minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Sem sodijo predstavitve članov foruma, ur, urarskih znamk ...

TOPIC: POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 3 tednov #17989

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Ura je nenavadna, prvič vidim kaj takega.
Jaz bi ocenil, da je zbirateljska cena 50€ popolnoma v redu, glede na to da ura ni v vrhunskem stanju.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 3 tednov #17990

• motorist
  • motorist avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
Hvala. Sem že sklenil kupčijo.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 3 tednov #17991

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Boš kaj slikal notranjost?
Zanima me kaj ima to za en kaliber notri.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #17993

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115

motorist napisal: Ga ni junaka?

Nekako cel dan razmišljam kaj bi človek odgovoril na tvoj post. Pa me je @Shadow@ prehitel. Pozval si junake foruma da ti odgovore ali pomagajo (tega še ne vemo) pri oceni ure.. To je bil malo ciničen poziv, čeprav verjamem da so na forumu junaki, ljubitelji, poznavalci in zbiratelji v eni besedi. Nekako se mi ne zdi fer pričakovat cenitev ure od soforumašev glede na to da gre za popolnoma neznano zadevo. Tudi če gre za znano zadevo so cenitve delikatne. Kupiš "Complete price guide to watches", najbolj aktuelen in si noter.
Čeprav, naj bom še sam malo ciničen....

Tudi sam sem odprl wcnet in dobil 1000 in eno informcijo o tvoji uri. Pri hitrem pregledu sem opazil da je ta ura bila supply avto ključu. Torej pri tvoji manjka usnjen etui in seveda potencijalni kjluč.
Vidi se tudi za koliko so bile te ure prodane (Ebay). Kar nič ne pomeni. Vrednost ure ali česarkoli je samo toliko koliko dobiš za njo ko jo prodajaš..
V glavnem. Če si uspel dobit to rariteto po ugodni ceni in če si sam zadovoljen je to to. Čestitke, in kot te je kolega pozval, ob priliki nam privošči dodatne fotke.
Lp
Attachments:

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #17994

• motorist
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Morski pes, ne bodi užaljen. Nisem nameraval biti ciničen. Na forumu so ljudje, ki se spoznajo na ure mnogo bolj kot jaz, morda imajo podobno uro kot sem jo predstavil, tudi sami v svoji zbirki. Da je ura nekaj posebnega sem vedel, verjetno pa pa ni nekaj neznanega. In od tu dalje sem mislil, da se bo našel kdo, ki je podobno uro kupil in bo delil izkušnje glede cene, ne samo z menoj, temveč z vsemi na forumu. Saj je temu forum, med drugim, tudi namenjen, ali ne? Seveda pa je ura vredna toliko kot je nekdo zanjo pripravljen plačati. Ali je to veliko ali malo pa je stvar diskusije in druge teme.

Morski pes hvala tudi v zvezi z s tvojim, kot sam praviš, ciničnim nasvetom, čeprav ga jaz ne štejem tako, temveč ga razumem kot dobro namerni nasvet. Preden sem sliko prilepil na ta forum sem pogledal, če je naj uporabnega na Googlu. Našel sem spletno stran, bolj točno e-bay, kjer se je prodajala podobna ura, podobna. Mislim, da oba govoriva o isti spletni strani. Vendar je to bilo zame nekoliko premalo, če si bil Morski pes pozoren si verjetno opazil, da se je prodajala ura, ki ni bila automatik, pa tudi glede točnosti ure ni bilo ničesar navedeno. Lahko mi verjameš, da če bi dobil na Googlu zadovoljive podatke (kot sem že za marsikatero uro) potem ne bi nadlegoval ljudi na
forumu.

