minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Tissot PR100

Tissot PR100 pred 13 let 11 mesecev #3741

• b4d17
  • b4d17 avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni!

Po 10ih letih je Swatch zacel izdihovati :(

Zazelel sem si ene kulturne ure :) Hiter pregled dostopnih ur mi je v nos vrgel [url=http://http://slowatch.si/spletna_trgovina/ure/565/rocna_ura_tissot/]Tissot PR100[/url], kvarcna je skoraj dvakrat cenejsa, me pa mika imeti enkrat avtomat. Kaksne so kaj izkusnje s tem modelom, se avtomat sploh splaca? Zahteve so svetla stevilcnica (siva, bela,...), luminescencni kazalci in kovinski pas. Je se kaj vredno ogleda v razponu 200-500 eur, ki zadostuje tem kriterijem?

Hvala!

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg: Tissot PR100 pred 13 let 11 mesecev #3744

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
tissot PR100 je solidna ura. jaz osebno bi ti svetoval mehansko uro, ampak če ti je vseeno, potem ne vidim razloga zakaj ne quartz.
če si pripravljen za uro odšteti 500eur, potem si poglej še kakšnega hamiltona ali orisa.

Odg:Tissot PR100 pred 13 let 10 mesecev #3941

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Gost
  • Gost
Pozdravljeni, na forumu sem nov. Zelo se zanimam za ure ker so mi enostavno zelo všeč. Ker se na ure žal preveč ne spoznam imam "amatersko" vprašanje...ali so ure TISSOT dobre ure in ali se splača kaj iz te firme kupiti? (do 400-450€) :)
hvala!

Odg:Tissot PR100 pred 13 let 10 mesecev #3945

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Pozdravljen na forumu!
Seveda se splača, kak nasvet več ti lahko damo, če poveš malce več o uri, ki bi jo imel torej, kakšne zahteve imaš glede mehanizma, oblike, namembnost, komplikacij, materiali....
Namig: za ta denar poglej še kak Hamilton ;)

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein
Last Edit: od sablfish.

Odg:Tissot PR100 pred 13 let 10 mesecev #3946

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Gost
  • Gost
hvala.

v mislih imam uro z usnenim paščkom ali pa z kovinskim. uro si želim predvsem zaradi, "ljubezni do ur", pa tudi ker jo zelo uporabljam, pa tudi zaradi estetike torej izgleda...ampak problem je ker si ne želim ure kot samo nek obroč z kazalci pa da čim lepše izgleda ampak uro da se reče ura, torej nekaj boljšega v nekem srednjem razredu. (ne nek tommy hilfiger, itd. ...) :)
hvala tudi za Hamiltona bom pogledal :)
Attachments:

Last Edit: od doomy17.

Odg:Tissot PR100 pred 13 let 10 mesecev #3954

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Bi se strinjal s Sokolom in Sabl-om.

Kak Hamilton, Oris ali Longines bi blo pametno it pogledat.

Pejt v halo A v BTC LJ Slowatch Outlet.
Tule so Maurice Lacroix in rederique Constant kar dobro znižani: issuu.com/net-it/docs/brodnik-ure?mode=window&viewMode=doublePa

Tut kakšen Lorenz : www.nakupcek.si/index.aspx?source=katalog&proizvajalec=7
ali Victorinox se da dobit za dober denar:http://www.nakupcek.si/index.aspx?source=katalog&proizvajalec=10

Last Edit: od criptus.

Odg:Tissot PR100 pred 13 let 10 mesecev #3965

• mihas
  • mihas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 1
Jaz sem pol leta nazaj kupil od Tissot-a model Le Locle z usnjenim paščkom in avtomatskim mehanizmom za slabih 500 evrov in sem zelo zadovoljen, ura izgleda super in je požela že precej pohval. Ko sem kupoval, sem tudi jaz gledal al bi raje mal manj dal za en soliden kvarčni model, ali pa reskiral avtomatika. Na koncu lahko rečem da mi ni niti malo žal, razlika v kakovosti v primerjavi s cenejšimi je takoj vidna in glede na to, da tako uro kupuješ na dolgi rok se pomoje splača.

Kar se mehanskih švicarskih ur tiče, pomoje pod 500 evri ni velik izbire, ko sem kupoval sem precej iskal in edina poleg tissot-a, ki sem jo jaz še takrat resno gledal je bil Hamilton Jazzmaster Viewmatic, amapak ko se imel obe v roki me je Tissot bolj prepričal.

Pa res je čist drugače imet mehansko uro, odkar mam tole je moja prejšnja kvarčna samo še v predalu :)
Tuki je pa par slik kako izgleda: http://www.minutka.si/forum/5-moja-izkunja/2515-tissot-le-locle.html

Odg:Tissot PR100 pred 13 let 10 mesecev #3973

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Gost
  • Gost
Tudi sam si želim avtomatika, ampak imam sstisko pri denarju, tako da se bom moral čim bolše odločit kaj vzet in kaj ne..nekako pa moram priznat da sem se zapičil v TISSOT-a tako da bom razmišljal bolj v tej smeri, ni pa še rečena zadnja beseda, tako da je še vse v igri :cheer:
drugače pa hvala za predloge, se bom poglobil še bolj in upam da se bom kolikor toliko pravilno odločil :)
imam pa še eno vprašanje, na forumi se mi zdi da sem prebral nekaj v tem smislu da naj bi avtomatiki oz. mehanske ure po kakšnem mesecu dni začele odstopati - niso več tako točne (zamiki parih sekund). zanima me če je to res in če se mogoče v prihodnosti splača kupovat kaj takega (slišal sem da naj bi bili Tag Heuer modeli glede tega zelo točni-točne ure), da nebi imel preveč problemov z navijanjem oz. nastavljanjem točnega časa. (odgovor vem da je na forumu a se ne znajdem najbol in bi prosil če nekdo vsaj pove kje bi to lahko še enkrat prebral, bil bi pa hvaležen če bi mogoče kdo na hitro razložil)
hvala. :)

Lecnik_Banner.Underhead.970x88_3.jpg

Odg:Tissot PR100 pred 13 let 10 mesecev #3974

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Če ti je Tissot OK, potem boš za dober denar dobil solidno uro. Posebej všečna je Tissot Le Locle, ki jo omenja mihas

Mehanska ura zaradi različnih vplivov (trenje, materiali, položaj, fizikalne lastnosti materialov, magnetizem, tresljaji...) odstopa bolj kot recimo kvarčna. Tako pač je. Včasih odstopa več drugič manj, redno jo je zaradi mehanike potrebno tudi servisirati.

Točnost je v soodvisnosti s ceno (v večini primerov) saj v grobem velja, da imajo dražje ure bolj natančne mehanizme. Odstopanje do nekje 5 sekund +/- na dan je za mehaniko že kar OK. TAG Heuer ne vem če ravno slovi po največji točnosti - kakšna druga znamka verjetno še bolj. Nekaj o točnosti tekov ur forumašev imaš tudi tule: www.minutka.si/forum/7-splono-o-urah/148-tonost-ur.html

To dejstvo je pač treba sprejeti a je po svoje tudi užitek nastavljati uro, meriti nejno odstopanje, opazovati, poslušati tek mehanizma...

Last Edit: od criptus.

Odg:Tissot PR100 pred 13 let 10 mesecev #3977

• doomy17
  • doomy17 avatar
  • Gost
  • Gost
verjamem imetu nekaj takega je poseben občutek, hvala za informacije! :)

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si