minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: rolex vs omega

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3070

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
sejk napisal(a):

Moje mnenje je da vse znamke caplajo za Rolexom in ga še dolgo ne bodo dohitele.

Lp

Hehe, ta je pa dobra... B)

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3071

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
carmare napisal(a):

Meni osebno je nekako bolj všeč Omega že iz tega stališča, ker mi je dosegljiva če me razumete, Omega si bom v vsakem primeru enkrat privoščil, Rolexa pa mislim, da nikoli ne, vsaj novega. Rolex je tipična bogataška ura, večina sploh ne kaj nosi, ampak jo ima, ker je Rolex. O kvaliteti, tehničnih podrobnostih nima smisla govoriti, ker sta po moje uri tu nekje, je pa po moje zgodovinsko gledano velika prednost Omege, da je bila prva ura v vesolju :)

Bila je prva na luni, v vesolje jo je nesel Gagarin, in sicer Sturmanskie in ne Omego.. ;)

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3074

• sokol
  • sokol avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
sejk napisal(a):

Jaz dam svoj glas absolutno Rolexu. Sem absolutno navdušen nad to znamko, ker vsako malenkost izpilijo do prfektnosti. Uzitek je nositi Rolexa in ura res dela kot se sika.
Res je kot nekateri pravijo, da je še ena višja kategorija kjer so znamke Patek, VC, AP, JLC....
Apak Rolexu enostavno ni potrebno narediti kaksne hude komplikacije saj že tako žanjejo uspehe. Največkrat se znamke same zakoljejo, ker vsako leto poskušajo na svet spraviti različne patente, pa v praksi potem ne deluje. Ravno tako je imela Omega nešteto porodnih krčev z coaxialom. Največ pa je izgubila v primerjavi z Rolexom, ker je v preveč modelov in predolgo uporabljala mehanizme Eta.

Moje mnenje je da vse znamke caplajo za Rolexom in ga še dolgo ne bodo dohitele.

Lp

rolex res izpili stvari kot je treba. spet če pogledamo drugo stran zgodbe. naredijo cca. 1 000 000 ur letno. odbij vikende, praznike...dobiš rezultat ( na pamet) 3000 ur na dan. torej jih dobesedno štancajo. ampak jih štancajo kvalitetno, to je treba priznat. sploh novejši modeli so perfektni.

ampak še zmeraj mislim da rolex caplja in bo capljal za sveto trojico ( patek, vacheron, audemars) in še kom. ni vse v količini izdelanih ur.
naprimer jaeger, verjetno so izdelali lastnih mehanizmov več kot ima rolex modelov in referenčnih številk ( malo v šali, malo zares). da zgoraj navedene trojice sploh ne omenjam. ok, malo sem zašel off topic. sorry.

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3082

• carmare
  • carmare avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 0
sablfish napisal(a):

carmare napisal(a):

Meni osebno je nekako bolj všeč Omega že iz tega stališča, ker mi je dosegljiva če me razumete, Omega si bom v vsakem primeru enkrat privoščil, Rolexa pa mislim, da nikoli ne, vsaj novega. Rolex je tipična bogataška ura, večina sploh ne kaj nosi, ampak jo ima, ker je Rolex. O kvaliteti, tehničnih podrobnostih nima smisla govoriti, ker sta po moje uri tu nekje, je pa po moje zgodovinsko gledano velika prednost Omege, da je bila prva ura v vesolju :)

Bila je prva na luni, v vesolje jo je nesel Gagarin, in sicer Sturmanskie in ne Omego.. ;)

Se opravičujem, ker sem se narobe izrazil, hvala da si me popravil ;)

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3083

• sejk
  • sejk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
sokol napisal(a):

sejk napisal(a):

Jaz dam svoj glas absolutno Rolexu. Sem absolutno navdušen nad to znamko, ker vsako malenkost izpilijo do prfektnosti. Uzitek je nositi Rolexa in ura res dela kot se sika.
Res je kot nekateri pravijo, da je še ena višja kategorija kjer so znamke Patek, VC, AP, JLC....
Apak Rolexu enostavno ni potrebno narediti kaksne hude komplikacije saj že tako žanjejo uspehe. Največkrat se znamke same zakoljejo, ker vsako leto poskušajo na svet spraviti različne patente, pa v praksi potem ne deluje. Ravno tako je imela Omega nešteto porodnih krčev z coaxialom. Največ pa je izgubila v primerjavi z Rolexom, ker je v preveč modelov in predolgo uporabljala mehanizme Eta.

