minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Massdrop - Victorinox Alpnach Auto Chrono Watch

Massdrop - Victorinox Alpnach Auto Chrono Watch pred 9 let 8 mesecev #18553

• Jev
  • Jev avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdrav vsem,

Kakšen mesec počasi razmišljam o nakupu avtomatske ročne ure. Nekako sem imel naslednje želje.

Cena: 500€ - 1500€ (Ampak po slovensko raje manj kot več)
Premer: brez krone 40mm-42mm
Tip: Chronometer
Vodotesnost: 10ATM+ (če bi imela pa 30 bi blo pa super. Je pa vodotesnost nad 10ATM sekundarnega pomena)
Mehanizem: ETA 7750 verzija ali ETA 2892 verzija (razlog preprost ker eta ne dela standardne verzije omenjenih mehanizmov, če pa že kupujem avtomatsko uro naj bo srce ure vsaj takšno, da ima potencial doživljenski)
Stil: športno elegantna
Pas: 1. Steel, 2. / (v primeru da nima steel pasa bom kupil steel/nato pas)

Prišel sem do naslednjih modelov: (ne gledat prodajalcev)
Louis Erard heritage
www.chrono24.co.uk/louiserard/heritage-78259aa01--id3688958.htm
con: 5ATM vodotesnost :S

Hamilton Jazzmaster
www.chrono24.co.uk/hamilton/hamilton-jaz...graph--id4535062.htm

Longines
www.chrono24.co.uk/longines/heritage-40m...-mese--id4363439.htm
con: 5ATM

Počasi sem začel iskati nasvete kako kupiti željeno uro. Morda tudi rabljeno. In sem v samem iskanju naletel na Massdrop akcijo za
Victorinox Alpnach Auto Chrono Watch: in sicer za 500$
con: 43mm (že 42 se mi zdi kar precej velika)

In sedaj imam par vprašanj kajti akcija na massdrop velja še samo 7dni.
- ima morda kdo omenjeno victorinox Aplnach Auto Chrono, da bi jo lahko videl v živo kako izgleda in če ni slučajno prevelika za moje zapestje.
- Če nihče nima te ure, morda kdo ve kje v sloveniji imajo oziroma če tudi to ni mogoče, ali je kje na voljo zelo podobna ura za ogled v živo (velikost/stil/model).
- prosim svetujte ampak jaz menim da omenjena ura za 500 USD je napol zastonj za kvaliteto. V primeru da jo vidim v živo in mi je všeč nimm več kaj razmišljati.

Vprašanja, ki se ne navezujejo na VSA Alpnach uro.
- Razmišljal sem tudi o nakupu rabljene ure, ali morda poznate koga, ki prodaja katero izmed zgoraj omenjenih ur? Ali pa morda prodaja zelo podobno uro.
(mislim da sem na tem forum bral ko je nekdo omenjal prodajo Zenith Premier za 1000-1500 eur)

Še zaključek. Če bi Longines imela 10ATM+ bi jo vrjetno že kupil, je res tak still ure ki mi je všeč.
Za vse predloge oziroma nasvete sem zelo odprt. Nakup ure se mi ne mudi. Tudi massdrop bo imel še podobne ure :). Bo že še pršla še kakšna, ki me bo zamikala.

Hvala,

Janez

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Massdrop - Victorinox Alpnach Auto Chrono Watch pred 9 let 8 mesecev #18554

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Alpnach sem mel na testiranju. Konkretna ura, vsekakor vredna denarja, ki ga omenjaš. V Slo ga boš težko videl v kakšni trgovini kolikor mi je poznano. Ni pa preglomazna na roki, kljub 43 mm.

www.minutka.si/testi-ur/61-testi/1k-3k/6...ss-army-alpnach.html

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od criptus.
  • Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si