Nikoli še nisem ničesar pridobil po taki ceni, da bi nato lahko dražje prodal. Vedno je bilo tako; če sem kaj kupil, je to po določenem času in situacijski odločitvi, odšlo za občutno manjši znesek..
Sem pač, meni v tegobo - drugim v veselje, neekonomska duša, ki si nikakor ne more privzgojiti vsaj nekaj trgovske žilice.
Sedaj pa k stvari; Prodajam mojo drago..
..omego. Cena nove je bila po katalogu 2.600€ in s težavo sem si, za plačilo v gotovini, izgovoril 15% popust.
Urca ja sedaj (od nakupa) »stara« 1 leto, nošena nekje 1/3 tega časa, drugače pa je bila izmenično na navijalcu in v omari.
Podatki: DeVille Prestige Co-axial Chronometer, ref. 4875.50.01, Cal. 2500, avtomatik, Leto 2010, seveda papirji in obe škatli.
Premer ohišja 37mm, debeline 11mm, plemenito jeklo, safirno steklo, tesnjenje 30m, usnjen pašček.
Bila je enkrat odpirana pri pooblaščenem urarstvu Robnik, zaradi fine nastavitve teka.
Cena je 1835€. Izhajam iz metode, (če je še v veljavi) pri avtih. Prvo leto po nakupu novega naj bi izgubili 15% cene, potem pa vsako naslednje po 10%. Drugega primernejšega vrednotenja nimam v predstavi..
[edit by moderator]
Ob kolikor toliko »nekrščanski« ponudbi, se bom za primopredajo dogovoril pri omenjenem urarju v Kranju, ki lahko urco še enkrat pregleda in potrdi navedeno.