minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.

TOPIC: NAKUP URE

VOSTOK NEPTUNE SE 960728 pred 10 let 1 teden #18098

• Domč
  • Domč avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 15
Tole me matra že nekaj cajta. Na Meranom jih je spet za dobit. Kaj pravite? Cena je zelo poštena. Bi mogel bit na kaj pozoren. Ima vse podobne karakteristike vintage diverjev (pleksi itd.)

meranom.com/index.php?route=product/product&product_id=1031
Attachments:

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

VOSTOK NEPTUNE SE 960728 pred 10 let 1 teden #18099

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Mene moti integriran pas, sicer sem pa pri Meranom nabavil svojo Amphibio SE pred dvemi leti in je bila res odlična ponudba. Probaj kupit na ruski verziji, če ti spusti skozi - rubelj je v primerjavi z dolarjem bistveno ugodnejši.

Edit: Mislim, da se ne da plačat več v rubljih, tudi če greš na ru.meranom.com je vse v dolarjih. Vseeno, po moje odlična ponudba.
Zahvale: Domč

Last Edit: od Matrus.

NAKUP URE pred 10 let 1 teden #18100

• Slamca
  • Slamca avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 486
Super ura za zelo ugodno ceno. Ohišje in pas sta solidno izdelana, tako da je občutek, ko uro držiš v rokah primerljiv s tistim, ki ga dobiš pri precej dražjih urah. Slaba stran teh ur je mehanizem. Kot si navedel, ima ura vse podobne karakteristike vintage diverjev, glede mehanizma to dejansko dobesedno drži, saj gre za isti kaliber, kot so jih izdelovali že v sovjetskih časih. Sicer je tehnično zasnovan odlično, gre za pravi innhouse kaliber, ne za kopijo švicarskih mehanizmov, žal pa kvaliteta izdelave, materiali in zaključno mazanje ležajev, še vedno niso na ravni Švice ali Japonske. Ampak mislim, da moraš to vzeti v zakup in te ne sme motiti, kupuješ rusko uro in to enostavno paše zraven :) Če ne boš imel ravno slabe sreče, mislim, da ti bo ura delala brez težav.

NAKUP URE pred 10 let 6 dni #18104

• Ripper
  • Ripper avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 5
Sam imam kar nekaj Rusov, pa so vsak po svoje zabavni : )

Imam tudi eno Amphibio in enega Komandirskega. Prva je res ura, ki je ni škoda za nič, čvrsto narejena, za sekat drva bi se reklo. Je pa odvisno verjetno od serije in tistega, ki uro izdela, kako bo zadeva naprej špilala. Moji imata čisto drugačen karakter :) Amphibia je kar točna, tja 30 s na dan prehitra, vidljivost je ok tudi v temi, pasek imam pa gumijast, ker je tisti kovinski, ki pride zraven nekako neudoben (eni ga primerjajo z medvedjo pastjo na roki :)) Pa lahko se boš resno potopil na 300 metrov :evil:

Komandirskie je pa kar bolj poskočen in na dan verjetno prehiteva dobro minuto, je pa vseeno neobčutljiv na zunanje dražljaje. Ima pa tak bezel, da lahko z njim zlahka komu vrat prerežeš, tako krasno žagast in oster je :blackeye:

Kot sem napisal, ruske ure so nekaj posebnega, vsaka ti nekaj da in vsaka ima nekaj, kar ti bo šlo na živce, bo pa garantirano delovala tudi brez servisa mnoga leta.

Last Edit: od Ripper.

NAKUP URE pred 10 let 6 dni #18108

• mark123
  • mark123 avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 0
Mene tole matra odkar odkar sem se dokončno odločil da ne kupim Rado ure.Ima kateri kakšen predlog kaj se da kupit temu podobno kot cenovno kot kalitetno cena ure znaša 3100€.Prednost imajo avtomatiki ter ure z luninim menam ter tako imenovane OPEN oziroma SKELETON URE.Bom pa počasi začel prodajat svoj longines hydroconquest, če bo katerega zanimala kupljena 29.2.2016 prodajala se bo skoraj po polovični ceni....
Attachments:

Last Edit: od mark123.

NAKUP URE pred 10 let 6 dni #18110

• Matrus
  • Matrus avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 147
Ura je dobra in kvalitetna, ampak za moje pojme občutno predraga. Mehanizem namreč ni nič posebnega (ETA 2836, se mi zdi), ura tudi nima kakšnih posebnih "tehnologij". V cenovnem razredu do 3k je ogromno izbire, tako da težko na pamet svetujem - kaj pa iščeš? Športno, klasično za k obleki, okvirna velikost, kakšna vodotesnost, ipd? Mislim, da je Tudor Black Bay nekje pod tremi tisočaki. Za moje pojme vseeno nekoliko predraga ura, ampak je pa legendarnega dizajna, ima Rolex ohišje, morda tudi Rolex pas, drži ceno, skratka, kvalitetna zadeva. Kot bi itak morale bit kvalitetne vse ure pri taki ceni.

NAKUP URE pred 10 let 6 dni #18111

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46

Mogoče samo opozorilo, da so cene za te Carrere na eBay, nove okoli 2 k EUR. Malo preveri v Italiji [e malo manj. Ta z modrim dialom 2,1 k EUR.

Obilo uspeha.

PS: morda še moje razmišljanje, v cenovnem razredu okoli 2,5-3,0 k EUR jaz ne bi iskal nove ure, ker boš našel odlične nekaj let (1-3) stare, za okoli pol cene. Novo daš samo na roko in jo nekaj časa nosiš in si takoj izgubil tisočaka ;)
Attachments:

Last Edit: od apmata.

NAKUP URE pred 10 let 6 dni #18112

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417
Tudor ni predrag za to kar dobis. Od lani majo drazji modeli celo manufakturno mehaniko! TAG Heuer je za moje pojme npr precenjen ceprav ma zlo dobre ure. Bos pa za 3K tezko dobil zveneco firmo s komplikacijo luninih men. Najugodnejse tu zna bit kaj od Frederique Constant, ML... Sicer za 3K dobis ze fejst dobro uro. Ce isces klasiko mas za ta kes Omego DeVille Prestige.

Tocneje se opredeli kaj osces bomo lazje svetovali. 3K je namrec malce problematicna cifra v smislu, da za ta denar dobis hudo uro a zal ne z manufakturno mehaniko, ki je pac pika na i. Bi pa znal kaj pametnega dobit iz druge roke. Poglej na www.chrono24.com ali pa poglej pod nase male oglase.

Last Edit: od criptus.

NAKUP URE pred 10 let 6 dni #18113

• apmata
  • apmata avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 46
Moonphase modelov z dobrimi mehanizmi ima kar nekaj Maurice Lacroix, če so ti všeč jih preveri.

Tale je nova 2,8 k EUR.

Attachments:

NAKUP URE pred 10 let 5 dni #18114

• mark123
  • mark123 avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 0
Jst iščem avtomatika z mal prestiža vem da imaš tissot avtomatike dobre za cca 700-800eur ampak iščem nekaj bolj prestižnega kot je rado tah heuer omega da ga imaš lahko tudi 20 let ter da imaš ime zgodovino ponos.So mi pa tudi pri srcu skeleton ure npr. tissot skeleton je huda ter ure z luninim menami ampak usega ne morem imeti za tak denar zato bolj iščem prestižni avtomatik lahko tudi na navijanje.

minutka.si minutka.si minutka.si