minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.
  • Stran:
  • 1
  • 2
  • 3

TOPIC: Zakaj nesvetleči kazalci?

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6320

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Nikoli se ne bom boril za zadnjo besedo, a naj vendar še nekoliko razširim mnenje in predstavim svoja videnja. Sploh nisem imel v mislih kake vojaške ali potapljaške variante, da bi potem morda ura opazno, s svetlečimi kazalci motila spokojno okolico kakega kulturnega dogodka. Se mi pa zdi malo »mimo«, če imaš sicer ličen časomer za nekje 2,5 K€, ponoči pa moraš poleg tega imeti še kvarc budilko z lučko, na terenu, v kakšnem temnejšem delu mesta, pa se ozirati okoli, kje je kak zvonik ali postajna ura.
Ob nakupu na te »težave« še zdaleč nisem računal. Pa tudi tu med nami je verjetno še kdo, ki se bo strinjal s povedanim.
Estetika in funkcionalnost bi se po mojem mnenju morali pogosteje družiti. Nasilen razdor med njima smo vendar, z ločenim izključujočim zavezništvom z eno ali drugo, povzročili kar sami. Sofisticiranih vsakovrstnih kombinacij je dovolj, treba je imeti le domišljijo, saj sprošča nove ideje in odpira nova obzorja. Obstoječe znanje in praksa pa obravnavata in premlevata le znano.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6323

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
Cena ni pogoj za dodatno opremo ... ce ze samo mehanizme gledas, postavitve kazalcev, pozicija sekunderja, datum ... in se bi lahko nasteval, kaj bi vse lahko imela ena draga (ali poceni) ura ... tako pac je .... Vse je pac odlocitev proizvajaca ... Na to je pac treba mislit pred nakupom ... Sicer ima pa skoraj vsak vec kot eno uro ... eno za delat, drugo za sport, tretjo za k masi, cetrto za na koncerte ... bo reba se eno za ponoci B)

aja Cryptus: drugic jo pelji na koncert od Rammsteinov in na roko dej gor za ziher G-SHOCK ... ta ima ziher lucko :p

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6325

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
@art
pomislek na mestu posebej se strinjam z zadnjo trditvijo. Meje premika tisti, ki vidi iza kalupov. Vseeno pa je tukaj treba upoštevati tudi tradicijo. Če bi gledal le na funkcionalnost bi nosil kvarc...

@sid
kaj pa naj dam za na veselico? ;)

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6343

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
na veselico brez ure .... ko prides proti jutru domov se lahko nabases zeni (ali mami), da nisi vedel kolk je ura ... :P

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6344

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Sidney70 napisal(a):

na veselico brez ure .... ko prides proti jutru domov se lahko nabases zeni (ali mami), da nisi vedel kolk je ura ... :P

:dol:

Tale zmaga!!!

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6346

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
patek philippe calatrava, vacheron constantin patrimony..z iluminacijo??? :laugh:

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6347

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Če jih ima VC Quai de l`Ile Retrograde Annual calender, bi jih brez posebne škode za ugled prenesel tudi Patrimony.

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6349

• ili_lj
  • ili_lj avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 28
Se strinjam, da ni vsaka ura za vsako priložnost. Zame iluminacija sodi k športnim uram, pri elegantnejših urah pa je odvisno od dizajna. Od ure, ki bi jo uporabil za kakšen večeren dogodek pa iluminacije res ne pričakujem oz. mislim da sploh ne paše zraven. Smoking in v temi svetleča ura?! Mogoče, če si 007 :laugh:

Kar se pa funkcionalnosti tiče... medtem ko imamo vsi telefone v žepih ter uro na vsakem vogalu, hkrati pa na rokah na tisoče eur vredne ure težko govorimo o njihovi funkcionalnosti. Večkrat sem se že zalotil, da imam uro na roki, pogledam pa na telefon koliko je ura, po drugi strani pa pogledam na uro, ko me čas sploh ne zanima :blush:

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6350

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
ili_lj napisal(a):

Se strinjam, da ni vsaka ura za vsako priložnost. Zame iluminacija sodi k športnim uram, pri elegantnejših urah pa je odvisno od dizajna. Od ure, ki bi jo uporabil za kakšen večeren dogodek pa iluminacije res ne pričakujem oz. mislim da sploh ne paše zraven. Smoking in v temi svetleča ura?! Mogoče, če si 007 :laugh:

Kar se pa funkcionalnosti tiče... medtem ko imamo vsi telefone v žepih ter uro na vsakem vogalu, hkrati pa na rokah na tisoče eur vredne ure težko govorimo o njihovi funkcionalnosti. Večkrat sem se že zalotil, da imam uro na roki, pogledam pa na telefon koliko je ura, po drugi strani pa pogledam na uro, ko me čas sploh ne zanima :blush:

:ok: še eno krasno povedano stališče !

Last Edit: od criptus.

Odg:Zakaj nesvetleči kazalci? pred 13 let 4 mesecev #6352

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Bi se kdo branil te urce, ker bi mu bilo neugodno iti na gala prireditev, zaradi svetlečih kazalcev? (Vir, prom. material firme)

Za PP Calatrava se pa strinjam; argument, ki ga ni mogoče spodnesti. Ima pa ta linija tudi drugo, vsaj dnevno razpoznaven in vtisljiv image, namreč črno (oz. temno) na belem. To pa je že moja nameravana naslednja tema, ki bi jo rad z vami predebatiral.
Attachments:

• Stran:
  • 1
  • 2
  • 3
minutka.si minutka.si minutka.si