minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Slovenske ure na Kickstarterju

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14214

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53

Slamca napisal: Če mene vprašate, ima projekt na žalost slabe šanse za uspeh. Mislim, da sta ceno postavila na okoli 300€, kar je ogromno za uro proizvedeno na Kitajskem. Ure s temi mehanizmi se da kupiti mnogo ceneje. Upam, da nisem preveč nesramen, ampak po mojem mnenju, bi se morale take ure prodajati na policah v supermarketu za 20€ ali pa na kakšnih poletnih štantkih v centru, potem, bi bil morda štos, da si lahko izmenjuješ ohišja in se malo igraš. Če pa se premaknemo v cenovni razred okoli 300 €, je pa konkurenca za moje pojme enostavno previsoka za no-name kitajske izdelke.

Se večinoma kar strinjam, sam bi samo postavil malo višjo ceno, glede na to, da za komponente kot take (jekleno ohišje, paski, mehanizem), ne moreš ravno reči, da so cenene. Tam nekje 100 do 150€ bi sam postavil ceno, kot opazovalec, kar me pa vseeno verjetno žal ne bi prepričalo k nakupu.

Mogoče je pri nas tako, ker malo več (nekateri veliko več) vemo o urah in imamo potem postavljene neke svoje standarde, predstave, jih primerjajo s svojimi urami... in potem nas, vsaj mene takšen izdelek ne prepriča najbolj. Še posebej za takšno ceno...

Cena je na kickstarterju bila precej nižja za ''early birds'', maloprodajna pa je postavljena na 360- 370€, kar pa je res zelo visoko za, kot si rekel, no-name kitajske izdelke. Za ta denar je izbira priznanih imen precej visoka. Niti oblikovno niso tako posebne, da bi se jih prodajalo kot dizajnerske izdelke.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14215

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Z zanimivo zgodbo in s kakovostjo se da nekaj prodat. Seveda če je dobro podprto z oglaševanjem ciljne publike. Ice Watch na primer ni prav nič novega, a je z dogodki, k jih je organiziral za ciljno publiko naredil preboj. O ceni ne bom, je pa treba startat predvsem izven Slo. Ker smo res premajhen trg za kaj takega, predvsem zaradi izjemne zasičenosti z urami...

Last Edit: od criptus.

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14216

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 7 mesecev #15551

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38
Nov projekt. Slovenske žepne ure Itero na kickstarter-ju.

www.kickstarter.com/projects/899079945/i...ket-watches-are-back

Last Edit: od Miha81.

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 7 mesecev #15553

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Ne vem no...

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 7 mesecev #15554

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38
Meni je ideja s stojalom všeč, tudi dizajn soliden, samo ne vem, zakaj "kvarc" notri, če se vračaš v preteklost ;)

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 7 mesecev #15555

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Dizajn je res zelo preprost. Meni je tudi ta stojalo ideja kar všeč in tudi v stojalu izgledajo skoraj bolje kot posebej. Če bi bila še malo večja ura in več vrst lesa za stojalo, bi jo mogoče celo kupil kot namizno uro. :)

Miha81 napisal:

Meni je ideja s stojalom všeč, tudi dizajn soliden, samo ne vem, zakaj "kvarc" notri, če se vračaš v preteklost

Mehanika bi spet precej podražila izdelek. Še posebej švicarska. Lahko bi dali noter kaj japonskega, recimo Miyoto...,a mogoče to pri oglaševanju ne bi imelo tako močnega pridiha, kot recimo da jo poganja, četudi kvarčen, "swiss" mehanizem.

Ampak očitno je nek širši krog, še precej pred koncem, že prepričala...

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.
  • Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si