minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Kako čistite svoje ure ?

Kako čistite svoje ure ? pred 13 let 6 mesecev #5389

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Jaz mojo s pasom iz kavčuka ali kovine in tesnjenjem do 100 m kar s toplo vodo in nemastnim milom. Če je po robovih nesnaga pa si pomagam še s krtačko. Potem jo dobro obrišem z mehko krpo iz jelenove kože, ki lepo vpije vso vlago.

Ura se po tem posegu prav lepo posveti in jo je veselje dat na roko ali v predal.

Imam pa še posebno čistilo s krtačko (Piaget), s tem pa jo očistim le občasno.

Klasike (30m) s pasom iz usnja ne močim, le obrišem z vlažno krpo ali omenjenim čistilom.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od criptus.

Odg:Kako čistite svoje ure ? pred 13 let 6 mesecev #5392

• Petra
  • Petra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 0
Jaz svojo nesem k urarju. Plačam tistih 30 eur pa se svet kot diamant.

Odg:Kako čistite svoje ure ? pred 13 let 6 mesecev #5396

• oven
  • oven avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38
Jaz tud mojo ocistim pod mlacno vodo, pa ceprav je le 50 metrov vodotesna. A ni lepse ce jo sam ocistis :) ? Sej rabis le 5 minut dela ;)

Odg:Kako čistite svoje ure ? pred 13 let 6 mesecev #5397

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Jaz vsaki stranki, ki pride k meni menjat baterijo ali pas, uro očistim s posebno krpo za srebro. Seveda tudi svoje ure čistim tako. Krpa ima tanek nanos polirne paste in če se malce potrudim, se ura sveti kot nova. Seveda pa to čiščenje ne sanira večjih prask, to je le čiščenje. Če so na uri že zelo vidni sledovi uporabe jo je najbolje nesti k urarju, ta jo najprej razstavi, nato očisti v ultrazvočni kopeli, potem sledi še poliranje. A o tem smo že govorili.
Zahvale: druID

Last Edit: od igor.

Odg:Kako čistite svoje ure ? pred 13 let 6 mesecev #5404

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
jaz svojih ur (tiste ki so v kolekciji ne za prodajo) ne dam nikoli polirat ker hočem da so v originalnem stanju.

Odg:Kako čistite svoje ure ? pred 13 let 6 mesecev #5409

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
igor napisal(a):

Jaz vsaki stranki, ki pride k meni menjat baterijo ali pas, uro očistim s posebno krpo za srebro. Seveda tudi svoje ure čistim tako. Krpa ima tanek nanos polirne paste in če se malce potrudim, se ura sveti kot nova. Seveda pa to čiščenje ne sanira večjih prask, to je le čiščenje. Če so na uri že zelo vidni sledovi uporabe jo je najbolje nesti k urarju, ta jo najprej razstavi, nato očisti v ultrazvočni kopeli, potem sledi še poliranje. A o tem smo že govorili.

Igor kdaj mi boš zrihtal tako krpo?

Last Edit: od criptus.

Odg:Kako čistite svoje ure ? pred 13 let 6 mesecev #5413

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
criptus napisal(a):

igor napisal(a):

Bom na naši upravi punce vprašal, kje nabavljajo te krpe, pa ti javim.
Krp za čiščenje srebra je namreč precej, mnoge sem že "prevaljal" po svojih rokah, tele, ki jih uporabljamo pri nas, pa se mi zdijo izmed vseh razred zase, skratka top!

Last Edit: od igor.

Odg:Kako čistite svoje ure ? pred 13 let 6 mesecev #5441

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
poglej v kakšni zlatarni celje. jaz sem jih vzel prejšnji teden v qlandi-i v krškem. cena...5eur.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Odg:Kako čistite svoje ure ? pred 13 let 2 mesecev #7411

• criptus
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
igor napisal(a):

criptus napisal(a):

igor napisal(a):

Bom na naši upravi punce vprašal, kje nabavljajo te krpe, pa ti javim.
Krp za čiščenje srebra je namreč precej, mnoge sem že "prevaljal" po svojih rokah, tele, ki jih uporabljamo pri nas, pa se mi zdijo izmed vseh razred zase, skratka top!

Hvala Igor za krpico. Odlična je :ok:

Odg:Kako čistite svoje ure ? pred 13 let 2 mesecev #7413

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
B)
Me neskončno veseli, da "dela" tako kot mora. Sam sem zelo nesrečen, ko nam jih zmanjka in čakam na nove.
Enkrat pa si le vzemi 16 minut, pridi do mene, pa bova tvoji hojerci strojno spolirala zadnji del ohišja, kjer so se ti pojavile manjše praske, nakar jo bova očistila še z ultrazvokom, da se znebiš vseh nečistoč, ki so se nabrale ob kroni in gumbih kronografa.

Za vse minutkarje pa še dobra novica; v sodelovanju z vodstvom portala "minutka" velja za vse aktivne uporabnike portala brezplačno poliranje in/ali ultrazvočno čiščenje vaših lepotičk. Uro prinesite v trgovino StenTime Exclusive, Lj in preden se boste dodobra razgledali po trgovini, bo vaša ura spet sijala v vsej svoji lepoti.
Zahvale: druID

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si