minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Kje kupiti uro in kakšno.
  • Stran:
  • 1

TOPIC: Panerai-vprašanje?

Panerai-vprašanje? pred 11 let 10 mesecev #11381

• Alen
  • Alen avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
Spoštovani!

Moje ime je Alen, in vas najprej prav lepo pozdravljam, saj je to moja prva objava na forumu. :P

Že nekaj let sem po domače povedano nor na ure. najprej sem kupil Festino, in ni bilo dolgo od nakupa omenjene ure, sem že hrepenal po novi, katera bi bila še kaj več kot le ura, in sem tako kupil limitirano uro. ko sem že mislil, da je to-to, sem po dobrem letu, letu in pol, začel premišljevati, da bi si kupil uro, uro ki ima srce, torej automatic mehansko uro. Veliko sem pregledal spletnih strani ter se pogovarjal z različnimi mojstri, katera znamka/poreklo, vendar se je zadeva ustavila pri Panerai-u. :woohoo: Seveda tudi kakšen Rolex/Omega niso napačne ure.

in ker se bliža diploma, me še toliko bolj drži, da bi si kupil uro za nagrado sebi,vendar, ker sem študent in denar služim počasi, vendar na pošten način, sem razmišljal o možni nabavi rabljenega Panerai-a, saj za novega moja denarninca ne zmore.

Vidim, da ste tu res pravi ljudje, z srcem in dušo pri urah, zato ne dvomim o tem, da mi nebi znali odgovoriti na vprašanje;
in sicer zanima me koliko stanejo spodaj omenjeni RABLJENI Panerai:
Modeli: Luminor 1950
-LUMINOR MARINA 1950 3 DAYS AUTOMATIC ( ø 44 mm ) / PAM00359
-LUMINOR 1950 3 DAYS GMT POWER RESERVE AUTOMATIC ( ø 44 mm ) / PAM00321
-LUMINOR 1950 8 DAYS GMT ( ø 44 mm ) / PAM00233
-LUMINOR 1950 3 DAYS CHRONO FLYBACK AUTOMATIC ( ø 44 mm ) / PAM00524
Model: Luminor
-LUMINOR MARINA AUTOMATIC ( ø 44 mm ) / PAM00104

mogoče še link:
www.panerai.com/en/collections/watch-collection/luminor-1950

Seveda vas prosim za približne cene, da imam vsaj malo predstave.

Upam, da vam nisem vzel preveč časa z branjem moje prve objave
in za odgovor sem vam res že vnaprej lepo zahvaljujem :)

lep pozdrav
Alen

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Panerai-vprašanje? pred 11 let 10 mesecev #11382

• perpetum
  • perpetum avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tko rano rani ,dvije sreče grabi !
  • Thank you received: 73
Panerai ure dobro drže cijenu pa ću krenuti redom :
Pam 359 oko 4500 do 5000 eura nova ovisno gdje .
Odstupanja u cijeni su minimalna .
PAM00321 također cijene su u tim razmjerima kao 359 model čak i skuplji .
PAM00233 nije automatic i još je skuplji od ova prva dva modela . 7000 eura rabljeni
PAM00524 još skuplji nego 8 days 8500 eura nov .
PAM00104 najjeftiniji ako je rabljeni do 4000 eura .
Znači raspon tvojih modela koji ti se dopadaju je između 4000 do 8500 eura .
Ovisno o modelu nov ili rabljen i ovisno kad se na koji model naleti .
Ove cijene su ti izvučene sa Chrono24 što ne znači da nećeš nači jeftinije ili skuplje sve ovisi da li je rabljeni ima li ga tko za prodati, ali napominjem Panerai drže cijenu .
Zahvale: criptus

Last Edit: od perpetum.

Panerai-vprašanje? pred 11 let 10 mesecev #11384

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Alen dobrodošel med nami! Imaš kar hot favorite, med naštetimi je najbolj cenovno dostopna Omega. Menim pa, da če si zastrupšljen s Paneraiem te nič drugega ne more osrečit ;)

Hvala Perpetum za odgovor!

Panerai-vprašanje? pred 11 let 9 mesecev #11640

• Alen
  • Alen avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
pozdravljeni B)

najprej se vam še enkrat zahvaljujem za tako izčrpan odgovor glede Panerai-ov.

Ijaa hot favoriti- hot cene :lol:
Bo mogel Panerai še nekaj časa počakat na wish listi hehe :))

Sedaj pa imam za vas novo vprašanje, in ker sem Omego že omenjal nisem želel odpirati nove teme.

