minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Seiko 5, tudi kot ponaredek?

Seiko 5, tudi kot ponaredek? pred 13 let 1 dan #7938

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
Pozdravljeni,

našel sem oglas za Seiko 5 SNZG17K1. Ura mi je precej všeč in pa tudi cena je zelo ugodna. Prodajalec je rekel, da je ura original, ampak, da obstajata dve tovarni Seika. Ena je na Japonskem in druga na Kitajskem in da je bila omenjena ura narejena na Kitajskem. Menda je identična, enako kvalitetna in prav takšen je tudi mehanizem, ker je to povsem uradna fabrika Seika.
Malce sem brskal po spletu in našel primere ponaredkov Seika 5, ki pri nas stanejo pičlih 100 €. Tako, da očitno na tem svetu ponarejajo res vse. Razlike so bile kar precej očitne v natančnosti poliranja, brušenja, tesnjenja, krone povsem druge oblike, x mehanizem ...

Je to res?

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Seiko 5, tudi kot ponaredek? pred 13 let 1 dan #7939

• manakis
  • manakis avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 4

LukAkuL napisal: Pozdravljeni,

našel sem oglas za Seiko 5 SNZG17K1. Ura mi je precej všeč in pa tudi cena je zelo ugodna. Prodajalec je rekel, da je ura original, ampak, da obstajata dve tovarni Seika. Ena je na Japonskem in druga na Kitajskem in da je bila omenjena ura narejena na Kitajskem. Menda je identična, enako kvalitetna in prav takšen je tudi mehanizem, ker je to povsem uradna fabrika Seika.
Malce sem brskal po spletu in našel primere ponaredkov Seika 5, ki pri nas stanejo pičlih 100 €. Tako, da očitno na tem svetu ponarejajo res vse. Razlike so bile kar precej očitne v natančnosti poliranja, brušenja, tesnjenja, krone povsem druge oblike, x mehanizem ...

Je to res?

Ja, Seiko ima več tovarn, tako na Japonskem kot izven Japonske. Kje je ura narejena je ponavadi izpisano tudi na ohišju oz. ali je pri številki modela na koncu črka K ali J. Razlika v kvaliteti izdelave je najbrž minimalna ali pa je sploh ni.

Dvomim pa, da bi kdo ponarejal uro, ki stane 100€.

Seiko 5, tudi kot ponaredek? pred 13 let 1 dan #7940

• LukAkuL
  • LukAkuL avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 18
So določeni modeli narejeni samo na Kitajskem ali samo na Japonskem ali pa morda obstaja enak model le z drugačno državo porekla? To je tisto kar me moti (če je sploh tako), enak model, različna država porekla.

Seiko 5, tudi kot ponaredek? pred 13 let 1 dan #7941

• Levjul
  • Levjul avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 65
Seiko ima več tovarn tudi izven Japonske (Singapur, Malezija, Filipini). Proizvajajo enake modele v različnih tovarnah, ure narejene na Japonskem imajo običajno na številčnici napis Made in Japan.
Delajo pa tudi ure samo za japonsko tržišče.
Kvaliteta Seiko ur je enaka ne glede v kateri tovarni je narejena.
Seiko 5 ura je poceni, vendar jo tudi ponarejajo.

Seiko 5, tudi kot ponaredek? pred 13 let 1 dan #7942

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

manakis napisal:

Je to res?

Ja, Seiko ima več tovarn, tako na Japonskem kot izven Japonske. Kje je ura narejena je ponavadi izpisano tudi na ohišju oz. ali je pri številki modela na koncu črka K ali J. Razlika v kvaliteti izdelave je najbrž minimalna ali pa je sploh ni.

Ponarejajo tudi Ice Watch, ki med drugim stane manj kot 100€. Kitajci ponarejajo še jajca...

Last Edit: od criptus.

Seiko 5, tudi kot ponaredek? pred 13 let 1 dan #7943

• manakis
  • manakis avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec

criptus napisal:

manakis napisal:

Je to res?

Ponarejajo tudi Ice Watch, ki med drugim stane manj kot 100€. Kitajci ponarejajo še jajca...

Najbrž sem res prehitro rekel. :)

Seiko 5, tudi kot ponaredek? pred 13 let 1 dan #7944

• manakis
  • manakis avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec

LukAkuL napisal: So določeni modeli narejeni samo na Kitajskem ali samo na Japonskem ali pa morda obstaja enak model le z drugačno državo porekla? To je tisto kar me moti (če je sploh tako), enak model, različna država porekla.

Ja, povsem enak model je lahko narejen bodisi na Japonskem bodisi v neki drugi državi. Ampak to je potem tudi razvidno, ni tu nekega ugibanja kje je ura narejena. Pri japonskih modelih je cena ponavadi tudi nekoliko višja.

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si