k nošnji žepnih ur, ker pravzaprav žepne ure skoraj vsi že tako ali tako nosijo (mislim na mobilnike).

Drugače pa želim vse dobro o projektu in če se bo dalo, nas še kja obveščaj o poteku. Ne dolgo nazaj smo imeli Slovenci podobno zgodbo na kick starterju (izmenljive ročne ure), baje sta fanta denar zbrala, sedaj pa že nekaj časa nisem nič slišal o tem, kaj se je s temi urami dejansko zgodilo...
Zahvale: apmata

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15965

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
V Artovem postu cutim neko negativnost, ki mi ni blizu. Moje mnenje je nekoliko drugacno. Podpiram namrec energijo mladih in pripravljenost tvegati ker je edino to vodilo razvoja. Vedno obstaja verjetnost propada ideje ali projekta a tukaj bi izpostavil nacelo pregovora, ki ga vedno poskusam vplest v filtre svojih miselnih vzorcev. Lep pregovor namrec pravi, da se vsak maraton zacne s prvim korakom. Tako je bil tudi na primer mogocni kitajski zid postavljen s prvim kamnom... Tko da fantje go ahead, minutka vas podpira.

In da ne bo nesporazumov, to stalisce seveda ni 'apel' drugace mislecim, kot sem nedavno prebral v eni od objav....
Zahvale: apmata

Last Edit: od criptus.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15968

• ermate
  • ermate avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 7
ura je zanimiva, če tudi je osebno ne bi imel nikoli...

drugače pa dovolj žalostno da se je treba sporazumet za vsako malenkost... rajši ponudit dobronamerno kritiko in ne zabit ideje še preden je ta sploh do konca izoblikovala.

Itero žepna ura pred 10 let 7 mesecev #15969

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
No tudi jaz se z Artom ne strinjam v celoti, neke predloge pa ima dobre. Ker sem tudi sam vključen v ustvarjanje izdelkov, vem kako je pomemben projektni pristop in postavitev pravih ciljev. Verjamem, da snovalci niso delali na pamet, le morda niso bili cilji čisto realni ali pa so bili drugačni, kot bi jih postavili mi, ki ure gledamo malo drugače. Kar pa je tudi že eden od snovalcev poudaril, da imajo svoj in nov pristop. Ali bo uspešen ali ne bo seveda pokazal čas. To ni enostavno in včasih pač ne zadeneš vsega. Tudi nam eni govorijo, da jim izdelek ni všeč, drugi so čisto navdušeni, vseh pač ne moreš zadovoljiti.

Za mene je bistveno, da se novi izdelki pojavljajo in da je pri mladih pogum in volja za to, da bi nekaj naredili, saj v Sloveniji še malo in nič več ne bomo delali, ker se tako ne splača :-( Resnica pa je, da že skoraj več nič ne znamo narediti, ker mojstrov več ni, saj gre vsa mladina na faks-e, a brez fizičnega dela tudi v bodoče ne bo šlo!

Skratka, moralna podpora z moje strani, kaj več trenutno verjetno ne moremo narediti in pa kak kos kupiti, ko bo v redni prodaji.
Meni osebno pa tudi dizajn v osnovi ni slab, saj tudi veliko ročnih ur ima ostre robove pa kaj, se pač malo obrabijo. Gre verjetno za relativno dostopen izdelek cenovno in tu so vedno prisotni kompromisi. Resno me pravzaprav moti le, da je ura kot veliko quartzov brez sekund, kar sem že povedal, a to je le moje mnenje. Kot vse drugo je tudi to stvar okusa.

minutka.si minutka.si minutka.si