minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Namenjeno izključno malim oglasom.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: OMEGA

OMEGA pred 12 let 5 mesecev #8721

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Nikoli še nisem ničesar pridobil po taki ceni, da bi nato lahko dražje prodal. Vedno je bilo tako; če sem kaj kupil, je to po določenem času in situacijski odločitvi, odšlo za občutno manjši znesek..
Sem pač, meni v tegobo - drugim v veselje, neekonomska duša, ki si nikakor ne more privzgojiti vsaj nekaj trgovske žilice.
Sedaj pa k stvari; Prodajam mojo drago..
..omego. Cena nove je bila po katalogu 2.600€ in s težavo sem si, za plačilo v gotovini, izgovoril 15% popust.
Urca ja sedaj (od nakupa) »stara« 1 leto, nošena nekje 1/3 tega časa, drugače pa je bila izmenično na navijalcu in v omari.
Podatki: DeVille Prestige Co-axial Chronometer, ref. 4875.50.01, Cal. 2500, avtomatik, Leto 2010, seveda papirji in obe škatli.
Premer ohišja 37mm, debeline 11mm, plemenito jeklo, safirno steklo, tesnjenje 30m, usnjen pašček.
Bila je enkrat odpirana pri pooblaščenem urarstvu Robnik, zaradi fine nastavitve teka.

Cena je 1835€. Izhajam iz metode, (če je še v veljavi) pri avtih. Prvo leto po nakupu novega naj bi izgubili 15% cene, potem pa vsako naslednje po 10%. Drugega primernejšega vrednotenja nimam v predstavi..
[edit by moderator]

Ob kolikor toliko »nekrščanski« ponudbi, se bom za primopredajo dogovoril pri omenjenem urarju v Kranju, ki lahko urco še enkrat pregleda in potrdi navedeno.

Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od criptus. Reason: Dodajanje cene

OMEGA pred 12 let 5 mesecev #8724

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
novo, nenošeno se dobi za 1700eur. vrednost tvoje ure ne bom komentiral iz preprostega razloga, nočem ti rušiti cene.

OMEGA pred 12 let 5 mesecev #8727

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10

sokol napisal: novo, nenošeno se dobi za 1700eur. vrednost tvoje ure ne bom komentiral iz preprostega razloga, nočem ti rušiti cene.

Sokol, prav je, da si opozoril na kar precejšnjo razliko v ceni med staro in novo uro. Saj bi potencialni kupec verjetno kje še preveril ceno, vendar se nikoli ne ve. Osebno sem začetnik na tem področju in sem ceni, ki je bila napisana v oglasu verjel, verjamem tudi, da je prodajalec pred letom tudi dal zanjo znesek, ki ga je omenil, ne bi pa bilo pošteno, da bi sedaj, recimo temu, pretirano kupnino, prevalil na novega kupca. Art, kje pa si uro kupil, če ni to skrivnost?

OMEGA pred 12 let 5 mesecev #8730

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
@ motorist
Sam nisem napisal svoje prodajne cene. Tako ne morem sprejeti očitka glede precejšnje razlike v ceni med staro in novo uro. Tudi meni je prišlo na misel, da sem urco mogoče preplačal, kar pa še zdaleč ne nameravam prevaliti na morebitnega naslednjega kupca. Zato sem pa oglas formuliral v obliki vprašanja, da bi se lahko oblikovala poštena cena.
Urco pa sem kupil v eni od franšiznih prodajaln Zlatarne Celje.
Sedaj, ko sem poiskal račun, vidim, da sem dobil 17% popust – kupnina je tako bila točno 2.158,oo€

@ Sokol
..,čeprav nisi hotel rušiti cene, si napravil ravno to..

kajti, ko si odgovarjal na post: Tag heuer, Omega, Zenith do 2000€, ki ga je poslal Mike, si napisal tole:

za 2000eur se dobi že tag heuer automatic. zenitha ne, za omego bo pa tudi treba odštet kakšen euro več

OMEGA pred 12 let 5 mesecev #8731

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Malo nerodno si vprašal "koliko ste zainteresirani pripravljeni dati zanjo?"
Kupec hoče vedno najnižjo ceno, prodajalec jo pa hoče prodati za čim več.

Postavi ceno, kakršnokoli že, potem pa se z resnim kupcem že zmenita za ustrezno ceno.

Sicer pa lepa klasična ura, co-axial je itak meni nekaj najboljšega od Omege.

OMEGA pred 12 let 5 mesecev #8732

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Art je napisal ceno za uro, katero je plačal v Sloveniji, kakšen popust je dobil in koliko je kupec pripravljen plačati za uro. Mislim, da je to zelo pošteno.
Pri primerjavi cen na spletu je pač treba upoštevati, da so cene lahko nižje, iz držav izven Evrope je potrebno plačati še carinske dajatve in DDV. Nakupi preko interneta pa vsebujejo tudi večje tveganje kot v trgovini.
V tujini imajo večje trgovine tudi velika znižanja. Tako sem letošnjo spomlad v Rotterdamu opazil kar lepo znižanje Rolex ur. Datejust, model z dragimi kamni, je bila znižana iz 21.400 na 12.840 euro, kar za 8.560 euro oz. za 40%, drugi model iste ure pa z 29.600 euro na 20. 720 euro za 30%. Kar lepo znižanje za Rolex, ki je znan po tem, da ne znižuje cen svojih ur in da njihove ure dobro »ohranjajo vrednost«. Prepričan sem, da je trgovec kljub znižanju ni prodajal z izgubo.

Uri Tag Heur pa sta bili znižani za 50% (1850 na 925 euro in 1395 na 698 euro).

Attachments:

OMEGA pred 12 let 5 mesecev #8733

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
IMHO se je tale debata po nepotrebnem zapletla.

Osnovna logika trgovine je taka, da prodajalec postavi ceno, kupec pa jo za izdelek/stoitev plača ali pa ne. Vse vmes je stvar tržnih zakonitosti, zanja/izkušenj/želja ene ali druge strani.

Moj predlog je, da Art pač postavi neko svojo ceno potem pa jo po potrebi prilagaja povpraševanju. Konec koncev so tudi pravila malih oglasov takšna, da prodajalec v startu postavi izhodiščno ceno. In če se pravil držijo ostali, potem se jih dajmo vsi.

Last Edit: od criptus.

OMEGA pred 12 let 5 mesecev #8734

• motorist
  • motorist avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
Tako je, Art naj postavi ceno, saj se na ure, vsaj po odgovoru v Temi Helevetia, kar dobro spozna in mu realna cena za uro, po moji oceni, ne bo predstavljala večji problem.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

OMEGA pred 12 let 5 mesecev #8737

• Art
  • Art avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Cena je 1835€. Izhajam iz metode, (če je še v veljavi) pri avtih. Prvo leto po nakupu novega naj bi izgubili 15% cene, potem pa vsako naslednje po 10%. Drugega primernejšega vrednotenja nimam v predstavi..

OMEGA pred 12 let 5 mesecev #8738

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

Art napisal: Cena je 1835€. Izhajam iz metode, (če je še v veljavi) pri avtih. Prvo leto po nakupu novega naj bi izgubili 15% cene, potem pa vsako naslednje po 10%. Drugega primernejšega vrednotenja nimam v predstavi..

Ceno dodajam v tvoj prvi post,

moderator

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si