minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Je zapestna ura res znamenje prestiža?

Odg:Je zapestna ura res znamenje prestiža? pred 14 let 4 mesecev #1464

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
maurice napisal(a):

Seveda je to večna tema. Pravi ljubitelj, ki nima ne vem koliko pod palcem, bo ponosno nosil svojo urco za nekaj sto evrov in mu niti na pamet ne bo padlo, da bi si kupil fake, ki bi zgledal kot ura za deset ali stokrat več denarja. Pa četudi ima "pravi" tourbillon.
Meni sta pri odločanju, ali mi je neka ura všeč ali ne, najpomembnejša dva kriterija (to, da mora biti mehanska, se itak razume samo po sebi). Mora biti zelo točna in mora me prepričati s svojo estetiko. Na srečo to velja tudi za mojega Mauricea in četudi je v moji kolekciji še nekaj kosov, se praktično nikoli ne morem odločiti, da bi nosil kaj drugega (razen zelo zelo izjemoma, na primer na bazen :-))

Po poklicu sem fizik in na svojem delovnem mestu imam opravka z natančnostmi reda velikosti 1%. Če je nekaj natančno na 0,1%, smo že strašno srečni. In enako velja na precej področjih tehnike. Če pa pogledamo ročno uro, ki je po naših kriterijih "slaba", ker prehiteva 8 sekund na dan, je to natančnost stotinke odstotka oziroma 0,9999. Zelo dobra ura, ki prehiteva/zaostaja 1 sekundo na dan, ima natančnost 0,99999. In to gola mehanika - se pravi, nekaj vzmeti in zobatih koles. To je fascinantno, vsaj zame.

Gašper predlaga novo temo: najbednejši ponaredki. Sem za, a tudi sam predlagam še eno temo. Naslov bi morda lahko bil: Moj (mračni) predmet poželenja, vsak pa lahko napiše, katere (največ tri) ure bi si privoščil, če bi recimo zadel na lotu. Seveda sploh ni nujno, da so tako zelo nedosegljive. Fotografije so zaželene, če admin nima nič proti.

Pod tole se podpišem !

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Je zapestna ura res znamenje prestiža? pred 14 let 4 mesecev #1483

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16
Sem tudi za,ampak težko se bo omejiti na tri...:-)

Odg:Je zapestna ura res znamenje prestiža? pred 14 let 4 mesecev #1485

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
gasper napisal(a):

Vem, saj zato pa sem rekel tri. Da se bo treba malo potruditi in premisliti. Sam sem imel tri "gvišne" kandidatke na prvo žogo. No, ko sem vklopil možgančke, sem se takoj spomnil na dve drugi uri, ki z lahkoto zamenjata par iz prve trojice. Tako, da premisli, kdo je res vreden tvojega glasu :-)
Bo pa zanimivo primerjati rezultate vseh sodelujočih (in se naslajati na slikcah).

PS: približno enako težka naloga, kot glasovanje za tri naj-bejbe na Playbojevem portalu.

Odg:Je zapestna ura res znamenje prestiža? pred 14 let 4 mesecev #1486

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
maurice napisal(a):

gasper napisal(a):

Vem, saj zato pa sem rekel tri. Da se bo treba malo potruditi in premisliti. Sam sem imel tri "gvišne" kandidatke na prvo žogo. No, ko sem vklopil možgančke, sem se takoj spomnil na dve drugi uri, ki z lahkoto zamenjata par iz prve trojice. Tako, da premisli, kdo je res vreden tvojega glasu :-)
Bo pa zanimivo primerjati rezultate vseh sodelujočih (in se naslajati na slikcah).

PS: približno enako težka naloga, kot glasovanje za tri naj-bejbe na Playbojevem portalu.

