dve manjši luknji ali dve praski...bistvena razlika...
osebno bi se tega sam lotil, samo ne poznam ure...če je pod garancijo ali obstaja uradni prodajalec ti jo bo sam spoliral...
kolikor sem slišal se tudi drugi prodajalci in urarji ukvarjajo s poliranjem...
če ura nima nekega galvanskega nanosa, se da spolirat v nulo...
prva napaka, pilica za nohte...to ni pilica, to je raspa...
obstajajo fini vodobrusni papirji fine gradacije...jaz sem uporabljal tja do 2500...na ploščat kos lesa zalimaš papir in počasi drgneš, dokler ne spraviš ven prasko ali luknjo...lahko da bo trajalo ure (?!?)...pač je treba biti potrpežljiv...
iz mojih izkušenj ne močit papir ker bolj brusi...tukaj gre za fine tuning...
če ne gre z 2500, pol pa manjša gradacija...odvisno od trdote jekla...in globine praske...vsekakor zaključit z najbolj finim...
potem pa, hmmmm, obstajajo drage in fine paste, samo za jeklo mislim da je dovolj Purol pasta...Dremel mašinca ali kaka cenejša iz Baumaxa in na juriš...zadevo ponavljaš tudi 10x če je treba...dokler ne prideš da rezultata...brusiš, čistiš, brusiš, čistiš...
če nisi zadovoljen, pusti, prespi...drug dan na novo...
pri takem poliranju ne pustit Purola da grize...takoj ko ga naneseš, brusit, polirat...zakaj mašinca...zato ker si lahko skoncentriran na točno določeno mesto poliranja in je zmaga zagarantirana...
za finiš še kak auto polish polirna pasta-fina, na mašinco seveda...ali pa fina cunjca in počasi drgnit...uro če je treba...
p.s. na nekih forumih boste zasledili poliranje metala z Amway home metal cleaner...FORGET IT...da vam ne bi padlo slučajno na pemet...te praske noben več ne spravi ven, od paste...
Cape cod je OK za fine tuning
uf sem naložil...mogoče ima gdo krajšo pot...
še to...lahko da bo Purol na mašinco spoliral jeklo bre predhodnega brušenja...pač se je treba mal poigrat..
srečno