minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: rolex vs omega

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3227

• alestt
  • alestt avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 1
A ne bi raje tole nadaljevala na ZS?

LP Aleš

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

rolex vs omega pred 10 let 4 mesecev #16848

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Ali se ROLEX lahko loti, skonstruira TER izdela mehanizem na ravni Patek Philippa ? JA
Pa bo to tudi storil ? Že ve zakaj ne.

rolex vs omega pred 10 let 4 mesecev #16852

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Približno vsaj 100 (ali pa tudi več) firm lahko naredi zelo kvalitetno uro. Problem je v ceni in potem tudi to z dobičkom prodati.

rolex vs omega pred 9 let 7 mesecev #18893

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Za sline cedit. Kaj dobiš, če naročiš eno porcijo Dayton? No, tole ...

Slika sposojena od tukaj.

rolex vs omega pred 9 let 6 mesecev #19159

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert

Sokol,
ajde, dejmo se mal raspisat. zakaj rolex, zakaj omega...zgodovina, vpliv, kvaliteta....dejmo mal migat... :woohoo:

Vse živo sem prebral in prelistal o Rolex Submarinerju. Tudi bi ga, seveda, z veseljem imel, pa čeprav si ga nikoli nisem posebej izpostavljal. Tudi, kot se že nekje napisal, mu gre najverjetneje pripisati prednost pred, recimo, Omego Seamaster 300m (Bond), vendar, pa ko sem danes imel priložnost v roke fizično prijeti Submarinerja, mi je bilo jasno, zaradi česa nekateri Seamasterja postavljajo ob bok.
Skratka, je v Seamasterju nekaj....

... potem pogledaš kako izgleda sam mehanizem in zopet vidiš, da je Rolex le Rolex

Last Edit: od Tomahawk.

rolex vs omega pred 9 let 6 mesecev #19161

• zino
  • zino avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 2
kaj točno si hoto povedat?

rolex vs omega pred 9 let 6 mesecev #19164

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Uf, dobro, si me ujel. JA prav, bom konkreten in to zelo, pri tem izpostavljam samo moje mnenje;
Ko sem primerjal konkretnega Rolexa z navedeno Omego, sem opazil, da je Omega več od ure kot Rolex, konkretnejši "komad", ravno tako dobro izdelana, kot Rolex a z več precej bolj finejšimi in premišljenimi detajli z boljšim kovinskim paščkom. Omega ni nič eksperimentirala s povečevalnim steklom za datum, ki je pri Rolexu kičast. Rolex izgleda (in tudi je) manjši in bolj nebogljen v neposredni primerjavi.
Tehnično usmerjen kupec, ki ni poznavalec ne ene in ne druge znamke, bi kaj hitro dal prednost Omegi.
Če bi bila konkretna Omega Avto, lastniku ne bi bilo potrebno Omege parkirati v senco Rolexa.
Majčkeno drugačno mnenje pa sem si ustvaril, ko sem (to pa ne v živo) po netu pogledal slike v najboljši resoluciji Rolex_ovega(3135) in Omega_inega(2500 D) mehanizma. Kjer lahko, sicer nestrokovno a ne brez razloga, rečem, da je Rolexov mehanizem resnejši, boljši, kakovostnejši, trajnejši in z večjo možnostjo balansiranja-kar je tudi nepoznavalcu evidentno.

A bo ?

rolex vs omega pred 9 let 4 mesecev #19721

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
..če gremo malo širše od Omege in Rolexa in v obzir vzamemo izključno:
- Tehniko
- Preciznost
- Trajnost
ter zapostavimo;
- Ime / Status / Vpliv/ Umetnost/ Zgodovino /Prestiž.. /Kultnost ter eventuelna izredno posrečena legendarna zasnova mehanizma / Patenti / Komplikacije

> V čem je istokategorni Rolex boljši od Omege(če je) ?
Uporaba materialov/Natančnost izdelave/Boljši strojni park/ Več testiranja /
> V čem je v isti maniri razmišljanja od teh dveh(oz. enega izmed njiju) boljši Breguet ?
> Kaj je nadgradnja temu, če kaj povemo o Audemars Piquet ?
> itd. preko JLC in nazadnje
> Patek Philippe
> A.Lange & Söhne

Kaj so tiste ločnice oz "prelomnice" po katerih bi lahko na ta način rangirali znamke zapestnih ur ?

To, če je nekaj izdelano ročno, lepo rezljano, načičkano, je vsekakor velik umetnostni dodatek in unikatnost, ki šteje, VENDAR k umetnosti, NE k tehniki.
Vsako ročno graviranje kakšnih rotirajočih ali balansirnih elementov mi v registru pomeni le dotadna možnost, da sklopi niso utežiščeni/balansirani... in da je to potrebno potem dodatno urediti...

rolex vs omega pred 9 let 4 mesecev #19724

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Ločnice/meje so težko določljive oz niso niti nikjer uradno opredeljene. Skoraj vsak medij ali pa poznavalec pa ima svoje. LVMH skupina (TAG, Zenith, Hublot) ima po Biverju npr. tri razrede, vstopni, srednji in visok (omenjene znamke v tem vrstnem redu). Poleg tega lahko izdelki istega proizvajalca segajo v več razredov kot npr Seiko, ki ima ure od 100 pa tudi nekaj visokega razreda.

S razredi smo se na minutki že bolj ali manj posrečeno poigravali. Postavili smo neke kriterije in poskušali uvrščat znamke znotraj razredov. Več lahko vidiš tule: www.minutka.si/forum/7-splono-o-urah/473...estizne-razrede.html

Glavne razlike pa so seveda poleg tradicije, ki ponavadi pomeni, da ima znamka izkušnje in znanje ter posledično dela ure dobre kakovosti, še materiali, dizajn, obdelava, izdelava, inovativnost, komplikacije ...

Rolex ima poleg dizajna in imena ki samo sebe prodaja ure izjemne kakovosti, robustnosti, vrhunske materiale (tudi svoje zlitine), izjemno natančno izdelano, zanesljivo, precizno in robustno mehaniko.

Patek, JLC, VC, Breguet A.Lange imajo poleg tega še nekaj vrhunskih komplikacij, mehanizme končne ročne obdelave seveda vse razvite in po možnosti sestavljene cv svojih delavnicah.

AP ima pool vrhunskih mehanizmov in zelo kakovostne izdelke a v primerjavi s prejšnjim šopkom tudi bolj športno/elegantne ure...

Last Edit: od criptus.

rolex vs omega pred 9 let 4 mesecev #19726

• korenje
  • korenje avatar
  • Nedosegljiv
  • Spammer
  • Spammer
  • Thank you received: 2
če sestavim ceno rolexa:
50% čisti dobiček
30% marže
20% proizvodnja, material, marketing in razvoj

rolex ima največji dobiček na prodano uro od vseh drugih podjetij.
karkoli že, ure so daleč preplačane, cena izdelave ene ure pa nižja od omege.

minutka.si minutka.si minutka.si