minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Švicarska mehanska ura Fero

Švicarska mehanska ura Fero pred 12 let 2 mesecev #10787

• motorist
  • motorist avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 10
Mi lahko prosim nekdo pove kaj več o uri na sliki. Hvala.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Švicarska mehanska ura Fero pred 12 let 1 mesec #10789

• motorist
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Nihče ničesar ne ve?

Švicarska mehanska ura Fero pred 12 let 1 mesec #10790

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Tule imaš nekaj o tem:

forums.watchuseek.com/f11/help-swiss-fer...029.html#post5395298

Na netu so takele ure na prodaj za cca 40€.

Švicarska mehanska ura Fero pred 12 let 1 mesec #10791

• motorist
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
Hvala za link. Criptus dobro vem, da gre za uro nižjega (najnižjega) cenovnega razreda. Vendar zbiram tudi takšne. Gre za ure, ki so jih nosili naši očetje ali dedki in to v času, ko ure visokega ranga sploh niso upali pokazati, tudi če bi jo imeli. Že če si imel Švicarsko uro si bil malo sumljiv. Bil si tapravi če si imel uro izdelano na vzhodu, sicer pa tudi njihove ure niso bile ravno slabe.

Švicarska mehanska ura Fero pred 12 let 1 mesec #10793

• titan12
  • titan12 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 0
Apsolutno ni res to kar si napisal! Dovolj sem star da se spomnim in vem kake so ure naši stari imeli. Moj foter je imel Omego in jo je normalno uporabljal. Sosed Longinesa v katerega sem gledal kot v sonce.... a niso bili komunisti niti na oblasti.
Pusti te ideološke pizdarije in povej koliko si star. Kdo ti je izpral možgane? Tisti ki so bili proti bivšem režimu nebi to napisali kaj si ti gor.

Švicarska mehanska ura Fero pred 12 let 1 mesec #10794

• motorist
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster

titan12 napisal: Apsolutno ni res to kar si napisal! Dovolj sem star da se spomnim in vem kake so ure naši stari imeli. Moj foter je imel Omego in jo je normalno uporabljal. Sosed Longinesa v katerega sem gledal kot v sonce.... a niso bili komunisti niti na oblasti.
Pusti te ideološke pizdarije in povej koliko si star. Kdo ti je izpral možgane? Tisti ki so bili proti bivšem režimu nebi to napisali kaj si ti gor.

Spoštovani Titan, pa še kako je res. Govorim o obdobju iz katerega je ta ura, torej 50-ta leta prejšnjega stoletja. Ni si mogoče predstavljati, da bi nekdo zaposlen v vojski ali policiji ali tudi državni upravi imel uro izdelano na zahodu. Ali nekdo, ki je hotel napredovati malo višje od predelavca v tovarni.V svoji zbirki imam uro, ki jo v sredini 60-tih let poklonil komandant (taktatnega) Zagrebškega vojaškega območja oficirju za zasluge v misiji OZN na Sinaju, ura je seveda bila Sovjetska in zlata. Dragi Titan, ne gre za pranje možgan, gre za dejstva. Dovolj težav sem imel v prejšnjem režimu in tudi z novo demokratično oblastjo, ker si nikoli nisem pustil prati možgan, pa ne zamerim niti prejšnji niti sedanji oblasti, nekateri pač vidijo stvari takšne kot so (so bile) nekateri pa žal ne. Žal je še vedno preveč takšnih, ki stvari gledajo skozi rožnata očala, je pa to človeško zato jim ne zamerim. S tem postom dragi Titan tudi zaključujem to debato, ki v resnici ne spada med ure, zato na tvoje morebitne odgovore ne bom odgovarjal.

Švicarska mehanska ura Fero pred 12 let 1 mesec #10795

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Pustimo prosim politiko za kam drugam, tukaj se pogovarjamo o urah. Pa prosim brez žaljivk, težkih besed in hude krvi...

moderator
Zahvale: Matrus

Last Edit: od criptus.

Švicarska mehanska ura Fero pred 12 let 1 mesec #10796

• titan12
  • titan12 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec

criptus napisal: Pustimo prosim politiko za kam drugam, tukaj se pogovarjamo o urah. Pa prosim brez žaljivk, težkih besed in hude krvi...

moderator

Se strinjam
Ampak moram povedati še enkrat, da so in v vojski in v milici imeli švicarske ure. Eni Ruse drugi Švicarje.
Doxa je bila v milici pogosta ura za 20 let dela. Imam eno tako v kolekciji. Da ne omenjam zdravnike ki so imeli Zenithe (statusni simbol in takrat, ne glede na okoliščine :) ) A o PP Rolexima i drugim ki so jih darovali veliki manjšim ribama kot plačilo za zvestobo da ne govorim. V civilnem svetu ni bilo pomembno kaka je ura, zahodna ali vzhodna. To ni imelo vpliva na napredovanje. Drugi faktori so vplivali na napredovanje. Navadni delavec ni moglel imeti boljše od Rakete ker ni imel denarja, isto je zdaj.
Zdaj sem pisal o urah a ne o politiki.

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Švicarska mehanska ura Fero pred 12 let 1 mesec #10797

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Sem povprašal upokojenega policista oz. kriminalista. V Milico je vstopil 1959 leta. Glede ur pravi, da ni bilo problema – samo če si imel denar. Tukaj ob meji so imeli od 1955 prepustnice videmskega sporazuma in so tako lažje prestopali mejo. Švicarskih ur se v Jugoslaviji takrat ni dobili, prve so bile ure Darwil in Omikron, ki so jih dobili v trgovine nekje v sredini 60tih let.

Švicarska mehanska ura Fero pred 12 let 1 mesec #10798

• titan12
  • titan12 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
Imam dve Doxe iz 50 let prejšnjega stoletja. Obe z posvetilom. Sin je navdušen z obliko in natančnostjo tako da redno uporablja obe. Milica :) Doxa ni trenutno pri meni( sin jo uporablja). Prilagam slike civil :) Doxe. Kot vidite gre za 20 let firme Kuverta in datum je 11.9.1954.
Z urah se ukvarjam že 30 let in nikoli nisem zasledil da je znamka ure bila velika težava. V bivši državi su bili večji problemi kot ure.

Attachments:

Last Edit: od criptus.
  • Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si