Lp

rolex res izpili stvari kot je treba. spet če pogledamo drugo stran zgodbe. naredijo cca. 1 000 000 ur letno. odbij vikende, praznike...dobiš rezultat ( na pamet) 3000 ur na dan. torej jih dobesedno štancajo. ampak jih štancajo kvalitetno, to je treba priznat. sploh novejši modeli so perfektni.

ampak še zmeraj mislim da rolex caplja in bo capljal za sveto trojico ( patek, vacheron, audemars) in še kom. ni vse v količini izdelanih ur.
naprimer jaeger, verjetno so izdelali lastnih mehanizmov več kot ima rolex modelov in referenčnih številk ( malo v šali, malo zares). da zgoraj navedene trojice sploh ne omenjam. ok, malo sem zašel off topic. sorry.

Mislim, da se težko primerja omenjene znamke. Drugače ima tudi Rolex izdelane razne aplikacije ampak nima potrebe, da jih bi producira, če je še vedno uspešen v prodaji teh modelov, ki jih ima. Šefi Rolexa se vsedejo en mesec pred Baselworldom in požegnajo kateri modeli bodo šli ven in kateri ne, vidiš pa v tovarni ogromno ur na zapestju, ki so prekriti s črnim trakom, da ne vidiš kaj ima na roki, le kaj se skriva tam..... Zaposlenih je pa 4000 tako, da morajo tolk komadov naštancat B)

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3084

• sokol
  • sokol avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
vse manufakture ki nekaj pomenijo, že imajo dodelane modele za leto ali dve vnaprej. tu ni dvoma. in vsi ki nekaj pomenijo, se kakšen mesec ali dva pred baselworldom vsedejo in požegnajo kaj bojo pokazal.
jaz ti dam prav, da ostali capljajo za rolexom v smislu števila prodanih ur. hočem pa tudi povedat, da rolex caplja in bo cepljal za nekatirimi kar se tiče kvalitete.

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3091

• Petra
  • Petra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
igor napisal(a):

sejk napisal(a):

Lp

Hehe ... se strinjam. Mnenja pač. Moje je drugačno.

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3092

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Petra napisal(a):

igor napisal(a):

sejk napisal(a):

Lp

Hehe ... se strinjam. Mnenja pač. Moje je drugačno.

Povej ga naglas...zato pa je forum ;)
Nihče ne bo nikogar pribil na križ...debate pač in tu se mnenja vedno krešejo...in prav je tako.

Last Edit: od igor.

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3095

• Petra
  • Petra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Mislim glede izjav kot so kdo bo koga ulovil, prehitel in kdo caplja. Se mi ne zdijo primerne. Pri urah je, kot pri vsaki stvari ful pomembno, kako si z določeno znamko seznanjen in kdo ti jo je predstavil. Če slediš le revijam, potem so ti ql tiste, ki na veliko oglašujejo. Če koga s fielda poznaš, ti spet preferira znamke katere zastopa. Obe znamki, Rolex in Omega sta vrhunski. Katerokoli od teh 2 (pa še kar nekaj drugih) izbereš, ne moreš faliti. Bistvo pri izbiri med njima je večja všečnost, zunanji izgled. Ne kvaliteta kot sama. Tako kot bi zbiral med Mercedesom, Audijem in BMW. Vse je isti rang, izbiraš le bolj všečen dizajn. Če pa želiš kaj boljšega, kupiš Porsche (al pa pri urah Patek), še se greš pa top butično ne vem kaj, so pa kaki Aston Martini al pa urca A.Lange & Söhne

Odg:rolex vs omega pred 14 let 2 mesecev #3096

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
saj je rekla da nosi Rolex...

no slikce ureše nismo vidli, se pa odgovor o favoritu ponuja kar sam od sebe :smilebig:

minutka.si minutka.si minutka.si