minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: Pomoč pri nakupu 1. resne ure

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22507

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
vidim da se bomo iz te banalne teme marsikaj naučili...tudi mi nepoznavalci svetinj urarstva....

nikakor ne razumem razlog nakupa kronografa...gdo to rabi?...zakaj?...več komplikacij, več problemov, dražji servis...in kaj me najbolj moti, hmmmmmm, vodotesnost...

v današnjem času, ko so ljudje bolj aktivni, službeno in rekreativno, rabiš uro za na luno ali pa - 100, 200 metrov...športna, elegantna, vsestranska...vsaj prva...potem si itak noter in dobiš dijagnozo...uhrmacher... :laugh:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22511

• A-prototype
  • A-prototype avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Kaj pa enostavno za začetek oldtimer/classic?

Attachments:

Last Edit: od criptus.

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22514

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Meni zelo simpatična in tehnično vrhunska ura Maurice Lacroix Pontos S. Ni preveč robustna (a tudi ne obstaja z belo številčnico). Cena nove je okoli 4000EUR, a jih je na trg (eBAy) prišlo nekaj po zelo ugodnih cenah tam okoli 1500-2000 EUR.

Chrono:

www.chrono24.de/mauricelacroix/maurice-l...--ovp--id7294410.htm

Ali brez Chrono:
www.chrono24.de/mauricelacroix/pontos-s-diver--id7328681.htm

Tudi ta Pontos Retro ni slaba izbira:
www.chrono24.de/mauricelacroix/maurice-l...130-1--id7530561.htm

Last Edit: od apmata.

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22524

• Sektor
  • Sektor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Hvala vsem za dosedanje info...Dali ste mi misliti, še posebej glede "kronografov", kajti le te res nebi sploh uporabljal, čeprav mi je ura z njimi lepša :)
pregledal sem kar nekaj ur in na moje lastno presenečenje se mi vedno bolj dopade Omegin Seamaster diver 300m (s kronografom mi je še lepši vendar sem sedaj tudi sam mnenja da so z njim samo stroški tako na začetku pri nakupu kot tudi pri servisiranju, uporabljal pa takoalitako nebi).
Kot vidim se gibljejo cene 300M (črna številčnica, rdeč sekundni kazalec, nerabljen) okoli 2500e, s kronografom pa nad 3000e(slednji že v startu predrag zame).
zanima pa me kaj pomeni oznaka Co-Axial , ki je pripisana pri nekaterih..(in ali je pametneje kupiti takega z)
Npr: eden brez oznake Co-Axial se prodaja tudi iz Slo, in mogoče ga ima celo kdo iz tega foruma:)
www.chrono24.com/omega/seamaster-diver-300-m--id6855975.htm

Seveda se mi dopade tudi Omega seamaster PLanet ocean 600m, vendar kot vem so cene le teh že nad 3500e :S

Ali obstaja kakšna trgovina v EU, kjer bi se dalo dobiti omenjeno Omego (300M) še ceneje kot na chrono24?
Hvala še enkrat za pomoč, in oprostite če sprašujem nekaj kaj je vam samoumnevno, zame pa še znanost :)

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22526

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
O co-axialu maš nekaj tule: minutka.si/novice/lanki/71-legendarni-omega-co-axial.html Skratka to je Omegina rešitev zaskočnega mehanizma...

Kronograf - zakaj pa ne? O uprabnosti se seveda da razglabljat. Ampak a ni tudi ura za 50 eur in manj čist uporabna? Seveda je, ampak tule smo zbrani taki, ki v urah vidimo več kot uporabnost. Tako da moj nasvet - če ti je všeč jo pač izberi B)

Bi pa sam s stališča 'največ za moj denar' tudi izbiral med Omego, Tudorjem, morda kako Autavio od Tag Heuerja, tudi kak Breitling je dober nakup. Če govorimo o 2K plus, seveda za ta denar iz druge roke, posebej se splača kupit starejši Navitimer od Breitlinga, ki mu bo začela vrednost naraščati tako kot starim Autaviam. Pa če so ti všeč diverji morda poglej še Eterna, Sinn. Tudi super ure.

Sicer pa pri spletnem nakupu velja pravilo glede cene, da če je predobro da bi bilo res, je nekaj narobe. Naj ti bo o vodilo pri cenah, chrono24 je zaupanja vreden in ima realne cene.

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22527

• MorskiPas
  • MorskiPas avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 115
seveda imaš prav...to je bilo samo moje mnjenje in posledično vprašanje...sam sem se odločil da ne bom več imel kronograf, čeprav mi je všeč...

co axial pri Hi-Fiju pomeni zvočnik (visokotonec) v zvočniku (basovec)...navidezno en zvočnik...Tannoy progruntavščina...