Tri gvišne kandidatke in mračne želje nimajo nič skupnega. Naj gre za ure ali pa bejbe B) Tako da bo treba jasno definirat pravila. Ali tri 'best of' znotraj možnega finančnega dosega ali po osvojitvi glavnega dobitka na lotu :silly:

Odg:Je zapestna ura res znamenje prestiža? pred 14 let 4 mesecev #1488

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
criptus napisal(a):

maurice napisal(a):

gasper napisal(a):

Tri gvišne kandidatke in mračne želje nimajo nič skupnega. Naj gre za ure ali pa bejbe B) Tako da bo treba jasno definirat pravila. Ali tri 'best of' znotraj možnega finančnega dosega ali po osvojitvi glavnega dobitka na lotu :silly:

Nima veze, saj so za večino od nas take in drugačne itak praktično nedosegljive...pač za tri tiste, ob katerih ti resnično zaigra srce in ob katerih doživiš "mokre sanje" B)

Last Edit: od igor.

Odg:Je zapestna ura res znamenje prestiža? pred 14 let 4 mesecev #1493

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
igor napisal(a):

Nima veze, saj so za večino od nas take in drugačne itak praktično nedosegljive...pač za tri tiste, ob katerih ti resnično zaigra srce in ob katerih doživiš "mokre sanje" B)

Hahahaha si me spomnu na enega od mojih predavateljev. Je razlagal o enem pregrešno dragem ruterju kot o najlepši ženski na svetu. Kupil bi si ga samo zato, da bi mu doma krasil nočno omarco in ga samo GLEDAL. Ter najbrž doživel kakšne fantazije ob tem :pinch:

Odg:Je zapestna ura res znamenje prestiža? pred 14 let 4 mesecev #1494

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Lahko pa vprašanje tudi mace zasukamo...kako pa vi gledate na (večinoma) mlajše moške, ki imajo na zapestju ure znamk DG, SO, Guess, Boss, Armani...velikosti iPhona? Njim je postavljanje se s tako uro nekega kvazi zvenečega (urarskega) imena pač znamenje prestiža. Pa je res? Sam vedno pravim, vsakemu svoje! Se pa poraja resno vprašanje kredibilnosti in pozerstva takega človeka.
Sicer pa sem po vaših odgovorih sodeč videl, da smo kar nekako vsi na isti valovni dolžini...

Odg:Je zapestna ura res znamenje prestiža? pred 14 let 4 mesecev #1495

• igor
  • igor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
criptus napisal(a):

igor napisal(a):

Hahahaha si me spomnu na enega od mojih predavateljev. Je razlagal o enem pregrešno dragem ruterju kot o najlepši ženski na svetu. Kupil bi si ga samo zato, da bi mu doma krasil nočno omarco in ga samo GLEDAL. Ter najbrž doživel kakšne fantazije ob tem :pinch:

Hahaha...uro bi imel doma samo zato, da bi jo gledal (za ruter nisem čisto prepričan ;) , ženske pač ne :P

Odg:Je zapestna ura res znamenje prestiža? pred 14 let 4 mesecev #1496

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
igor napisal(a):

pač za tri tiste, ob katerih ti resnično zaigra srce in ob katerih doživiš "mokre sanje" B)

Točno to sem imel v mislih. Saj kdo pa pravi, da ti bo srce najglasneje utripalo ob uri za milijon evrov. To še zdaleč ni nujno (seveda pa je mogoče). Dve od mojih treh kandidatk (če se ne bom spomnil na kako, ki mi je pri zadnjem premisleku padla iz spomina) staneta manj kot 20.000 EUR, ena se celo dobi pri nas. Ena, ki je iz prve postave padla v rezervo :-) stane celo manj kot 10.000 EUR.

Mislim, da je zadnji čas, da odprem novo temo ;-)

Odg:Je zapestna ura res znamenje prestiža? pred 14 let 4 mesecev #1499

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
igor napisal(a):

Lahko pa vprašanje tudi mace zasukamo...kako pa vi gledate na (večinoma) mlajše moške, ki imajo na zapestju ure znamk DG, SO, Guess, Boss, Armani...velikosti iPhona? Njim je postavljanje se s tako uro nekega kvazi zvenečega (urarskega) imena pač znamenje prestiža. Pa je res? Sam vedno pravim, vsakemu svoje! Se pa poraja resno vprašanje kredibilnosti in pozerstva takega človeka.
Sicer pa sem po vaših odgovorih sodeč videl, da smo kar nekako vsi na isti valovni dolžini...

So ti moški temnejše polti in imajo enake napise iz bleščic na majici? :P

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si