Za 6k si kupi rabljen Rolex Explorer 16570, ker pri vseh zgoraj naštetih urah boš odšel iz AD trgovine in izgubil vsaj 30% vrednosti... Rolex je edini v tem budgetu kateri ohranja vrednost, ostale pa ubija sivi trg na chrono24 kjer prodajajo nove ure 20 do 30% ceneje kot AD trgovine... Za primer moja izkušnja z novo Omego Seamaster professional katero sem kupil konec leta 2018 ko je prišla na trg za 3500eur v Slowatch pa so zanjo želeli 4500eur s popustom. Po treh tednih sem ugotovil, da je ura previsoka in prevelika za moje zapestje, na koncu sem jo prodal za 3200eur

Moraš se zavedat, da vse naštete znamke poznamo ljudje kateri beremo forume, nas pa je 10% populacije katera kupuje ure, vsi ostali poznajo žal samo Rolex in Omega, katera pa je z novimi inhaus mehanizmi postala nenosljiva zaradi višine... Ne rečem da ostale ure niso dobre ampak vrednosti ti ne bodo ohranile... Ko boš kolegom povedal da si za Grand Seiko, Nomos, Iwc, Tudor... odštel 6k se ti bodo smejali da si nor, ker dejansko poznajo samo Rolex in Omego... Imel sem kar nekaj Omeg in na koncu mi je najboljša stara SMP in je prva ura od vseh, da jo z veseljem nosim in ne razmišljam o novih nakupih...