minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.

TOPIC: ruski kronograf Poljot Jetfighter

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4237

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
to je to. nimajo vsi subi povečevalnega stekla na datumu.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4238

• Imatra
  • Imatra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 1
blazb napisal(a):

Pa, če Longines Hydroconquest ni podobna Submarinerju, sem jaz tudi papež. Ne zdaj pisat, da ma drugačne kazalce in številčnico, ker mi je to popolnoma jasno, ampak na razdaljo 20m+ jo gladko zamenjam za Suba. In to so imeli tudi v mislih, ko so jo delali. Pa Longines ni ena leva znamka, a ne?

Potem se lahko kar zmeniva,boš krstil mojo hčerko,pa obhajilo in birmo lahko naredimo v enem kosu :laugh:

Ure,niso avtomobili da jih gledaš z 20m razdalje,Hydroconcuest in Sub,imajo skupnega točno toliko kot Jaz in Tom Cruise :laugh:

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4246

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
sokol napisal(a):

kolega criptus je napisal da ima skoraj vsak proizvajalec..omega, breguet, longines, lacroix, u.nardin kopiran model submarineju. mogoče da imajo, samo jaz ne vem za njega.

hommage ure so spet druga zgodba...kraja dizajna in nič drugega. zame skoraj isti šmoren kot fejk.

Fejst te matra tole vidim... napisal sem podobne ne homage. Med tema dvema pojmoma je veeeelika razlika. Mnenje je včasih lahko precej subjektivna zadeva kar pojasni dejstvo, da se z mojo izjavo ne strinjaš. In prav je tako :ok:

Last Edit: od criptus.

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4247

• rocoloco
  • rocoloco avatar Avtor teme
  • Gost
  • Gost
se mi je kr zdel, da bo poljotka sprožila kšno tako debato :)

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4249

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
blazb napisal(a):

No, če sva poštena, še pri datumu ne, ker ima Sub povečevalno steklo čez datum :) . Lej, jasno mi je, da poznavalec, kot si ti, vidi milijon razlik, že amaterski ljubitelj kot sem jaz, pa na 10 m zlahka zamenja tole Lonžinko za Suba. Razlog je v luneti pa paščku, ki je vsaj podoben, barvni kombinaciji in okvirni velikosti, ki sta podobni. Ne pravim, da je Longines karkoli ukradel. Verjetno je to nek dizajn, ki pali, potrjuje ga pa množica prodanih Submarinerjev. Tudi v avtomobilizmu, kjer sem osebno bolj doma, prihaja do kopiranja. Tako so recimo kopirali Scenica, pa Espaca, pa Golfa, da so nastali celi razredi, ki jih prej ni bilo. Ravno tako je recimo Hyundai i30 po mnenju mnogih podoben BMWju enki, pa nima z njim ene skupne zadeve.

Se podpišem pod tole. Res je, tudi moj aquaracer nima niti enega detalja skupnega, ko sem namestil JB Nato pas, pa sem vsaj zjutraj, preden sem vstavil leče, pred ogledalom pomislil na Suba.
Potapljaške ure so si skoraj vse podobne. Vprašajte kakega nepoznavalca, ali še bolje; mojo ženo :P

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4250

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
za nepoznavalca je big ben isto kot swatch.

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4251

• Imatra
  • Imatra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 1
sablfish napisal(a):

blazb napisal(a):

No, če sva poštena, še pri datumu ne, ker ima Sub povečevalno steklo čez datum :) . Lej, jasno mi je, da poznavalec, kot si ti, vidi milijon razlik, že amaterski ljubitelj kot sem jaz, pa na 10 m zlahka zamenja tole Lonžinko za Suba. Razlog je v luneti pa paščku, ki je vsaj podoben, barvni kombinaciji in okvirni velikosti, ki sta podobni. Ne pravim, da je Longines karkoli ukradel. Verjetno je to nek dizajn, ki pali, potrjuje ga pa množica prodanih Submarinerjev. Tudi v avtomobilizmu, kjer sem osebno bolj doma, prihaja do kopiranja. Tako so recimo kopirali Scenica, pa Espaca, pa Golfa, da so nastali celi razredi, ki jih prej ni bilo. Ravno tako je recimo Hyundai i30 po mnenju mnogih podoben BMWju enki, pa nima z njim ene skupne zadeve.

Se podpišem pod tole. Res je, tudi moj aquaracer nima niti enega detalja skupnega, ko sem namestil JB Nato pas, pa sem vsaj zjutraj, preden sem vstavil leče, pred ogledalom pomislil na Suba.
Potapljaške ure so si skoraj vse podobne. Vprašajte kakega nepoznavalca, ali še bolje; mojo ženo :P

Fantje,pa kaj je z vami :unsure:

Pustimo nepoznavalce,tam kjer so,ker ze njihovo ime NEpoz.....,nam pove da jih ta 'svet' ne zanjima.Ampak,glede na to da je to forum o urah in da mi uporabniki foruma,smo kao ljubitelji urarstva in bi mogli bit pozorni še na tako majhne detajle kar se ur tice,se poglabljat v mehanizme,kazalce,design in seveda vse kar sodi zraven....

Vi mi pa že cel dan streljate,o nekih podobnostih iz 20m razdalje,pa kaksna je ura zjutraj ko jo pogledas brez leč....lepo vas prosim :blink:

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4273

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Ok, predam se :side:

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4275

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17

Ok, predam se

Jst pa še ne :-). Delam v marketingu in vem kako delujejo te zadeve. In če kje živijo od marketinga, je to urarska industrija. Zato sem prepričan, da podobnost med naštetimi urami ni zgolj naključna. Če en dizajn "zažge", se ga prenese tudi na druge produkte. "konju, ki zmaguje, ne strižemo grive", a ne? Vem, da smo ljubitelji in bi mogli biti pozorni na detajle, vem pa tudi, kaj imajo v mislih recimo pri Baume&Mercierju, ko naredijo Classimo Executive, ki je podobna IWCju, ali pa Longines, ki je podobna Subu. 90 % kupcev se j... za detajle in od tu potem želja proizvajalcev, da so njihove ure podobne legendam.

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4276

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
blazb napisal(a):

Ok, predam se

Jst pa še ne :-). Delam v marketingu in vem kako delujejo te zadeve. In če kje živijo od marketinga, je to urarska industrija. Zato sem prepričan, da podobnost med naštetimi urami ni zgolj naključna. Če en dizajn "zažge", se ga prenese tudi na druge produkte. "konju, ki zmaguje, ne strižemo grive", a ne? Vem, da smo ljubitelji in bi mogli biti pozorni na detajle, vem pa tudi, kaj imajo v mislih recimo pri Baume&Mercierju, ko naredijo Classimo Executive, ki je podobna IWCju, ali pa Longines, ki je podobna Subu. 90 % kupcev se j... za detajle in od tu potem želja proizvajalcev, da so njihove ure podobne legendam.

S to teorijo se bom moral seveda strinjat, čeprav me osebo zanimajo predvsem 'detajli'.

minutka.si minutka.si minutka.si