Najprej bi pozdravil vse, ker je to moj prvi post na tem forumu. Tukajle sem pa rekel, da se bom javil in nem bom kot Placebo informacij nesel s seboj v grob:)
Mehanizem v uri je od švicarskega proizvajalca FHF, verjetno gre za verzijo 745, to je nadgradnja osnovnega kalibra 74 z dodatno funkcijo datuma. Drugače je FHF eno izmed podjetji, ki so izdelovala samo mehanizme, po kvarčni revoluciji jih je pa zvilo in sedaj ne obstajajo več (obstaja Swatch grupa, ki je skupek bivših manjših firm).
Tehnični podatki o mehanizmu so tukaj (naj ne zmoti, da zgoraj piše Arsenal):
www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?12&ranfft&&2uswk&FHF_745_4
Žal ni ta mehanizem nič posebnega, skupaj z Unitas in As mehanizmi so se vgrajevali v švicarske ure Darwil, Omikron, Areta, Delbana in ostale, ki so bile izdelovane pretežno za Balkan, Madžarsko in podobne države vzhodnega bloka.
Mislim, da Roventa nima veze z nemško Rowento, ampak je še ena od podobnih švicarskih firm, ki sem jih zgoraj naštel. Ura pomojem zato nima nobene posebne vrednosti (gajba piva

), se mi pa zdi lepa in bi jo na tvojem mestu porihtal in obdržal.
Bi pa še pripomnil, da na sliki izgleda, kot da ti manjkata vijaka, ki držita mehanizem v ohišju (čisti zgornji in spodnji rob), to sicer ni tak problem, ker ima ura še notranjo luneto, ki tudi preprečuje, da bi mehanizem plesal po ohišju, vendar če bi jo nosil, bi svetoval, da se vijaki vgradijo.
Lep pozdrav!