minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Nekaj me je zmotilo. Servis ure.

Nekaj me je zmotilo. Servis ure. pred 10 let 6 mesecev #16182

• Gargamel
  • Gargamel avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Sem lastnik nekaj ur v zelo različnih cenovnih rangih. O točnih modelih ne bi, saj verjetno nobenega ne zanima, ampak me je pa nekaj zmotilo v tem tednu...

Ker so ure od različnih znamk, nekatere kupljene v tujini, nekatere preko interneta, ena celo v Sloveniji, sem imel željo najti dobrega urarja pri nas, ki bi mi jih servisiral. Seveda nisem želel že ob prvem stiku urarju povedati kaj vse imam in nameravam servisirati, pač pa sem želel dati v servis najprej uro Poljot (ruska). Izbral sem priznanega urarja na gorenjskem in bil presenečen, ko je rekel, da te znamke ne popravlja, ker se delov ne da dobiti. Ok, glede na to, da gre za znanega urarja, ki popravlja vse živo, sem bil nekoliko presenečen, ampak se zgodi. Uro sem na koncu poslal prodajalcu v Nemčijo, ki jo je popravil brez težav, hitro, ugodno, deli niso bili problem.

Nato nesem v servis mojo drugo uro, ki sem jo (rabljeno) kupil nedavno in je pošteno prehitevala. Meni osebno je bila ta ura velika želja dolgo časa. V lasti imam tudi veliko dražjo, ampak tudi ta ni ravno poceni. Ima pa Miyota 9015 mehanizem. Ni pojem švicarjev, ampak kot vem prav slab pa tudi ni. Ko sem jo nesel v servis in opazil, da znamke ure gospod ni prepoznal (razumljivo, gre za manjšo Nemško manufakturo), sem omenil, da je notri Miyota in dobil kar posmehljiv odgovor, da je pa to "čisto normalno" za Miyoto. In da realno težko pričakujem izboljšanje, niti mi ni bil ponujen servis, pač pa le, naj jo nosim in bo mogoče bolje...

Torej sam sem presenečen in težko se bom odločil, da bi tja nesel v servis moje dražje ure, ki potrebujejo servis. Je tak odnos normalen ali sem le preobčutljiv? Prehitevanje ure je občutno in dejansko potrebuje pregled, samo od sebe se stanje ne izboljšuje. Žal je proizvajalec ure podobno neodziven kot ostale firme ur in pač iščem pri naših mojstrih rešitev.

Lahko kdo priporoči servis, ki se spozna na Miyote, hkrati pa ima izkušnje tudi s Panerai recimo? Pri Panerai gre za "preprost" OP I mehanizem, ne za kak inhouse model.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Nekaj me je zmotilo. Servis ure. pred 10 let 6 mesecev #16184

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Moje mnenje je tako...

Neki urar, ki ima znano ime ter relativno veliko prodajalno ur in delavnico, se bo Poljot ter ostalih ur tega ranga seveda izogibal, saj že za najmanjši poseg računa več (in stranke brez zadržkov tudi plačajo), kot je ura, tudi če v brezhibnem stanju, sploh vredna. To je potrebno razumeti. Z drugega stališča pa mislim, da bi moral imeti vsak resen urar na voljo nekaj Poljot mehanizmov za dele, sploh pa ni res, da se delov za te ure ne da dobiti, imaš sicer različne kalibre in nekateri so bolj redki, pa vseeno. Kar se tiče Myote mislim podobno, uro bi lahko dal vsaj na vibrograf in pogledal kaj je, po možnosti jo na hitro umiril.

Pošteno pa bi bilo seveda slišati zgodbo tudi iz druge strani pulta. Nočem seveda napačno zveneti ali se komu zameriti, vseeno pa se mi zdi domala neverjetno, da bi kateri koli urar pri nas tako arogantno na prvo žogo odpravil stranko, ki bi prišla samo z vprašanjem o servisu...

O točnih modelih ne bi, saj verjetno nobenega ne zanima, ampak me je pa nekaj zmotilo v tem tednu...

Drugače pa ni res, da nobenega ne zanima kakšne ure imaš. Na forumu je najbolj razširjena tema prav tista, kjer uporabniki kažejo/kažemo svoje ure, pravzaprav je malo hvaljenja celo dobrodošlega :D .

Nekaj me je zmotilo. Servis ure. pred 10 let 6 mesecev #16185

• Flajsi
  • Flajsi avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 7
Mislim, da imaš takšne izkušnje z enakim urarjem kot jaz. Tudi meni je bilo pri tem urarju (če seveda imava enakega v mislih) bilo rečeno, da ni možno dobiti delov za mehanizem Unitas 6325. Sem pa povprašal še pri drugem urarju na štajerskem koncu pa mi je dejal, da je to zelo pogost mehanizem in delov ni problem dobiti, v bistvu je imel vse dele tudi na zalogi. Pa tudi nič kaj prijazni niso bili pri tem urarju na gorenjskem.

Nekaj me je zmotilo. Servis ure. pred 10 let 6 mesecev #16195

• Gargamel
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Kot sem rekel imam ure z vseh vetrov, evo spisek:

- Casio Tough Solar
- Poljot Aviator IV
- Orient Ray
- Helberg CH8
- Panerai Luminor 0000 Logo

Zraven ne štejem še ene starejše Festine in dveh kitajcev :)

V prvi vrsti iščem servis za Helberga (Miyota 9015) in Panerai (reden servis na 7 let). Orient in Poljot sta sedaj urejena in ne potrebujem servisa, Casio pa itak gre do onemoglosti, se ne splača nositi na servis :)

Ni mi problem nesti uro na servis tudi malo dlje, samo, da je urar za stvar in mi zrihta Helberga, ker je ura fantastična, a hkrati prehiteva preveč, dodatno pa imam težavo z nastavljanjem, saj se občasno enostavno ne da potegniti krone ven, kdaj drugič pa brez težav. Torej stručko za Miyote bi bil dobrodošel, da jo uredimo.

Nekaj me je zmotilo. Servis ure. pred 10 let 6 mesecev #16196

• Gargamel
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Vzamem nazaj težave z vlečenjem krone na Helbergu. Ravnokar ugotovil, da je bil ves čas težava v lastniku ure :pinch:

Nekaj me je zmotilo. Servis ure. pred 10 let 6 mesecev #16202

• u-boat
  • u-boat avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Nesi uro Lečniku v Celje.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si