minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: NAKUP URE

NAKUP URE pred 9 let 9 mesecev #18667

• roleX
  • roleX avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 8
Osebno mnenje: predraga, razen ce je mehansko in estetsko v izredno dobrem stanju. In seveda s papirji.

Ce ti je pa ura vsec in da mogoce rad pritiskas na gumbe stoparice tudi pod vodo.....potem je cena ok. :)

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

NAKUP URE pred 9 let 8 mesecev #18704

• miro
  • miro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
:)
Lep pozdrav vsem. Od danes sem nov član na tem forumu.

Že lep čas me tišči nakup Rolexa Submariner Date in seveda iščem najugodnejšo ponudbo. Nekaj pa mi ne da miru, ker sem precej nezaupljiv po naravi. Na netu sem videl prekrasno spletno stran za BestReplica Rolexe, ki so po videnem in napisanem sodeč resnično 1:1 ponaredki. Kako naj sedaj vem, da mi ne bodo v kakšni sicer ugledni prodajalni, prodali ponaredka. Dvom me daje zato, ker sem bil prisoten, ko je na primer ugleden optik v Bangkoku kupil pol kufra ponarejenih RayBan očal, kasneje pa jih prodal kot originalne.

Vem, da je z urami malo drugače, ampak ob podatku, da letno naredijo od 30 do 40 miljonov roleks fejkov, pa je res treba biti skrajno previden!

lpm

NAKUP URE pred 9 let 8 mesecev #18705

• roleX
  • roleX avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 8
Za zacetek bi bilo fino vedet a kupujes novega ali rabljenega.

Za novega ni bojazni ce kupujes v uradni trgovini, za rabljenega pa gres s prodajalcem do malalana ali drugega tebi zaupljivega urarja in ti lahko potrdi avtenticnost ure.

NAKUP URE pred 9 let 8 mesecev #18706

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
O 1:1 ponaredkih bi tezko govoril, je pa seveda dober fake tezko prepoznat. Imajo pa ure tudi svoje serijske stevilke in druge finte, tako da pri zaupanja vrednem urarju obvezno v primeru dvoma preverit avtentičnost. Sem pa tudi precej prepričan da te uradni Rolex dealer ne bo nategnil s ponaredkom. Prej ali slej bi namreč to kdo ugotovil. Licence uradnega Rolex dilerja niti ni lahko dobit tko da...

NAKUP URE pred 9 let 8 mesecev #18707

• miro
  • miro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
Hvala za takojšne odgovore.
Ja seveda, najraje bi novega, ker je z uro tega ranga tako, kot z gatami... najraje jih nosiš sam, od začetka do konca. So pa cene pri nas res precej zasoljene.
Ali ima smisel osebni nakup v Švici? Ali ima tovarna v Genevi factory shop? In seveda kakšne cene? Recimo za demo eksponate?

lpm

NAKUP URE pred 9 let 8 mesecev #18713

• Janez
  • Janez avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec

miro napisal: Hvala za takojšne odgovore.
Ja seveda, najraje bi novega, ker je z uro tega ranga tako, kot z gatami... najraje jih nosiš sam, od začetka do konca. So pa cene pri nas res precej zasoljene.
Ali ima smisel osebni nakup v Švici? Ali ima tovarna v Genevi factory shop? In seveda kakšne cene? Recimo za demo eksponate?

lpm

Rolex ni ETA Kamnik, kjer lahko uletiš v tovarniško prodajalno in kupiš drugo klaso ali ceneje.

Tudi stare balkan variante, kjer je čez mejo vse ceneje, tu ne delujejo, res so pa italijanski trgovci malce bolj elastični za popuste, kot pa naš eden, brez konkurence. Ampak tu govorimo o par %.

Drugače je pa 99,9% ponaredkov tako slabih, da jih spregleda prav vsak, ki je par ur poželjivo listal Rolex katalog.

Last Edit: od Janez. Reason: tipkarske napake

NAKUP URE pred 9 let 8 mesecev #18764

• Tjaša
  • Tjaša avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Pozdravljeni vsi. Sem popolnoma nova na področju kupovanje ur in res potrebujem všo pomoč.

Oče bo 21.10. star 60 let in rada bi mu podarila žepno uro, vendar nimam pojma kakšno naj kupim. Malo sem gledala po spletu in našla sem tole ( ure24ur.com/index.php?id_product=6&controller=product ). všeč mi je cena in oblika. Kakšna se zdi vam? JE vredna nakupa ali ne?

Hvala vsem za pomoč

NAKUP URE pred 9 let 8 mesecev #18765

• gasper
  • gasper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 16

Tjaša napisal: Pozdravljeni vsi. Sem popolnoma nova na področju kupovanje ur in res potrebujem všo pomoč.

Oče bo 21.10. star 60 let in rada bi mu podarila žepno uro, vendar nimam pojma kakšno naj kupim. Malo sem gledala po spletu in našla sem tole ( ure24ur.com/index.php?id_product=6&controller=product ). všeč mi je cena in oblika. Kakšna se zdi vam? JE vredna nakupa ali ne?

Hvala vsem za pomoč

Samo predlog z moje strani:
kaj, če bi mu kupila žepno uro njegovega letnika(torej1956).? Žepne ure zadnje čase zelo izgubljajo na ceni, kar pa še ne pomeni, da jim nekoč ne bodo spet zrastle...Tako se soliden denar dobi že uro z znanim imenom in dobro kakovostjo izdelave. Je pa zato mehanska in ima nekaj za čimer mi vsi tukaj na forumu stremimo'Dušo'...Na bolhi sem zasledil že veliko lepih in ohranjenih ur primernih za darilo. Upam, da vam je bilo tole kaj v pomoč..lp

NAKUP URE pred 9 let 8 mesecev #18769

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Zdravo Tjaša in dobrodošla,

tudi jaz menim enako kot kolega Gasper.
In še: Če že žepna ura, ki spada v nek pretekli čas, potem mora po moje biti obvezno mehanska (Quartz mehanizmov ni bilo, ko so se nosile žepne ure in so stvar sodobnega časa). Ne vem koliko se tvoj oče spozna na ure, a to ga zna zmotiti.

Uživaj v nakupu.

NAKUP URE pred 9 let 8 mesecev #18772

• Tjaša
  • Tjaša avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Hvala vama obema za odgovor. Sicer pa bi raje kupila novo uro, saj se na ure res ne spoznam in bi me, po domače povedano, vsak lahko zelo hitro nategnil.

Naj še omenim, da se tudi oče ne spozna na ure. Podarila bi mu jo v bistvu zato, ker so mu žepne ure všeč - nek njegov stric jo je imel, ko je bil oče še otrok in vedno pripoveduje o tem, da bi tudi on imel tako uro...

Drugače pa hvala za namig, da naj gledam klasične mehanizme - na to res nisem bila pozorna.

Vprašala bi še, katere znamke so ok?

minutka.si minutka.si minutka.si