minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Slovenske ure na Kickstarterju

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14204

• Matrus
  • Matrus avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Link na Kickstarter projekt Cheval Watches

Kaj menite? Meni osebno se zdi super, da tudi Slovenci vstopamo na trg ur. Me pa ta projekt še ne prepriča. Zanimiva ideja s hitrim menjavanjem ohišij, čeprav ne vidim pravega smisla. Pasovi so namreč običajni in se jih da menjati tudi na običajen način. Torej gre pri hitrem menjavanju bolj za eno zanimivost kot pa za dejansko funkcionalnost.

Pri dizajnu imam tudi nekaj pripomb, predvsem da so ure prevelike (45mm) za uporabljene mehanizme/kazalce. Številčnica je torej prevelika za kazalce, cel izdelek pa zaradi tega deluje nekoliko ceneno (se pa ta težava pojavlja tudi pri drugih, celo npr. pri Rolex Explorer I 39mm). Na številčnici bi bilo fino videti tudi "Made in Slovenia"; usnjeni pas je itak slovenski Kuki.

Mogoče jim kampanja uspe in kasneje razvijejo kaj boljšega. Vsak začetek je težak, itak, ampak z dobrim delom tudi kakšna mikrourarska znamka lahko uspe (primer: poljski G. Gerlach).

Mnenja?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od Matrus.

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14205

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 8
zanimivo, tudi sam sem ze risal ohisje za svoj model ure, ampak na koncu se mi vedno pojavi vprasanje, kako naj stvar cimceneje izdelam??

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14206

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Stvar bi imela smisel (pa še v to dvomim) če bi bila tudi ohišja različna. Tako pa so na prvi pogled vsa tri praktično enaka in ker nikoli ne obstaja druga priložnost popravljanja prvega vtisa, je s tem učinek žal odpeljan.

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14207

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Sam sem za projekt izvedel preko skupnega znanca s temi ustvarjalci, še preden je vse skupaj pristalo na kickstarterju.

Takrat se mi je izdela ideja zanimiv, zdaj pa me nekako ne prepriča. Vsekakor pa velik plus, da se pri nas dogaja nakaj na urarskem področju.

Kar se tiče "Made in Slovenia"... Bilo bi super, a kaj ko kaj druga od ideje in pasa ni slovensko. Mislim da bi jih naj delali na kitajskem.

Je pa mislim da njihova želja v bodoče, da bi izdelali lasten mehanizem.

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14208

• AP
  • AP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Važno da tik-taka
  • Thank you received: 14
Tudi meni se zdi ideja zelo dobra, tudi kar se tiče menjave ohišij, saj do sedaj še nisem opazil kaj podobnega. Izdelujejo pa jih na Kitajskem zaradi cene same izdelave. Me je pa razočaralo to da so večinoma quartz kar mi ni všeč. Mislim da ponujajo samo en avtomatski mehanizem.

Tissot, Hamilton, Seiko
Last Edit: od AP.

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14209

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Ja, samo en mehanski je, Miyotin. Sicer res privoščim, da bi jim uspelo, a glede na količino do sedaj zbranega denarja, ne kaže najbolje. :unsure:

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14210

• AP
  • AP avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Važno da tik-taka
  • Thank you received: 14
Ja se strinjam, trda bo. Problem pa je v tem da je trg z urami kar nasičen in prideš precej težko noter (razen če pogruntaš nekaj neverjetnega) in drug problem je v tem, da večina želi da je noter ETA in da je Swiss made ta pa je tako rečeno "Kitajska" le zamisel in pasek pa Slovenska

Tissot, Hamilton, Seiko

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14211

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Če mene vprašate, ima projekt na žalost slabe šanse za uspeh. Mislim, da sta ceno postavila na okoli 300€, kar je ogromno za uro proizvedeno na Kitajskem. Ure s temi mehanizmi se da kupiti mnogo ceneje. Upam, da nisem preveč nesramen, ampak po mojem mnenju, bi se morale take ure prodajati na policah v supermarketu za 20€ ali pa na kakšnih poletnih štantkih v centru, potem, bi bil morda štos, da si lahko izmenjuješ ohišja in se malo igraš. Če pa se premaknemo v cenovni razred okoli 300 €, je pa konkurenca za moje pojme enostavno previsoka za no-name kitajske izdelke.

Sem pa te ure (quartz verzijo) videl že v živo, ker je pri sestavi pomagal moj prijatelj. Moram reči, da so po eni strani lepe, po drugi strani pa popolnoma nič, kar ne bi že mnogokrat videl...

Mislim, da bi v Sloveniji z lastnimi urami uspel samo, če bi izdeloval popolnoma svoj mehaniski mehanizem in prodajal ure v luksuznem razredu.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14212

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Šele sedaj sem si pogledal video, ki so ga naredili( bil sem na šihtu, kjer si tega nisem mogel privosčit :D ) in sploh ni slaba ideja, meni se zdi briljantna!
Pa tudi glede mehanizmov, jaz bi gledal širši trg, nikjer ne piše koliko je ljudi na svetu recimo, ki nosijo ure samo priznanih znamk z avtomatskim mehanizmom, sem pa več kot 100 procenten, da je sigurno absolutno več tistih, ki dajo na izgled ob enem pa pričakujejo vsaj nekaj kvalitete od izdelka, mogoče ker jih dobre urarske znamke ne zanimajo, mogoče ker si jih ne morejo privoščit. Začneš z malim, kje končaš pa...ponavadi v grobu, do takrat pa...samo nebo je meja ;)

Nevem pa kako je rešen njihov primer z vodotesnostjo, pravijo da zdrži do 100m, zanimivo.
Jih pa absolutno podpiram!! ;)

Last Edit: od doomy17.

Slovenske ure na Kickstarterju pred 10 let 11 mesecev #14213

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
No ja cena je res mogoče previsoka, sam bi tudi rajši videl, da bi bilo vsaj ohišje narejeno pri nas...problem je pa itak cena izdelave, že samo za orodje s katerim bi potem strojno obdelali kos in izdelali ohišje bi znalo stati kakšne 1000e rajši več, pa to še ni 1/5 cene pomojem, potem, da negreš absolutno v minus bi moral ure prodajati za 500e kar je pa absolutno kot bi šel z glavo skozi zid..se ne splača in ja zato je kitajska...

• Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si