minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Zakaj nesvetleči kazalci?

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6355

• alesn
  • alesn avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Ah, sedaj pa že pretiravate. Se strinjam, da vsaka ura ne rabi osvetljenik kazalcev, ampak, da ure z osvetlitijo ni za gala prireditev je pa bosa. Moja ima H3 osvetlitev (sicer ni za gala prireditve), torej je zelo dobro vidna v temi, vendar si ne predstavljam, da bi lahko nekoga motila, tudi če ne bi bila pod rokavom.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6358

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Ah, sedaj pa že pretiravaš.
Svetleči kazalci ne motijo druge, samo po tradiciji ima veliko klasičnih ur nesvetleče kazalce. Ker so bile te ure oblikovane tako in jih manafakture še danes izdelujejo v izvirni obliki: enaka številčnica z enakimi kazalci in številkami, enaka barva številčnice, enaka oblika, navijalna krona…Tudi večina novih klasičnih ur sledi temu dizajnu.
Veliko klasičnih elegantnih ur je pač takih, pri vojaški (športni, potapljaški) pa je dobra vidljivost v mraku in temi ena bistvenih lastnosti.

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6367

• ili_lj
  • ili_lj avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 28
Da ne izpade kot da ne prenesem iluminacije ... ravnokar sem bil v Drami in mel na roki Monnwatch B)

Pri zares gala večernih dogodkih (s tem ne mislim nekih drugorazrednih prireditev) sploh ne trdim, da je iluminacija moteča, vprašanje pa je, kaj se šteje za primerno. Bolj kot je eleganta obleka, bolj naj bi bila ura enostavna, tanka in nevpadljiva. To pomeni, da je striktno gledano tudi zgoraj navedeni PP vprašlijva kombinacija k smokingu, še bolj pa k fraku. Priznam pa, da se ga nebi sramoval :laugh:

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6368

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
ili_lj napisal(a):

Da ne izpade kot da ne prenesem iluminacije ... ravnokar sem bil v Drami in mel na roki Monnwatch B)

Pri zares gala večernih dogodkih (s tem ne mislim nekih drugorazrednih prireditev) sploh ne trdim, da je iluminacija moteča, vprašanje pa je, kaj se šteje za primerno. Bolj kot je eleganta obleka, bolj naj bi bila ura enostavna, tanka in nevpadljiva. To pomeni, da je striktno gledano tudi zgoraj navedeni PP vprašlijva kombinacija k smokingu, še bolj pa k fraku. Priznam pa, da se ga nebi sramoval :laugh:

Vidim da si 'naš' saj poznaš zadeve pa tudi očitno tvoja zbirka ni ravno slaba ;) Predstavi kakšno lepotičko tudi nam...

Zakaj nesvetleči kazalci? pred 10 let 3 tednov #17978

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Ja, se strinjam.
- ali je luminenci na škodo, če se namenoma osvetljuje z močno svetlobo ?

• Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si