minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Diver ure-Mehanske vs. Quartz

Diver ure-Mehanske vs. Quartz pred 9 let 11 mesecev #18268

• apmata
  • apmata avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Imam vprašanje za urarske mojstre.

Ponavadi imam vedno v zbirki za vsakodnevno nošenje eno Diver uro, saj se mi zdijo robustne in ne rabim paziti ko grem z njimi v vodo. Ker mi je zanje za delo škoda dati dosti denarja ponavadi kupujen Quartze.

Zanima pa me glede na to, da so quatrzi električni (baterijski) ali pridejo motorčki v stik oz. pregorijo, če slučajno krona ni dovolj zategnjena ali če drugače vdre vanje malo vode?
In kaj se lahko zgodi v enakem primeru mehanski uri, je recimo dovolj le odpreti in dobro osušiti? Govorim o sladki vodi npr. iz domačega bazena, vem da je morska verjetno zaradi soli bolj agresivna za kovine.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Diver ure-Mehanske vs. Quartz pred 9 let 11 mesecev #18269

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Js sam ure ne bi odpiral. Raje bi jo prepustil urarju. Tudi če jo odpreš jo je potem pametno nest urarju da preveri tesnjenje.

Morska voda pa itak naredi masaker...

Diver ure-Mehanske vs. Quartz pred 9 let 11 mesecev #18270

• apmata
  • apmata avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46

criptus napisal: Js sam ure ne bi odpiral. Raje bi jo prepustil urarju. Tudi če jo odpreš jo je potem pametno nest urarju da preveri tesnjenje.

Morska voda pa itak naredi masaker...

Ja razumljivo, saj ni bilo mišljeno, da bi jo odpiral sam. Je pa to nasvet na mestu za vse, ki se jim zgodi vdor vode v uro.

Bo pa morda marsikoga zanimala ta primerjava, meni se to še zaenkrat ni zgodilo, ker pač pred odhodom v vodo krono preverim, na malo boljših kronographih pa so še krono tipke zaščitene z obročki za privitje, pa se lahko to hitro zgodi. Se mi je pa že zgodilo, da se krona včasih kar sama malo odvije od nošenja-verjetno, a zaenkrat sem to še vedno opazil.

Last Edit: od apmata.
  • Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si