minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Certina Bristol 190 Automatic (1970)

Certina Bristol 190 Automatic (1970) pred 12 let 5 mesecev #9143

• ozvone
  • ozvone avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Certina Bristol 190 Automatic
Nič posebnega, ampak ura mi kar nekaj pomeni. Stara je 43 let in toliko časa tudi brezhibno deluje.
Rad bi ji dal zamenjati steko (šipco) vendar kje jo dobiti. Tu v Lj. sem obiskal kar nekaj meni znanih urarjev vendar neuspešno. Ali mi kdo lahko svetuje kje bi lahko poiskusil nabaviti steklo, ali še bolje
opravil celo storitev (čiščenje mehanizma, menjava stekla, morda malo isplirati ohišje). To si po 43 letih zasluži. :)

Lep pozdrav in hvala za vsak odgovor.
Zvone

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od ozvone. Reason: Potpis

Certina Bristol 190 Automatic (1970) pred 12 let 5 mesecev #9144

• rojcek
  • rojcek avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 53
Uro nesi k Robniku v Kranj...svoje delo bo gotovo odlično opravil, o čemer priča veliko objav več kot zadovoljnih forumašev. Uro bo očistil, spoliral, zamenjal steklo... Steklo mislim da po potrebi tudi naredi, če se ga ne da nikjer dobiti...

www.urarstvo-robnik.si/popravilo-ur.aspx
Zahvale: ozvone

"It's composed of gears, and jewels, and plates, but once you put it together...Boom! It comes to life."
Last Edit: od rojcek.

Certina Bristol 190 Automatic (1970) pred 12 let 5 mesecev #9151

• Skiro
  • Skiro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Kar malo neverjetna trditev, da v LJ nisi našel servisa, ki bi sprejel tvojo uro, mogoče si obiskoval urarje na internetu ter povpraševal po trgovinah.
Svetujem ti, da se malo sprehodiš naokrog in še malo cenovno primerjaš storitev. V LJ imaš kar nekaj urarjev, ki se ukvarjajo s servisom. Za steklo pa ne vidim nobenega problema. :)

Lp

Certina Bristol 190 Automatic (1970) pred 12 let 5 mesecev #9157

• vid-mar
  • vid-mar avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • strah pred letenjem
  • Thank you received: 7
V Ljubljani imas urarja Grbac za Bezigradom, nasproti bivse vojasnice, zraven stadiona... ima vsa stekla, jih tudi naredi... preverjeno.

Certina Bristol 190 Automatic (1970) pred 12 let 5 mesecev #9202

• ozvone
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Fantje, vsem najlepša hvala za naslove in nasvete.

@ Rojcek; uro sem po predhodnem dogovoru nesel k urarju Robniku v Kranj. Snel je staro stekece, uf,
takega pe res nimamo. Kot sem lahko videl, je že samo steklo vdelano v kovinski obroček in ni sam kos stekla ali acrylne plastike. Dogovorjena sva, da bo poiskusil steklo najti v tuini in me obvestil ali pa naj ga pokličem kakšen teden po praznikih. Bomo videli.

@ Skiro; praviš malo verjetna trditev; pri slovenskih urarjih je to da nimajo konkretnih delov bolj pravilo kot ne. Sedaj je samo vprašanje ali so pripravljeni del sploh nabaviti v doglednem času ali ne
Seveda to ne velja za pooblaščene servise.
To so lahko tubi samo moje subjektivne izkušnje ampak do sedaj so takšne. Lep primer je zadnja iskušnja.
Dan dva prede sem šel v Kranj k urarju ,mi je crknila baterija v Seiko SQ-50, pa je nisem takoj zamenjal
npr. v trgovini z urami foto itd. ker sem hotel, da se zamenjajo tudi tesnila saj dom šel tako in tako v Kranj. Seveda V Kranju tudi tesnil ni bili ne za pokrovček ne za steklo ne za kronco z semeringom za regulacijski vijak. Na poti domov sem se ustavil tudi pri urarju v Medvodah, v Šentvidu, in na Tržaški.
Misliš da so imeli tesnila-ne. Pojdite na uradni servis, je bil odgovor. Na netu pa sem se registriral na nekaj Vintage Watch Forum-ov in prišel do nekaj naslovov dobaviteljev stekel. V glavnem dogaja se, če g. Robniku ne bi uspelo nabaviti stekla.

@ vid-mar; Hvala, no v ponedeljek se bom oglasil v urarstvu Grbac, tam pa res še nisem bil. Poročam!

Lep pozdrav, Vesl Božič in Srečno Novo Leto 2014

Zvone

Last Edit: od ozvone.

Certina Bristol 190 Automatic (1970) pred 12 let 5 mesecev #9214

• Skiro
  • Skiro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Pozdravljen g.Zvonko

še vedno sem mnenja, da se motiš glede stekla. Če si šel danes v LJ k uraju ki ga omenjaš ti je steklo najbrž že zmontiral.
Kot sem že omenil se sprehodi od urarja do urarja v LJ ali KR, predvidevam da si iz te okolice, za naslove pa poglej v TIS. :) Lahko pa zamenjaš steklo kot si napisal, tudi na uradnem C.e.r.t.i.n.a. servisu boš pač malo več plačal.
Glede menjave baterije in tesnil se mi zdi tudi neverjetno da jih nisi dobil od LJ do KR.

Pa vesele praznike :)

Certina Bristol 190 Automatic (1970) pred 12 let 5 mesecev #9232

• ozvone
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
g.Skiro
Verjemi ali ne, kakor hočeš !
Seiko sploh ni bil problem, uro so zrihtal pri Urci uradni zastopnik Seiko.
Certina se trenutno nahaja pri Urarstvu Grbac Bogomir Dunajska 67, ker stekla tudi on nima, bo treba počakat, da ga nabavi. Njegov Tel.01/436 97 60. ( da lahko preveriš) Obljubil je da v prvem tednu po praznikih? Če bi ti hotel napisati vse naslove kje je ura že bila, bi pisal celo popoldne.

Lep pozdrav in Srečno Novo Leto

Zvone

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si