minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: rolex vs omega

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3038

• xcape
  • xcape avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 45
Tole primerjanje ur je tako kot je @sokol omenil primerjanje avtomobilov. Nikoli konca in vsak, ki je zvest določeni znamki bo vztrajal, da je pač njegova najboljša. Je pa nekaj res, da glede prepoznavnosti prednjači Rolex. Vprašajte nekoga, ki ga urarstvo niti malo ne zanima katero znamko "dragih" ur pozna. Rolexa in to predvsem na račun njihovega oglaševanja, čeprav tudi Omega postaja zadnja leta zelo agresivna.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3039

• sokol
  • sokol avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
to, da bo vsak ki je zvest določeni znamki vztrajal, da je najboljša ni res. oziroma lahko je res, ampak potem ta oseba nima pojma o urah.
poznam ljudi, ki so zvesti omegi, rolexu, iwc-ju. ampak nobena od teh se ne mora primerjat z patekom, langejem, vacheronom...

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3041

• xcape
  • xcape avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 45
Spet so tukaj v ozadju finance, koliko bi jih resnično nosili Rolexa, Omego, če bi bile vse znamke enako dostopne?
Bi rekel, da sti dotični znamki kot stopničke do vrha. Ali se motim?

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3042

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Če vzamemo kot izhodišče da bo vsak vztrajal pri svojem, bomo kmalu na ravni gostilniške debate.

Če izmenjujemo mnenja, pa je to povsem nekaj drugega. Pa še nauči se vsak lahko kaj novega :ok:

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3045

• nomad
  • nomad avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Luksuzne ure so nakit. Pri nakitu ne obtaja "boljši" in "slabši", le "bolj" ali "manj" prestižen. V prestižu je znamka Rolex pred Omego.

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3046

• sokol
  • sokol avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
nomad napisal(a):

Luksuzne ure so nakit. Pri nakitu ne obtaja "boljši" in "slabši", le "bolj" ali "manj" prestižen. V prestižu je znamka Rolex pred Omego.

se ne strinjam. če damo za primer panerai pam187. ali pa u boat italo fontana 55. te ure nikakor niso nakit. zdruge strani...razni cartier-i, piaget-i...temu lahko rečemo nakitne ure. čeprav ure so ure, nakit je nakit. mislim da je to treba ločit.

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3053

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16

gre omegi še bolje in počasi lovi rolexa tusi v številu prodanih ur na letni ravni.

še veliko se da napisati v tej temi, ampak do pametnega zaklučka se težko pride. oboji so res dobri, čeprav se vrhunsko urarstvo začne tam, kjer se omega in rolex končata.

moj glas dobi omega. njihovi vintage modeli ( linija speedmaster ) so mi ure za katere dobim največ za svoj denar. zaenkrat toliko.

@sokol:dobro napisano!!
Sem bil par dni brez računalnika in sem zamudil kar nekaj zanimivih tem.....

Mogoče kot zanimivost, ker je bila med urami, ki so jih testirsli pri NASI tudi Rolex Cosmograph. Takrat so mu dodali ime Daytona, da bi s tem pritegnili nazaj pozornost te ure v Ameriki in sponzorirati tudi avtomibilistične dirke in kje drugje kot Daytoni....

Last Edit: od criptus.

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3057

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
sokol napisal(a):

nomad napisal(a):

se ne strinjam. če damo za primer panerai pam187. ali pa u boat italo fontana 55. te ure nikakor niso nakit. zdruge strani...razni cartier-i, piaget-i...temu lahko rečemo nakitne ure. čeprav ure so ure, nakit je nakit. mislim da je to treba ločit.

Cartier ja bulgari tudi še ampak Piaget ima pa nekaj lepih klasik...

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3065

• sejk
  • sejk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Jaz dam svoj glas absolutno Rolexu. Sem absolutno navdušen nad to znamko, ker vsako malenkost izpilijo do prfektnosti. Uzitek je nositi Rolexa in ura res dela kot se sika.
Res je kot nekateri pravijo, da je še ena višja kategorija kjer so znamke Patek, VC, AP, JLC....
Apak Rolexu enostavno ni potrebno narediti kaksne hude komplikacije saj že tako žanjejo uspehe. Največkrat se znamke same zakoljejo, ker vsako leto poskušajo na svet spraviti različne patente, pa v praksi potem ne deluje. Ravno tako je imela Omega nešteto porodnih krčev z coaxialom. Največ pa je izgubila v primerjavi z Rolexom, ker je v preveč modelov in predolgo uporabljala mehanizme Eta.

Moje mnenje je da vse znamke caplajo za Rolexom in ga še dolgo ne bodo dohitele.

Lp

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3068

• alestt
  • alestt avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 1
No, sam se pristaš Omege, pri Rolexu mi ni všeč nihov "cyclop" naprimer pri Submarinerju in pa prevč skomercijalizirana podoba. Pa ne rečem da je Rolex zato slab samo ni po mojem okusu

minutka.si minutka.si minutka.si