Last Edit: od MorskiPas.

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22537

• korenje
  • korenje avatar
  • Nedosegljiv
  • Spammer
  • Spammer
  • Thank you received: 2

Pablo napisal: Se strinjam z criptusom. Drugače imaš pa lep budget in bi jaz pustil Tissot in Longines na miru in se posvetil naslednjemu vrstnemu redu:

1. Omega
2. Breitling
3. Tag

Če se boš šel sprehajat po urarnah,...v slowatchu na Prešernovem trgu boš na omege dobil še vsaj 10% popusta. Pri Malalanu na Breitlinge ti bo tudi dal kakšen % popusta...

Dodal bi še to da na www.chrono24.com dobiš tudi nove ure in vidiš kakšne cene novih so v tujini ,...in lahko hitro primerjaš in ugotoviš da če skočiš na kavo v Avstrijo,Italijo dobiš tudi boljšo ceno..

Tag in Breitling se izogibaj ker jih noben ne pozna. Drage ure kupuješ zaradi statusa, tako da se drži Omega, Rolex, Audemars piguet. AP je zadnje čase zlo popularen.

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22538

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50

korenje napisal:

Pablo napisal: Se strinjam z criptusom. Drugače imaš pa lep budget in bi jaz pustil Tissot in Longines na miru in se posvetil naslednjemu vrstnemu redu:

1. Omega
2. Breitling
3. Tag

Če se boš šel sprehajat po urarnah,...v slowatchu na Prešernovem trgu boš na omege dobil še vsaj 10% popusta. Pri Malalanu na Breitlinge ti bo tudi dal kakšen % popusta...

Dodal bi še to da na www.chrono24.com dobiš tudi nove ure in vidiš kakšne cene novih so v tujini ,...in lahko hitro primerjaš in ugotoviš da če skočiš na kavo v Avstrijo,Italijo dobiš tudi boljšo ceno..

Tag in Breitling se izogibaj ker jih noben ne pozna. Drage ure kupuješ zaradi statusa, tako da se drži Omega, Rolex, Audemars piguet. AP je zadnje čase zlo popularen.

:laugh: :laugh: :laugh: Upam, da se šališ... :laugh: :laugh: :laugh:

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22556

• Sektor
  • Sektor avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Hehehe...mah za statusni simbol bi si naročil skoraj orđinal quarz dirkaško speedy omego, oz. za tiste kešpi*ke z bolj prefinjenim očesom kakšen omega superklon z Italije :)
Šalo na stran :)
Trenutno se odločam, tehtam med:
Omega Seamaster 300m Co-Axial z ceno okoli 2500€, ali chrono izvedbo (ki žal že skorj preveč) 3500€
ali Tag Heuer Formula 1 Calibre 16 Auto, Chrono za okoli 2100€, Formula 1 Calibre 5 za okoli 1200€ ali kak Tag Heuer Calibre Heuer 1 (sceleton) za okoli 3100€
Sedaj pa me spet zanima vaše mnenje, iztopa kateri od teh v merilu "dobiš največ za svojo ceno"?

p.s.: razmišljal sem tudi že v smer, da si med premišljevanjem kaj kupiti, kupim na hitrico kak Hamilton npr Khaki Field za okoli 400e (vendar ne vem če bolje iskati Caliber H-10 ali 2824-2) ali rajši kak Seiko SRPB51K1 ali Seiko Flightmaster Pilot Chronograph SND253P1 (pri Seiku pa spet vprašanje če se npr 6R15 lahko primerja z H-10 in 2824-2)
Ta hoiter nakup (cenejše) ure pa si razlagam tako, da jo bom uporabljalkot "ni mi je žal uro" ko imel Dražjo, željeno opcijo..
Hvala še 1x za kakršnokoli mnenje, info, pomoč

Pomoč pri nakupu 1. resne ure pred 8 let 3 mesecev #22560

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Omega. Morda TAG Carrera za mal manj denarja med naštetimi. Skeleton pa osebno ne bi. Morda impresionira a dolgoročno se ga naveličaš in težko prodaš. IMHO

Vidi se, da že razmišljaš kot pravi zasvojenec ;) Večina nas ima ponavadi, poleg bisera - kakršenkoli že je, v svoji zbirki še uro za k trenerki, za drva cepit, za šport, za na morje, pa klasiko za na gvant itd... Tko da tu si lahko daš malo več svobode, pa tut kak kvarc pride prav. Js sem nabavil za na morje kar enega Seikota Diverja za 200 eur in je fejst dobra ura. Če jo frderbam se pa tudi nam preveč sekiral ;)

Pazit je treba le, da teh 'drugih' ur ni preveč in zaradi tega zmer zmanjka € za ta pravo urco ;)

minutka.si minutka.si minutka.si