minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: ZLATI ROČNI CHRONOGRABH

ZLATI ROČNI CHRONOGRABH pred 10 let 8 mesecev #15391

• dusto
  • dusto avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 3
Lepo pozdravljeni,imam stari ročni chronograph,ki nima označeno znamko,zanima me vaše mnenje,informacije o tem kronographu,njegovo starost in vrednost.Deluje odlično.Hvala Dusto

Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

ZLATI ROČNI CHRONOGRABH pred 10 let 8 mesecev #15392

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Čudovit in zelo lep primerek. Domnevam, da je iz petdesetih. Morda je znotraj Venus 188, ampak to bi morali videti, kaj se skriva pod pokrovom. Vrednost je težko določiti. Jaz sem npr. v bistveno slabšem stanju in pozlačenem (ne zlatem) ohišju imel en podoben kronograf, ki sem ga kupil za 120 evrov. Ker je tale bistveno bolje ohranjen in 18k, bi rekel, da je vrednost nekje med 800-1000 evri, ampak težko prodaš. Za 500-600 bi pa po moje hitro našel kupca.

Morda sem kje "brcnil" mimo, tako da naj me kdo bolj izkušen popravi.

Še slika moje bivše Telde za primerjavo:
Zahvale: criptus

ZLATI ROČNI CHRONOGRABH pred 10 let 8 mesecev #15393

• dusto
  • dusto avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 3
Hvala,vsako vaše mišlenje je dobrodošlo.Uro bi odprl pa se bojim poškodb,me pa znima ta oznaka na pokrovu poleg zlate-121-hvala

ZLATI ROČNI CHRONOGRABH pred 10 let 7 mesecev #15400

• airking
  • airking avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 43
Jaz mislim da je Chronoswiss.

ZLATI ROČNI CHRONOGRABH pred 10 let 7 mesecev #15402

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Potrebno bi ga bilo odpreti, da se vidi kakšen mehanizem ga poganja, od samega mehanizma je potem tudi odvisna vrednost ure. Če bi ugibal, bi rekel, da je notri najvrjetneje Landeron 48. Drugače bi pa samo še dodal, da se vidi, da krona ni original, vse ostalo pa je lepo že Matrus napisal, edino pri ocenah vrednosti je bil morda malce radodaren:) (take ure imajo ponavadi zlata za okoli 200, max 300 €. Seveda pa je ura vredna nekaj več kot samo zlato...)

Najdi oster nož in ga odpri (nekje na obodu je za to namenjane zareza), to ne bi smela biti težka naloga, sploh glede na to, da je pokrov iz zlata in posledično mehkejši od jekla.

ZLATI ROČNI CHRONOGRABH pred 10 let 7 mesecev #15403

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
Če moram ugibat, Chronograph Suisse Cie z mehanizmom Landeron kaliber 51.

ZLATI ROČNI CHRONOGRABH pred 10 let 7 mesecev #15404

• Fistfurry
  • Fistfurry avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 9

Fistfurry napisal: Pozdravljeni vsi ljubitelji ročnih (in drugih B) ) ur!

Forum spremljam že lep čas. Verjetno več kot leto vsak dan. Ampak sem se šele sedaj opogumil in se odločil napisati svoj prvi post. Svoje zbirke še ne bom predstavljal, ker sestoji iz enega Casio quartz, katerega sem dobil za božič 10 let nazaj in ene mehanske ure, katera tudi ni v perfektnem stanju B) .

Ker je ravno govora o top urarjih, me zanima kako se lotiti ene zadeve.

V glavnem, pred 10-12 leti sem dobil od dedka eno ročno uro. In sicer meni npoznanega proizvajalca (Britix) z mehanizmom na ročno navijanje (Landeron 248). Letnik ure je približno 1945-1950. Vsaj kolikor se oče spomni.

Meni je ura zelo lepa, in res uživam ko jo nosim (res redko, glede na to, da ni v stanju za nošenje vsak dan). Kot vidite steklo ni v perfektnem stanju. Bil sem tudi pri enem urarju, kateri je uro odprl in pogledal kakšno je stanje z mehaniko.

Ura ima zlomljen vzvod (na sliki označeno z rdečo puščico in križcem) in zvito vzmet (označeno z rdečim krogom). Vzvod skrbi za resetiranje kronografa. Ker je vzvod poškodovan mi sekund ne vrne na 12, ampak na neko random mesto. Vzmet sicer dela, ampak če bi se odločil uro popraviti (kar sem se že) bi tudi to zamenjal.

Ta isti urar mi je dal predračun za servis, mazanje mehanizma, poliranje stekla, izdelavo vzvoda in ravnanje vzmeti 600-700€. Kar se mi je zdelo kar drago. Zato sem se odločil še malo počakati. V tem času sem na internetu našel en nedelujoč Landeron 248 mehanizem, kateri ima oba dela katera potrebujem, brezhibna. Tako, da imam rezervne dele pripravljene.

Zanima me, katero urarstvo bi mi vi priporočali in ali je cena 700€ upravičena? Nadejam se nekoliko nižje cene, glede na to, da sem rezervne dele priskrbel sam.

Hvala za pomoč in vsak komentar, katerega mi boste namenili in se že veselim bodočega sodelovanja na forumu!! :laugh:

Pozdravljen, se strinjam z vsem zgoraj napisanim. Citiram svojo temo iz pred nekaj mesecev. Če pogledaš ohišje je popolnoma enako. Enaki tečaji, enaki chrono gumbki, edino krona je drugačna. V moji uri je landeron 248. Glede na razporeditev tvoje številčnice, bi lahko bilo v osrčju kaj zelo podobnega:)

BTW, dolžen sem vam še slike restavrirane ure. Gospod Lečnik ji je vlil nekdanjo lepoto. Tudi nastavljena je znotraj par sekund +/- na dan. Dela odlično. bom si čez vikend vzel čas in jo malo poslikal, ter naložil slike na forum.

Lep dan vsem!

ZLATI ROČNI CHRONOGRABH pred 10 let 7 mesecev #15422

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Naredi tako, z veseljem bom pogledal!

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si