minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Sem sodijo predstavitve članov foruma, ur, urarskih znamk ...

TOPIC: POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #18001

• motorist
  • motorist avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
Hvala, mi je uspelo. Sedaj šele vidim kako ura izgleda skupaj s ključem. Misliš, da je ključ bolj simboličen ali je takšen kot je na sliki (brez kakršne koli zareze na ključu) imel dejansko neko uporabno vrednost?

Ko sedaj primerjam mojo uro in uro na e-bayu in obe ceni se mi zdi, da je 50 EUR, kolikor sem plačal, prej več kot malo za tako ohranjeno uro kot je moja. Sem pa se ponovno nekaj naučil. Pa pravijo, da tudi šola nekaj stane in tako je tudi prav.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #18002

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
Težko bi sam karkoli povedal. Nisem poznavalec avto vintagea, sploh ne ameriškega. Edino kar me fascinira je Ford Mustang. So pa na forumu sigurno fantje ki to obvladajo. Mogoče se oglase.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #18007

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100

motorist napisal:

Evo, verjetno je v uri..Kaliber FHF 25

Še vrednost..med brati okol stotaka evropske valute.

Last Edit: od sokol.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #18008

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

MorskiPas napisal:
Žal ta forum nima ločen oglasnik in oglasi postajajo tekoče teme kar je pa ene člane zelooooo razjezilo.

???
Ta forum seveda IMA ločeno temo mali oglasi. Poglej seznam kategorij: www.minutka.si/forum/listcat.html

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #18011

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115

criptus napisal:

MorskiPas napisal:
Žal ta forum nima ločen oglasnik in oglasi postajajo tekoče teme kar je pa ene člane zelooooo razjezilo.

???
Ta forum seveda IMA ločeno temo mali oglasi. Poglej seznam kategorij: www.minutka.si/forum/listcat.html

Nismo se razumeli. Mislil sem na mali oglasnik tipo Bolha. Na drgih forumih ni ločena tema z možnostjo komentarjev, ampak je ločen od foruma. Moje mnenje pač.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #18013

• motorist
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Sokol iskrena hvala za informacijo. Kot sem že povedal bom zaprosil kakšnega urarja, da mi uro odpre in bom potem poslikal mehanizem. Do takrat pa bi mogoče lahko pomagala slika z interneta (upam, da ne gre za krajo avtorskih pravic). Gre za identično uro, samo da ni automatik.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #18053

• petrussa
  • petrussa avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
(upam, da ne gre za krajo avtorskih pravic)

Po mojem mnenju bi bilo dobro ob takih primerih (slika) navesti vir. Potem gre za citiranje.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #18054

• motorist
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Se strinjam, da je korektno in tudi pravilno, da se citira vir. Vendar sedaj spletne strani več ne najdem, bila pa je e-bay. Pa tudi glede kraje avtorskih pravic menim, da bi mi to zelo težko dokazali. Kraja pomeni, da posameznik trdi, da je nekaj kar ni on napisal ali slikal, njegovo avtorsko delo. Pomembno pri vsem tem je tudi, da tisti, ki sliko "ukrade" s tem služi, pridobiva dohodek. Jaz pa sem vnaprej povedal, da je slika z neta, torej, da ni moj avtorski izdelek, pri tem pa sem tudi citiral vir (internet). Kot mi je znano je takšna navedba tudi dovolj. Z razliko od knjižnega dela, kjer je potrebno napisati mnogo več (avtorja, delo, založbo, stran ...).
Pa še na nekaj, avtor slike je sliko objavil, ker izdelek prodaja. Poraja se vprašanje, kakšne pravice je prodajalec, ki mogoče sploh ni avtor fotografije, odstopil s tem, ko je sliko in ponudbo objavil na e-bayu. Prepričan sem, da je dovoljeno sliko z e-baya prenesti na nek strokovni forum (kar v tem primeru Minutka zagotovo je), kjer strokovnjaki sliko komentirajo in jo (kar sem jaz tudi želel) primerjajo z podobnim izdelkom.
Torej, brez panike. V objavi slike ni bilo nič nezakonitega, v skrajnem primeru pa lahko avtor (ki je lahko tudi prodajalec, vendar ni nujno) zahteva, da sliko s foruma Minutk umaknem. In to bom storil takoj, ko bo zahteval.
Bi pa prilepil link na katerem je slika ure, pa žal na Minutki to ni mogoče.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #18055

• zino
  • zino avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 2

petrussa napisal: (upam, da ne gre za krajo avtorskih pravic)

Po mojem mnenju bi bilo dobro ob takih primerih (slika) navesti vir. Potem gre za citiranje.

saj ti piše da je z interneta. :woohoo: Al ti rabiš še kaj drugega navedenega za vir fotografije.
torej za sliko, ki jo snamem z interneta, navedem da je z interneta. kaj vse je potrebno še navesti za vir po tvoje? :question:

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #18056

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Pri javnih objavah slik, teksta ... je potrebno upoštevati zakon o zaščiti avtorskih pravic. Vsekakor slike ni dovoljeno kopirat na računalnik in jo potem nalagati na forum brez navedbe vira.

Pri novicah minutka vedno navede tudi vir, kakšna so pravila glede tega na javnih forumih pa bomo raziskali in sporočimo.

moderator

Last Edit: od criptus.
minutka.si minutka.si minutka.si