minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Moje izkušnje, kaj nosim, katera ura mi je všeč.

TOPIC: ruski kronograf Poljot Jetfighter

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4225

• Imatra
  • Imatra avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 1
sokol napisal(a):

ne vem kateri seamaster je podoben subu. če misliš seamaster 300, potem sem jaz podoben svinji bradavičarki (mogoče res malo).

To bo pa držalo :laugh:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4227

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Nepoznavalcu je zagotovo podobna ena drugi. Sicer pa je enosmerno vrtljiva luneta zmagovalna ideja in seveda si je težko zmislit kaj novega, preprostejšega in bolj učinkovitega. Sam nisem čistočisti lajik, kar se ur tiče, sem pa se že zalotil, da sem na hitro "listal" po eBayu in prvi trenutek v naglici zamenjal še kaj drugega, kot Seamaster in Submarinerja.. :blush:

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4228

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
lepo vas prosim...kako lahko nekdo zamenja seamaster za submariner???? če ne drugegea, ima seamaster helijev ventil, popolnoma drugačno luneto, popolnoma drugačno zapestnico....popolnoma drugačna ura.

edino kar imata skupnega je ....nič, razen materiali iz katerih sta uri narejeni.

Last Edit: od sokol.

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4230

• u-boat
  • u-boat avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Tukaj je ena tona Submariner homage primerkov klik.

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4231

• Tadej7ad
  • Tadej7ad avatar
  • Gost
  • Gost
sokol napisal(a):

ne vem kateri seamaster je podoben subu. če misliš seamaster 300, potem sem jaz podoben svinji bradavičarki (mogoče res malo).

Ups - sem bil malo prehiter.
No Seiko se mi ne zdi ravno homage - ima drugačne kazalce. Srednjega nisem preverjal; za Orient pa sploh nisem vedel, da ima homage :blush: - zato sem ustrelil na pamet, brez da bi preveril sliko.

Potapljaške ure, ki so na Orientovi uradni strani in v spletnih prodajalnah imajo vse značilnosti potapljaških, nikjer pa do danes nisem zasledil, da Orient dela tudi homage v stilu Steinhardta itd.

Moja napaka.

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4232

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
kolega criptus je napisal da ima skoraj vsak proizvajalec..omega, breguet, longines, lacroix, u.nardin kopiran model submarineju. mogoče da imajo, samo jaz ne vem za njega.

hommage ure so spet druga zgodba...kraja dizajna in nič drugega. zame skoraj isti šmoren kot fejk.

Last Edit: od sokol.

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4233

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
Pa, če Longines Hydroconquest ni podobna Submarinerju, sem jaz tudi papež. Ne zdaj pisat, da ma drugačne kazalce in številčnico, ker mi je to popolnoma jasno, ampak na razdaljo 20m+ jo gladko zamenjam za Suba. In to so imeli tudi v mislih, ko so jo delali. Pa Longines ni ena leva znamka, a ne?
Attachments:

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4234

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
ne da ima drugačne kazalce in številčnico....vse je drugačno. ali pa če vprašam...kaj je isto? mogoče datum?

kolega...debata se je začela z rusko uro poljot jetfinger. ta ura ima UKRADEN dizajn od breitlinga crosswind. določeni deli ure so ENAKI.
longines katerega si prilepil sliko ni v NOBENI stvari enak sumbarinerju. oziroma je jaz ne vidim.

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4235

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
sokol napisal(a):

ne da ima drugačne kazalce in številčnico....vse je drugačno. ali pa če vprašam...kaj je isto? mogoče datum?

kolega...debata se je začela z rusko uro poljot jetfighter. ta ura ima UKRADEN dizajn od breitlinga crosswind. določeni deli ure so ENAKI.
longines katerega si prilepil sliko ni v NOBENI stvari enak sumbarinerju. oziroma je jaz ne vidim.

Odg:ruski kronograf Poljot Jetfighter pred 13 let 8 mesecev #4236

• blazb
  • blazb avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 17
No, če sva poštena, še pri datumu ne, ker ima Sub povečevalno steklo čez datum :) . Lej, jasno mi je, da poznavalec, kot si ti, vidi milijon razlik, že amaterski ljubitelj kot sem jaz, pa na 10 m zlahka zamenja tole Lonžinko za Suba. Razlog je v luneti pa paščku, ki je vsaj podoben, barvni kombinaciji in okvirni velikosti, ki sta podobni. Ne pravim, da je Longines karkoli ukradel. Verjetno je to nek dizajn, ki pali, potrjuje ga pa množica prodanih Submarinerjev. Tudi v avtomobilizmu, kjer sem osebno bolj doma, prihaja do kopiranja. Tako so recimo kopirali Scenica, pa Espaca, pa Golfa, da so nastali celi razredi, ki jih prej ni bilo. Ravno tako je recimo Hyundai i30 po mnenju mnogih podoben BMWju enki, pa nima z njim ene skupne zadeve.

minutka.si minutka.si minutka.si