Zanimam se ta ta model oz všeč mi je tudi ta model:

www.chrono24.com.hr/omega/seamaster-plan...th=/search/index.htm

Seveda tukaj piše da je cena za novo uro 4880 eur.
Zanimivo pa je, da sem danes klical v eno slovensko prodajno mesto,(z namenom, da bi jo lahko v živo pogledal) kjer mi je takšno uro prodajalka ponudila za 6500 eur. Pa sem jo vprašal kako to, da ima slovenski trg vedno take abnormalne marže, in mi je rekla, da to ni mogoče, da so cene enotne. Nakar sem ji omenil še ''dogodek'' o Rolex-ih, in sicer pred kratkim sem na tem forumu zasledil sliko, kjer sta bila Rolex-a znižana ne vem za cca 10.000eur (če me spomin ne vara) in je rekla, da je to ziher ponaredek.
Uglavnm, da ne bom spet predolg zanimajo me 2 stvari;
1. kako to, da so cene tako visoke pri nas v Sloveniji (razen če ne poznaš kakšnega prodajalca hehe B) )
2. zanima me koliko bi dejansko lahko stala taka RABLJENA ura s papirji in vsem kar pripada zraven.Ceno za novo Omego sem že zvedel, in če pogledam 2 posta višje, je PAM359 NOVI 4500-5000. Tako da, z novo ne bo šlo, saj bi v tem primeru, raje zapravil denar za Panerai-a kot pa za Omego B)

Zelo rad govorim zato so moji posti tako dolgi, upam, da vas ne moti toliko moje ''kramljanje'' :laugh:

hvala za vse odgovore
lp Alen

Panerai-vprašanje? pred 11 let 9 mesecev #11642

• error 90
  • error 90 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
Bom citiral sokola. Upam da ne bo jezen.

zadeva je sledeča:

ure je treba prodat. treba je izpolnit plan prodaje. za primer dam lahko rolexa v italiji. zastopnikov v italiji je milijon. pred recesijo je bila italija največji odjemalec rolex ur, takoj za ZDA. ker je kupna moč padla jim seveda kuzla v rit skače. problem prodajalca je, da mora vseeno prodat XY število ur, če e gre zastopstvo v....

kaj sedaj? znano je, da so preprodajalci ur (rabljenih in novih) v italiji močni in najkorektnejši s cenami v evropi. zakaj?
zato, ker se je zgodilo sledeče:
"luigi" s polnim tošlom eurov pride do "sergia", ki je uradni zastopnik za rolexa, (verjetno še za kakšen drugi brand)...v vglavnem pomaha mu s šopom eur. ker je sergio za planom prodaje, mu seveda da 25 rolexov, 13 omeg 27 tag heuerjev po "razumni ceni". oba zadovoljna. sergio je u šusu izpolnil plan prodaje, luigi crkuje od smeha še cel teden, ker ve da bo na teh urah z lahkoto "cuknu" 15 jurjev, italijanski friki pa še zmeraj kupujejo nove rolexe, omege in tag heuerje po najnižjih cenah v evropi. vsi zadovoljni.
10 let nazaj si lahko vriskal, če si na novega rolexa dobil 5-7% popusta. danes, za primer explorer2, 42mm, kataloška cena 6500eur, novih je na tone za 4700-4800eur.

Panerai-vprašanje? pred 11 let 9 mesecev #11643

• sokol
  • sokol avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarska legenda
  • Urarska legenda
  • Thank you received: 100
ne bo.

Panerai-vprašanje? pred 11 let 9 mesecev #11647

• Alen
  • Alen avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
hvala za pojasnilo. q
Bi mogoce kdo od vas, urarskih mačkov lahko napovedal tudi neko konkretno cifro za rabljeno omenjeno Omego, to me se najbolj zanima :)
Zanima me tudi ,ce obstajajo se kaksne podobne spletne strani kot je naprimer Chrono24,
kjer lahko spremljal okvirne cene in modele ur.
Ker glede nato kaksne mamo cene tu v Sloveniji, bom prej siv kot pa imel neko posteno uro na roki hehehe
RAZEN ce nebo Sokol in njemu podobni mojstri se kaksne ure navelicali in zopet prodali naprej po razumni ceni, tako kot dosedaj. no vsaj od kar spremljam ta forum B)

• Stran:
  • 1
minutka.si minutka.si minutka.si