Pri predstavljeni uri na forumu sem izhajal iz predpostavke, da je bila ura darilo ob nakupu avtomobila, verjetno ne najbolj cenenega. Nekaj podobnega kot danes znamke kot so Mercedes ali Audi podarjajo kupcem ročne ure, s tem, da je na številčnici navedena znamka avtomobila, mehanizem same ure pa na številčnici ni viden. Gre pa praviloma zato, da bolj drag je avto, dražja je tudi ura kot darilo. Seveda pa se lahko tudi motim. Glede na to predpostavko sem menil, da predstavljena ura tudi ni nekaj čisto cenenega, verjetno pa že to, da je bila izdelana v Švici nekaj pove. Ne veliko, nekaj pa le.

Bom pa tudi poslikal notranjost ure, mehanizem. Vendar bom moral stopiti do urarja, sam namreč nimam ključa, da bi uro odprl.

Pa še nekaj, Morski pes, sem te kar tikal, ker mislim, da smo vsi na forumu v nekem smisli prijatelji, tovariši, kameradi, pa še verjetno veliko starejši sem od tebe. Če te tikanje moti me kar opozori na to.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #17996

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Žiu dragi kolega. Nič nisem ožaljen. Samo sem opozoril na nekakšno nepisano obnašanje v tekočih forumskih temah drugih forumov. Tudi sam sem bil večkrat opozorjen. Celo en post so mi tukaj izbrisali brez razlage.
Žal ta forum nima ločen oglasnik in oglasi postajajo tekoče teme kar je pa ene člane zelooooo razjezilo.
Kolikor sem sam opazil, ta firma še obstaja in se lahko obrneš na njih za dodatne informacije.
Nisem pa prepričan da je automatic edini razlog za višjo ceno iste ure.
Laho ostaneva naprej na ti, sem šel čez Abrahama in nasplošno se po vseh forumih tikamo.
Lepe urce še naprej

slika je res malce ostra, ampak nisem najdel bolj primerno.... :laugh: ...sorry...

Last Edit: od MorskiPas.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #17997

• motorist
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Sem vedel Morski pes, da bova našla skupen jezik. Neumno bi bilo biti jezen, posebej še ker res nisem mislil nič slabega. V bistvu sem samo citiral enega našega politika, ki je ta izraz rad (a) zelo pogosto uporabljal (a).

Poskušam iti v korak s časom, še posebej glede elektronike in računalništva, pa opažam, da me je čas že malo povozil. Posebej še, ker sem generacija, ki tam v sredini 60-tih let ko sem bil srednješolec, uporabljala pri računanju še logaritemsko računalo. Še sedaj imam enega doma, za spomin. Potem pa sem študiral in opravljal delo, ki s tehniko ni imelo nobene zveze. Zakaj to govorim. Ker se že vnaprej opravičujem, če bom cel forum moril s vprašanji, ki jih na spletu najde v trenutku vsakdo, razen mene.

Sedaj pa vas ne bom veš moril, samo še lep pozdrav vsem in brez zamere, če me je še kdo napačno razumel.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #17998

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Misliš na "rechenschieber". Tega sem jaz preskočil. Danes so retki ki še znajo s tem.

Zgoraj geodetski Faber, spodaj Rus.

Se je pa pojavil še en lepotec, Sveti Blaž, na Ebayu za cca 80 evrov. Španec prodaja, komplet s ključem in etuijem.

Attachments:

Last Edit: od MorskiPas.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #17999

• motorist
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Ja, točno to kar si prikazal. Vendar smo dijaki uporabljali predvsem domača logaritemska računala, proizvajalec je bil Triso iz Slovenj Gradca. Nemška so bila za nas predraga.
lahko prosim prilepiš link Španca, ki prodaja Key-watch. Hvala.

POTOVALNA BUDILKA I. HAINZ pred 10 let 2 tednov #18000

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
Vintage KEY-WATCH St- Blaise 17 Jewels Swiss Watch 1950s U.S. Pat. Pend Brev Ded

forum ne sprejme direktne povezave na Ebay...ali pa jaz tega ne znam...upiši ali kopiraj v Ebay.de zgornji tekst...če ne bo šlo mi pošlji mail...

minutka.si minutka.si minutka.si