minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.

TOPIC: Luminor Marina - 44mm OE Leather strap

Odg:Luminor Marina - 44mm OE Leather strap pred 14 let 5 mesecev #1168

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20
Prosim, da v bodoče ne pripenjate povezav na ponaredke. To je v nasprotju s pravili foruma: www.minutka.si/forum/rules.html

Vsaka taka povezava se briše, uporabnika pa opozori.

Administrator

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od gorazd.

Odg:Luminor Marina - 44mm OE Leather strap pred 14 let 5 mesecev #1169

• luni
  • luni avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
Je to letelo na mene? :zmeden

gorazd napisal(a):

Prosim, da v bodoče ne pripenjate povezav na ponaredke. To je v nasprotju s pravili foruma: www.minutka.si/forum/rules.html

Vsaka taka povezava se briše, uporabnika pa opozori.

Administrator

Odg:Luminor Marina - 44mm OE Leather strap pred 14 let 5 mesecev #1170

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20
Nikakor ne nate luni, saj nisi nič takega napisal. Leti na post, ki sem ga že izbrisal uporabnika pa opozoril.

Kje si ti? Ni te bilo na srečanju, nič se ne oglasiš na forumu?

Last Edit: od gorazd.

Odg:Luminor Marina - 44mm OE Leather strap pred 14 let 3 mesecev #2420

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Lepo, vidim, da nas je kar nekaj Paneristov v Slo. Jaz trenutno resno razmišljam o nakupu svojega prvega Paneraia, konkretno PAM 359, ki jo je na slikah predstavil tudi Luni. Druga izbira in posledično precejšnja dilema, je PAM 351. V bistvu gre za identični manufakturni mehanizem P9000, le da je pri 351 ohišje iz titana, drugačna pa je tudi barva številčnice in njena postavitev. Prav tako ima 351 originalno pas iz krokodila, 359 pa iz govejega usnja.

Zahvaljujem se vam za vaše mnenje, ki mi bo gotovo pomagalo pri odločitvi.

Sicer sem tekom debate zaznal tudi precej navdušenja nad IWC Portugiserjem. To je bila svoj čas moja sanjska ura, nato pa, ko sem se v urce nekoliko bolj poglobil, ugotovil, da v bistvu niti ni tako sanjska in precej precenjena. Zakaj? Ura ima za osnovo ETA mehanizem 7750 in torej ni manufaktura, kar precej znižuje njeno dolgoročno vrednost. Cena 7.000 €, kolikor jo ponujajo pri Malalanu pa je precenjena. Zelo podoben časomer za pol cene je Baume&Mercier Classima Executive XL, ki temelji na istem mehanizmu, ponuja več funkcij (GMT, lunine mene, dan v tednu...), izgled pa je podoben, če ne lepši (pripenjam sliko). Gre seveda izključno za moje osebno mnenje, jih pa poznam ogromno, ki bi dali desno roko, da bi na levi nosili Portugiserja :) .

Attachments:

Last Edit: od blazb.

Odg:Luminor Marina - 44mm OE Leather strap pred 14 let 3 mesecev #2421

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
če začnemo debato z valjoux mehanizmom ininhouse mehanizmi verjetno ne bo konca. iwc tudi v model master complication vgrajuje kot osnovo valjoux 7750, pa ura košta reci in piši 170000eur.
ampak treba se je zavedat, da končni izdelek mehanizma odtehta približno nastavljeno ceno. po mojem mnenju je valjoux v osnovi boljenarejen kot veliko inhouse mehanizmov.
če pogledamo zadevo iz druge perspektive, se tudi strinjam da so manufakturne ure ( iwc, hublot, panerai..) precenjene z valjouxi. zakaj? ne zaradi kvalitete mehanizma, ampak zaradi razvoja le tega. vrhunski manufakturni mehanizem se razvija več let. v razvoj se vloži več milijonov eur...samo zaradi tega.
če zaključim, valjoux ali inhouse, nobeden ni sporen glede kvalitete. oba bosta ( ob rednem vzdrževanju ) preživela lastnika.

Odg:Luminor Marina - 44mm OE Leather strap pred 14 let 3 mesecev #2422

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Glede kvalitete sicer verjamem, da oba preživita lastnika, a vendarle je po mojem mnenju le posest manufakturnega mehanizma tista, ki daje urarski znamki pravo patino. Morda sem purist, a nekaj bo na tem, konec koncev se vsi trudijo razviti svoje mehanizme (Panerai, Breitling z odličnim B01). Sem pa tudi prebral, da naj bi ETA prenehala urarskim hišam dobavljati nedokančane mehanizme, primerne za nadaljno predelavo (npr. za IWC, ki ga omenjaš).

Odg:Luminor Marina - 44mm OE Leather strap pred 14 let 3 mesecev #2424

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
valjoux ( eta je lastnik in trenutni proizvajalec ) je eden od najbolj naštudiranih, preštudiranih, razstavljenih, dodelanih...konceptov kronografa do sedaj. inhouse je lahko snobovski pristop. kadar prava manufaktura predela valjoux ( lager, rotor, balančna os, dekoracija...), dobimo vrhunski izdelek. če vrhunske manufakture nebi želele bazirati na valjouxu, pač nebi, ker BAZA na takih urah ( govorim za iwc master complication ) je smešen pojem. minutna repeticija. zaj..ana zadeva za sestavit. ni jih sram priznati, da so konceptualno izkoristili najbolje od ponujenega. kratko in jedrnato, VALJOUX.

Odg:Luminor Marina - 44mm OE Leather strap pred 14 let 3 mesecev #2428

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
blazb napisal(a):

Glede kvalitete sicer verjamem, da oba preživita lastnika, a vendarle je po mojem mnenju le posest manufakturnega mehanizma tista, ki daje urarski znamki pravo patino. Morda sem purist, a nekaj bo na tem, konec koncev se vsi trudijo razviti svoje mehanizme (Panerai, Breitling z odličnim B01). Sem pa tudi prebral, da naj bi ETA prenehala urarskim hišam dobavljati nedokančane mehanizme, primerne za nadaljno predelavo (npr. za IWC, ki ga omenjaš).

www.minutka.si/novice/lanki/78-skupina-s...nizmov-tekmecem.html

minutka.si minutka.si minutka.si