minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Zepna ura/potrebujem poc

Zepna ura/potrebujem poc pred 12 let 2 mesecev #10625

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Oče je imel 5 žepnih ur. Tiste, ki jih je kar tako mimogrede dobil in so bile manjše vrednosti je razdelil med vnuke. Ta poceni ure mu je namreč starejši sin kupil, da je nadomestil izpad za čas popravila njegove DOXE iz leta 1906. Ostale so doma tri boljše, od katerih sem dve dal starejšima bratoma, sam pa sem zadržal najstarejšo in največkrat (po nesreči) razbito DOXO, ki mi tudi največ pomeni. Je v stanju delovanja in jo vsaj 2 do 3x na leto vzamem s seboj v službo ali pa kam drugam, recimo k maši :) in mi to predstavlja, kot nekakšen obred.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Zepna ura/potrebujem poc pred 12 let 2 mesecev #10633

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
@Zenith, a sem tako nejasen ali kaj, ampak pravim o tem, da bi lahko žepne ure šle korak naprej, ker očitno so iz nekih praktičnih razlogov obstale, so jih spodrinile ročne, zato me je tudi zanimalo če je na Baselworldu, blo moč opaziti, da bi kdo skušal ponovno približati žepne ure. In pričakujem, da bi žepne ure bile inovativne in se nebi ozirale na dizajn iz njihovih najboljših časov, ker drugače bi res izpadlo kot fejk.

Zepna ura/potrebujem poc pred 12 let 2 mesecev #10638

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

LukAkuL napisal: @Zenith, a sem tako nejasen ali kaj, ampak pravim o tem, da bi lahko žepne ure šle korak naprej, ker očitno so iz nekih praktičnih razlogov obstale, so jih spodrinile ročne, zato me je tudi zanimalo če je na Baselworldu, blo moč opaziti, da bi kdo skušal ponovno približati žepne ure. In pričakujem, da bi žepne ure bile inovativne in se nebi ozirale na dizajn iz njihovih najboljših časov, ker drugače bi res izpadlo kot fejk.

Zakaj bi posnemanje oblike žepnih ur bil fejk? A so potem vse klasične ure fejk?

Zepna ura/potrebujem poc pred 12 let 2 mesecev #10640

• xcape
  • xcape avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 45

LukAkuL napisal: In pričakujem, da bi žepne ure bile inovativne in se nebi ozirale na dizajn iz njihovih najboljših časov, ker drugače bi res izpadlo kot fejk.

Kaj takega?

Drugače pa kaj bi še lahko bilo bolj inovativno? Funkcije, komplikacije... Vse vse se je začelo z žepnimi urami - tourbilon, večni koledar, razno razne komplikacije, prav tako dizajn - razno razne oblike.

Večina znamk ima svoje žepne ure za moderne čase vendar so te dosegljive le peščici.

Zepna ura/potrebujem poc pred 12 let 2 mesecev #10641

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
@criptus, ne, ampak Zenith je namigoval na to. Če pa sem ga narobe razumel, pa pardon. Ampak mislim, da nisem.

Mene je zanimalo predvsem to, kar je tudi xcape pokazal. Mi je sicer zelo všeč klasična oblika, okroglo, belo, rimske številke, ampak to je bilo in če želijo, da bi se žepna ura prijela, bi morale postati malce nekonvencionalne.

Last Edit: od LukAkuL.

Zepna ura/potrebujem poc pred 12 let 2 mesecev #10644

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Mislim, da se žepne ure ne bodo kar tako prijele v smislu, da bi jih ljudje začeli nosit. Morda mularija okoli vratu, po žepih ampak trendovsko za nekaj let, take ure bodo brez neke vrednosti. Žepna ura je pač del zgodbe o urarstvu in je namenjena zgolj za zbirke morda za kako posebno priložnost. Za vsak dan pa nima uporabne vrednosti. Mislim, da se tega zavedajo tudi urarji...

Zepna ura/potrebujem poc pred 12 let 2 mesecev #10645

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Zgornja ura me spominja na ročno bombo.

Zepna ura/potrebujem poc pred 12 let 2 mesecev #10646

• Janez
  • Janez avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 5

LukAkuL napisal: Ups, sem opazil, da je bila ustvarjena nova tema, sicer šele po tem, ko sem še enkrat napisal v očitno napačno temo.
@Janez, saj jih ne iščem, opazil pa sem sicer, precej lepih in tudi kar ugodne. Samo zanima me, če se pojavlja trend žepnih ur in če bo morda čez nekaj časa, kul imeti v žepu uro. Osebno bi mi kar ustrezalo

Trendom lahko slediš ali pa jih postavljaš.. če so ti tovrstne ure všeč, le nosi kakšno, zakaj bi čakal na druge?

Zepna ura/potrebujem poc pred 12 let 2 mesecev #10647

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator

Levjul napisal: Zgornja ura me spominja na ročno bombo.

hahahaha tale je pa za rubriko Smeh je pol zdravja :)

Last Edit: od criptus.

Zepna ura/potrebujem poc pred 12 let 2 mesecev #10649

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
criptus:
Žepno uro mora met vsak kolekcionar v zbirki ;) Kolk jo kdo nosi pa je drugo vprašanje.

Pa ne eno, jih je treba imeti več.

Attachments:

minutka.si minutka.si minutka.si