minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Zepna ura/potrebujem poc

Zepna ura/potrebujem poc pred 9 let 2 mesecev #20589

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Uff, Dusto ponovno ena prekrasna in zavidanja vredna ura :woohoo:

Ja, mehanizem je Omegin, 8 dnevni tip. Ura mora biti precej zajetna, okoli 70 mm v premer brez krone. Gre za železničarsko uro iz preloma 19. na 20. stoletje. Ura je bila verjetno delana za angleški trg.

Zanimiv je napis ''M.M. & Co Patent'', pravzaprav se to ne nanaša na samo uro, ker je ura Omegina (ima slučajno tudi žig na ohišju?), ampak na zarezo v številčnici na poziciji 12h. Tam je včasih ždela majhna žarnica, ki je bila preko kabla (za njegov namen služi tale štrleč štift ob kroni) povezana z baterijami in je omogočala odčitavanje ure tudi ponoči. Zelo škoda, da žarnice in napeljave v prikazani uri ni več.

Imaš tudi lepo reportažo o podobni uri na tem linku (kakšen podatek sem tudi sam iz tam preplonkal):

forums.watchuseek.com/f11/unusual-omega-...a-1904-a-329293.html

Pa je ta ura že tvoja ali jo še kupuješ? Sprašujem, ker po navadi svoje slikaš podnevi in zunaj na sončku :) .
Zahvale: criptus, Shadow, dusto

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od Slamca.

Zepna ura/potrebujem poc pred 9 let 2 mesecev #20590

• dusto
  • dusto avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 3
Hvala urarski mojster Slamca!
Me veseli,da ste potrdil da gre za Omego,uro sem ravno kar kupil in jo še pričakujem,zato je nekaj dvomov,ki pa pravite so ne upravičeni.Ura je nasplošno zelo lepo ohranjena,žarnico bom nadomestil z novo,morda še kdaj sveti.
Na ohišju so samo serijske številke in ta napis patenta,ki se nanaša na baterjisko napeljavo.
Hvala za link,ki resnično pove vse o tej uri.
Marsi kateri mi ne bo varjel da je to resnično Omega,saj nima prav veliko oznak.
Hvala in se še oglasim in vas vprašam še za katero mnenje.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

minutka.si minutka.si minutka.si