minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Pomoč pri nakupu 1. resne ure

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22562

• Pablo
  • Pablo avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 64

Sektor napisal: Hehehe...mah za statusni simbol bi si naročil skoraj orđinal quarz dirkaško speedy omego, oz. za tiste kešpi*ke z bolj prefinjenim očesom kakšen omega superklon z Italije :)
Šalo na stran :)
Trenutno se odločam, tehtam med:
Omega Seamaster 300m Co-Axial z ceno okoli 2500€, ali chrono izvedbo (ki žal že skorj preveč) 3500€
ali Tag Heuer Formula 1 Calibre 16 Auto, Chrono za okoli 2100€, Formula 1 Calibre 5 za okoli 1200€ ali kak Tag Heuer Calibre Heuer 1 (sceleton) za okoli 3100€
Sedaj pa me spet zanima vaše mnenje, iztopa kateri od teh v merilu "dobiš največ za svojo ceno"?

p.s.: razmišljal sem tudi že v smer, da si med premišljevanjem kaj kupiti, kupim na hitrico kak Hamilton npr Khaki Field za okoli 400e (vendar ne vem če bolje iskati Caliber H-10 ali 2824-2) ali rajši kak Seiko SRPB51K1 ali Seiko Flightmaster Pilot Chronograph SND253P1 (pri Seiku pa spet vprašanje če se npr 6R15 lahko primerja z H-10 in 2824-2)
Ta hoiter nakup (cenejše) ure pa si razlagam tako, da jo bom uporabljalkot "ni mi je žal uro" ko imel Dražjo, željeno opcijo..
Hvala še 1x za kakršnokoli mnenje, info, pomoč

Definitvno Omega Seamaster 300m Co-Axial. Ura za vse priložnosti.
Te ure na hitrico so stran vržen denar,....prodat je neboš mogel nosl je pa tudi neboš :P
Osebno nosim Rolexa od 2008 naprej vsak dan(potapljanje,smučanje,plaža,kave,sprehodi,služba...).Pirjatelj pa točno isti model katerega nameravaš kupit: Omega Seamaster 300m Co-Axial. Če nisi extra neroden se uri nebo zgoidlo čisto nič. Na vsake toliko jo pa ttuid daš na servis kjer jo spolirajo. Jaz menim da kupi najprej glavno uro potem pa če je res želja in pottreba si kupiš poceni uro.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od Pablo.

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22564

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
ne glede na strah ali nerodnost...če bi 30 let nazaj spremljal tak forum bi vsekakor kupil drago, kvalitetno uro...
tako za štos si oglej videe na Youtube: DiResta...tipac dela vse, Rolexa pa nikoli ne sname z roke...

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22567

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Tudi jaz menim podobno kot Pablo, kupi si dobro uro, a tisto ki ti je všeč, ker če ti ne bo, boš kaj hitro začel iskati drugo. Kaka robustna delovna pa vedno prav pride, a tu jaz ne dam več kot 200 EUR in je izbira tudi pestra;)

Uspešno iskanje in dobro odločitev želim.

Last Edit: od apmata.

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22573

• korenje
  • korenje avatar
  • Nedosegljiv
  • Spammer
  • Spammer
  • Thank you received: 2

Sektor napisal: Hehehe...mah za statusni simbol bi si naročil skoraj orđinal quarz dirkaško speedy omego, oz. za tiste kešpi*ke z bolj prefinjenim očesom kakšen omega superklon z Italije :)
Šalo na stran :)
Trenutno se odločam, tehtam med:
Omega Seamaster 300m Co-Axial z ceno okoli 2500€, ali chrono izvedbo (ki žal že skorj preveč) 3500€
ali Tag Heuer Formula 1 Calibre 16 Auto, Chrono za okoli 2100€, Formula 1 Calibre 5 za okoli 1200€ ali kak Tag Heuer Calibre Heuer 1 (sceleton) za okoli 3100€
Sedaj pa me spet zanima vaše mnenje, iztopa kateri od teh v merilu "dobiš največ za svojo ceno"?

p.s.: razmišljal sem tudi že v smer, da si med premišljevanjem kaj kupiti, kupim na hitrico kak Hamilton npr Khaki Field za okoli 400e (vendar ne vem če bolje iskati Caliber H-10 ali 2824-2) ali rajši kak Seiko SRPB51K1 ali Seiko Flightmaster Pilot Chronograph SND253P1 (pri Seiku pa spet vprašanje če se npr 6R15 lahko primerja z H-10 in 2824-2)
Ta hoiter nakup (cenejše) ure pa si razlagam tako, da jo bom uporabljalkot "ni mi je žal uro" ko imel Dražjo, željeno opcijo..
Hvala še 1x za kakršnokoli mnenje, info, pomoč

omega seamaster 300m co-axial je odlična izbira, če ne že najboljša. predlagam sicer novo - rabljeno, ki ima črn poliran keramičen dial.
tale, da ne bo pomote:
www.omegawatches.com/watches/seamaster/d...-collection/product/

Last Edit: od korenje.

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22574

• tornado34
  • tornado34 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 1

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22589

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Potrudi se in se dokoplji do česa takšnega:
www.ashford.com/us/watches/jeanrichard/t...nid=cpg_cat6037&so=2
če pa želiš vodotesno pa:
www.ashford.com/us/watches/jeanrichard/a...nid=cpg_cat6037&so=9
Tisti, ki pozna, bo že vedel, kaj imaš na roki. Popusti so strašni.
Mehanizem bo pa pa zelo hitro vsak znal servisirati. Je poznan z dolgo tradicijo in dober.

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22634

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Zahvale: Sektor

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22636

• Sektor
  • Sektor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Super ura in cena! Žal se mi osebno ne dopade modra in si želim črno barvo ure :/

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22641

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115

Sektor napisal: Super ura in cena! Žal se mi osebno ne dopade modra in si želim črno barvo ure :/

trd .ure. in črni lakasti čevlji so zmeraj v modi...jaz se še zmeraj navajam na modrega Samuraja...verjetno se bom s časom umiril.... :laugh: ...

Omega mora biti modra....legendarna barva...

Last Edit: od MorskiPas.

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22656

• korenje
  • korenje avatar
  • Nedosegljiv
  • Spammer
  • Spammer
  • Thank you received: 2

Sektor napisal: Super ura in cena! Žal se mi osebno ne dopade modra in si želim črno barvo ure :/

pa pozabi na kronofgraf, ker ga ne boš nikoli rabil in kvari preglednost številčnice.

Last Edit: od korenje.
minutka.si minutka.si minutka.si