minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1
  • 2

TOPIC: Kako prepoznati ponarejen Tissot Le Locle?

Kako prepoznati ponarejen Tissot Le Locle? pred 12 let 4 mesecev #9594

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53

LukAkuL napisal: Pozdravljeni,

želim kupiti rabljen Tissot Le Locle, ura bi naj bila letnik 2008, ampak je v odličnem stanju, vsaj po slikah sodeč, kar mi je malce čudno. Zanima me, če bi lahko kdo preko naslednjih slik ugotovil avtentičnost ure. Sam sem nekaj brskal po spletu in našel nekaj primerkov, za katere je bilo očitno da so fejk in moram reči, da sam nisem opazil podobnosti. Verjamem pa, da je zelo težko preko slik ugotoviti kaj več. Z nečim podobnim se je že nekdo ukvarjal tukaj: forums.watchuseek.com/f62/how-spot-fake-...-lelocle-399766.html

Za kakšno ceno pa ti ponuja uro?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."

Kako prepoznati ponarejen Tissot Le Locle? pred 12 let 4 mesecev #9598

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
...namreč cena nove pri nas je 465€ brez popusta. Mogoče se ti je en splača kupovati iz druge roke, sploh če nisi prepričan glede ''originalnosti''

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

Kako prepoznati ponarejen Tissot Le Locle? pred 12 let 4 mesecev #9599

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Ponuja mi jo za 250 eur. Če mu je za verjet, je zelo ugodno. Ja pri nas je 465 z usnjenim paščkom, v spletni prodajalni na uradni strani od Tissota pa je 385. Super cena, ampak ta cena velja za Nemčijo, US, UK in F.
Tvegal zagotovo ne bom, če bom našu način, da se ura preveri, bom vzel, če ne, pač ne.

Kako prepoznati ponarejen Tissot Le Locle? pred 12 let 4 mesecev #9629

• mihas
  • mihas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 1
Jaz imam Le Locle z belo številčnico in usnjenim paščkom, kupil sem ga v Slowatch-u, tako da je precej ziher original :)

Ko sem primerjal najdem naslednje razlike:
  1. vsi trije kazalci na moji so kovinsko-srebrni, sicer je odvisno pod kakšnim kotom svetloba pada nanje, včasih so videti črni, amapak v nobenem primeru mi jih ni uspelo videti in poslikati tako, da bi bil samo sekundni videti črn, tako kot na tvojih slikah
  2. na zadnji strani pod krono ima moja pred napisom "Etanche..." še napis "3bar"
  3. zdi se mi da so nosilci za pašček (ali kako se temu reče?) na tvojih slikah daljši in ožji kot na moji
  4. Na zadnji strani moje ure je napis "3bar etanche..." napisan z opazno manjšo pisavo kot napis "Mecanique Automatique", ki gre čez sredino, na tvojih slikah pa mi je videti enak

Je pa možno da so te razlike samo posledica tega, da je nekoliko novejšega letnika (dve leti stara) in so medtem spremenili dizajn...

Last Edit: od mihas.
  • Stran:
  • 1
  • 2
minutka.si minutka.si minutka.si