titan12 napisal: Apsolutno ni res to kar si napisal! Dovolj sem star da se spomnim in vem kake so ure naši stari imeli. Moj foter je imel Omego in jo je normalno uporabljal. Sosed Longinesa v katerega sem gledal kot v sonce.... a niso bili komunisti niti na oblasti.
Pusti te ideološke pizdarije in povej koliko si star. Kdo ti je izpral možgane? Tisti ki so bili proti bivšem režimu nebi to napisali kaj si ti gor.
Spoštovani Titan, pa še kako je res. Govorim o obdobju iz katerega je ta ura, torej 50-ta leta prejšnjega stoletja. Ni si mogoče predstavljati, da bi nekdo zaposlen v vojski ali policiji ali tudi državni upravi imel uro izdelano na zahodu. Ali nekdo, ki je hotel napredovati malo višje od predelavca v tovarni.V svoji zbirki imam uro, ki jo v sredini 60-tih let poklonil komandant (taktatnega) Zagrebškega vojaškega območja oficirju za zasluge v misiji OZN na Sinaju, ura je seveda bila Sovjetska in zlata. Dragi Titan, ne gre za pranje možgan, gre za dejstva. Dovolj težav sem imel v prejšnjem režimu in tudi z novo demokratično oblastjo, ker si nikoli nisem pustil prati možgan, pa ne zamerim niti prejšnji niti sedanji oblasti, nekateri pač vidijo stvari takšne kot so (so bile) nekateri pa žal ne. Žal je še vedno preveč takšnih, ki stvari gledajo skozi rožnata očala, je pa to človeško zato jim ne zamerim. S tem postom dragi Titan tudi zaključujem to debato, ki v resnici ne spada med ure, zato na tvoje morebitne odgovore ne bom odgovarjal.