minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Longines L2.650.4.73.2 Olympic collection

Longines L2.650.4.73.2 Olympic collection pred 12 let 5 mesecev #9304

• Slak
  • Slak avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Lep pozdrav.

Imam nekaj vprašanj v zvezi z omenjeno uro.
Naj že v začetku povem, da o urah nimam veliko pojma, vem samo da je automatic :) To uro sem dobil pred nekaj dnevi, bila je kupljena 2007 in kakšno leto nošena, nakar je ura stala, do pred par dni. Uro sem navil in od takrat dela na sekundo točno (mogoče sekundo gor ali dol). Zdaj pa k problemu. Ponoči sem opazil, da se datum ne prestavi ob polnoči ampak med 3 in pol 4h zjutraj in ne vem kje je napaka. V slowatchu (kjer je bila ura kupljena) mi je prodajalka znala povedat, da servis in korekcije stanejo med 100 in 600€ :silly: :silly: mislim... kaj sem prvi prinesel uro tja? Zakaj ni rekla med 10 in 1500 ali pa priznala, da ve o urah manj kot jas.
Kot drugo sem opazil nekaj lepotnih napak na številčnici (prilagam slike)

Med številkama 1 in 2 je nekakšen madež oz. praska in številka 6 je zdelana.

Torej to so napake ki sem jih zaznal na uri, zato me zanima vašo mnenje kje opravit servis in kje zamenjati številčnico za najboljšo ceno in koliko bi ta cena bila. Če bi bila cena servisa zmerna nameravam uro obdržati v nasprotnem primeru bi jo prodal, zato me tudi zanima koliko je vrednost ure v stanju kot sem ga opisal.

Se že vnaprej zahvaljujem za odgovore.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Longines L2.650.4.73.2 Olympic collection pred 12 let 5 mesecev #9306

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

Longines L2.650.4.73.2 Olympic collection pred 12 let 5 mesecev #9336

• Miha81
  • Miha81 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 38
V manjši zagovor prodajalki. Morebitni servis ti bodo naredili pri urarju in cena je odvisna od obsega opravljenih servisnih storitev, količine potrebne menjave obrabnih in poškodovanih delov na uri, ipd. Vse pa izvira iz dejanskega stanja ure, ki ga lahko oceni urar, ko jo enkrat odpre. Mehanizem tvoje ure bazira na osnovi ETA 2892 z dodano fukcijo kronografa, ki ga za osnovo uporabljajo oziroma so ga v preteklosti uporabljali različni prizvajalci ur (Omega, IWC, Breitling, Tag Heuer, Cartier, Ulysse Nardin, ipd.).

To, da ima ura poškodbe na številčnici ni dober znak, očitno pa mehanizem lepo teče, saj je 1s na dan zelo lep dosežek. Predlagam ti, da se zapelješ do katerega od urarjev v tej temi, mu opišeš "težavo" z menjavo datuma in dobiš točnejši podatek o ceni popravila: TOP urarji v Sloveniji

Še nekaj malega o tvoji uri: LONGINES CHRONO OLYMPIC

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si